Erkeklerde Göğüs Küçültücü

Erkeklerde Göğüs Küçültücü, Erkeklerde Meme Küçültücü, Erkeklerde Göğüs Büyümesinin Sebepleri, Teşhisi, Tedavisi, Tavsiye Edilen Yöntemler...Erkeklerde Meme Küçültme Ameliyatları Hakkında Her Şey...

ERKEKLERDE MEME BÜYÜMELERİNİN TEDAVİSİ

Nasıl bir ameliyat ile bu sorun giderilir?

Jinekomasti düzeltilmesi genellikle lokal veya genel anestezi altında yapılır. Memelerdeki büyümenin tipine göre sadece 2-3 mm kesilerden girilerek yapılan liposuction (yağ emilmesi) veya meme başı etrafında yapılan 2-3 cm kesi ile açık ameliyat ile meme küçültme işlemi yapılır.

Erkeklerde meme büyümesinin (jinekomasti) sebebi nedir?


Bazı ilaçların kullanımı veya nadiren bazı hastalıklarda erkeklerde meme büyümesi görülebilir. Ancak çoğunlukla bir hastalık veya ilaç ile bağlantılı olmadan görülür. Erkeklerde meme büyüklüğü kadınlardan daha büyük bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sorunu olan erkekler deniz havuz gibi aktivitelerde rahatsızlık hissetmekte ve bu durumu gizlemeye çalışmaktadır. Erkeklerde meme küçültücü girişimler kadınlara göre daha az iz ve daha kısa ameliyatlarla yapılmaktadır.

Cerrahi dışında tedavisi var mı ?

Ameliyat, jinekomasti tedavisinde altın standarttır. Cerrahiye karşı olan bazı hastalarda denenebilecek ilaçlar olmakla beraber ile sınırlı bir başarı elde edilebilmiştir. Bu ilaçlar yan etkileri nedeniyle hemen hiç kullanılmamaktadır.

Ameliyat sonrası süreç nasıldır?


Genellikle aynı gün içerisinde hastaneden çıkılır. Birinci haftada dikişler alınır. Yaklaşık üç hafta süre ile meme üzerine hafif baskı yapacak şekilde bandaj veya elastik dar kıyafetler önerilir.

Ameliyat sonrası süreç nasıldır? İşe ve normal hayata dönüş çok zaman alır mı?


Ameliyat sonrası genellikle rahat geçer. Ağrı azdır. Kol hareketlerinde kısıtlılık olabilir. İki yada üç gün kadar hastanede kalınması gerekebilir. Sonrasında iki yada üç günde bir pansumanlar ile takip yapılır. İkinci hafta civarında dikişler alınır. Hastaya 6 hafta sporcu sutyeni giydirilir ve masaj önerilir. Erken dönemde şişlik olabilir, meme başında hissizlik ve deri üzerinde morumsu renk değişimi görülebilir. Bunlar kısa sürede kendiliğinden kaybolur.

Erkeklerde meme büyüklüğü sorunu olduğunda onlara da yardımcı olunabiliyor mu?


Erkeklerde meme büyüklüğü kadınlardan daha büyük bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sorunu olan erkekler deniz havuz gibi aktivitelerde rahatsızlık hissetmekte ve bu durumu gizlemeye çalışmaktadır. Erkeklerde meme küçültücü girişimler kadınlara göre daha az iz ve daha kısa ameliyatlarla yapılmaktadır.

Meme küçültme ameliyatlarının riskleri nelerdir?


Her ameliyatta olduğu gibi meme küçültme ameliyatının da bazıriskleri vardır.

Kanama: Nadir bir durumdur, ameliyat sırasında veya ameliyat sonrası dönemde görülebilir. Ameliyat sonrası, memelere konan dren hem kanama olup olmadığını takip etmek, hem de az da olsa kanın meme dokusu içinde toplanmasını önlemek içindir. Ameliyattan 10 gün önceden itibaren aspirin veya benzeri ilaçlar almayınız, bu ilaçlar kanama eğilimini arttırabilir

Enfeksiyon: Son derece sıra dışı bir durumdur. Bu durumun engellenmesi için antibiyotikler kullanılmaktadır. Meme başı ve deri duyarlılığında değişme: Bu bölgelerin duyarlılığında geçici olarak azalma ortaya çıkabilir.

İzler: Her cerrahi işlem iz bırakarak iyileşir. Bazı durumlarda izler fark edilmez iken, bazı hastalarda deri ve derin dokular içinde nedbe oluşabilir, hatta bazı hastalarda cerrahi düzeltme veya diğer tedavilere başvurmak gerekebilir.

Yara iyileşmesinde gecikme: Nadir de olsa görülebilir. Sık pansuman gerekebilir. Sigara alışkanlığı olanlarda ve şeker hastalarında yara iyileşmesi problemlerine daha sık rastlanır.

Alerjik reaksiyonlar: Nadir de olsa plastere, dikiş malzemelerine veya kullanılan pomatlara karşı lokal alerji geliştiği bilinmektedir.
İlave cerrahi gerekliliği: Meme küçültme ameliyatının uzun dönemde sonuçlarını etkileyen pek çok faktör vardır. Memelerde gevşeklik,sarkma gibi durum ortaya çıkarsa ilave cerrahi gerekebilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp