Tırnak Çekme Ameliyatı

Tırnak Çekme Ameliyatı

Tırnak Çekme Ameliyatı Hakkında Bilgiler

Tırnak Çekme Ameliyatı tırnağın Yumuşak Dokuya Batmasındaki Temel Neden Olan Tırnak Yatağındaki Deformasyon Düzeltilemediği İçin Tırnak Batması Tekrarlamaktadır. Tırnak çekme ameliyatı, günümüzde uygulanan tedaviler cerrahi müdahalesi, lazer tedavisi, kimyasal maddelerin kullanımı ve elektrikli cihazla “koterizasyon” adı verilen yakma yöntemlerinden biridir. Detaylı bilgi için yazımızı okuyunuz.

Tırnak Çekme Ameliyatı


Genellikle birkaç haftadır devam eden, kronikleşmiş tırnak batma vakalarında bu işlem uygulanır. Genetik yatkınlık, fazla kilolu kişilerde tırnağın deriye girmesi, parmakların sıkışması veysa darbeler sonucu tahriş ve yanlış tırnak kesimi ameliyatı gerektirebilecek semptomları sağlar.
İşlem için ayağa anestezi uygulanır, böylece çekim esnasında ağrı hissedilmez, işlemin devamında ise ağrı kesiciler ile devamlılık sağlanır. Enfeksiyon gelişen, damar ya da şeker hastalığı bulunanlarda işlem uygulanmadan önce tetkikler yapılmalı, antibiyotikler ile enfeksiyon giderilmelidir.
İşlemin yapıldığı gün içinde dinlenmek, ayakları kalp seviyesinin üstünde tutmak, ağrı kesici almak ve pansuman üzerine soğuk uygulama yapmak yararlı olabilir.
İşlem sonrasında birkaç gün ğarmakları sıkmayan ayakkabılar giyilebilir, yine de tam iyileşme süresi ortalama 10 gündür. Tırnağın kesilecek duruma gelmesi ise 3-4 ayı bulabilir. İşlemden sonra 2-3 gün boyunca ise yarayı ıslatmamak, ıslanırsa hemen pansumanı değiştirmek gerekir.
Şiddetli ağrı, pansumanı aşan kanama durumları görülürse tekrar doktora görünülmelidir. Yarada iyileştiği halde düzelme olmazsa ortopedi veya cildiye uzmanlarına görünmek gerekir.

Hatalı ayakkabı kullanımı, yanlış tırnak kesilmesi veya genetik olarak tırnak yatağının bozulup deforme olması sonucunda, tırnağın çıkış biçimi bozulmakta ve yumuşak dokuya batarak, kişinin şiddetli ağrı çekmesine ve yaranın iltihaplanması sonucunda önemli enfeksiyonlara bile neden olarak ayak ve vücut sağlığını ciddi biçimde bozmaktadır.tırnak çekme veya batan kısmın kesilmesi gibi geçici çözümlerle tedavi edilmekte fakat tırnağın yumuşak dokuya batmasındaki temel neden olan tırnak yatağındaki deformasyon düzeltilemediği için tırnak batması tekrarlamaktadır. Bu hastalar defalarca tırnaklarını çektirmekte fakat tekrar tekrar batmalar devam etmektedir.



SENDE YORUM YAP!

Whatsapp