Orta Kulak Kireçlenmesi

Orta Kulak Kireçlenmesi

Orta Kulak Kireçlenmesi hakkında bilgiler

Orta kulak rahatsızlıklarından biri olan orta kulak kireçlenmesinin nedenleri ve çözüm yolları hakkında uzmanlarca detaylı bir şekilde hazırlanmış makalemize aşağıdan ulaşabilirsiniz.

ORTA KULAK KİREÇLENMESİ (TİMPANOSKLEROZ)

Orta kulaktaki enfeksiyöz veya non-enfeksiyöz yangılara ikincil olarak gelişen ve kalker plakları ile özellenen bir durumdur. Kalker plakları timpanik membrana, kemikciklerin arasına yerleşebilir. İletim tipi işitme kaybı ve kulak çınlaması yapar.

Hastaların anamnezinde kulak akıntısı hikayesi olabilir. Kulak zarı delik olabilir veya olmayabilir. Zarın altında sarı-beyaz renkli kalker plakları tespit edilebilir.

Tedavisi cerrahidir. İyi bir cerrahi tedaviye rağmen tekrarlayabilir. Kulak çınlamasının geçme ihtimali oldukça zayıftır. Hastaların dikkat etmeleri gereken herhangi bir husus ve perhiz yoktur.

Sadece kulak zarını tutan ve işitme kaybı yapmayan tabloya miringoskleroz denir ve klinik önemi yoktur. Muayenede timpan membran üzerinde beyaz plaklar halinde görülür.

Kireçlenme tabiri kulakla ilgili rahatsızlıkları tanımlamak için sıkça kullanılan bir tabirdir. bu nedenle kafa karşışıklğı yaratabilir. Hasta doktorundan kireçlenmenin nerede olduğu ile ilgili net cevaplar almalıdır. Orta kulak proplemleri için cerrahi tedavi denenebilir ancak içi kula ve sinirler için kireçlenme tabiri doğru olmadığı gibi cerrahi yada ilaçlı tedavisi yoktur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp