Öksürük Ve Soğuk Algınlığı Bitkisel

Öksürük Ve Soğuk Algınlığı Bitkisel : ocağa koyun ve kaynatın. Süzün ve 1,5 kg toz şeker, 1 Limon ve 1 Portakal ekleyin. Bir kaba boşaltın ve bir ay mayalandırın, süzün ve kullanım için şişeleyin. Zaman geçtikçe daha da olgunlaşır. Yukarıdaki tarif şimdiye kadar tattığım en iyi şaraplardan biridir ve şiddetli soğuk algınlıklarına çok iyi gelir. Her evde bulunması gerekir.İki yemek kaşığı Kızılderili yağı ve 1 yemek kaşığı zencefili koyu renk bir şurup şişesine koyun. Her saat başı birer çay kaşığı içmek soğuk algınlığına, ses kısıklığına, vb iyi gelir.

Ne zaman gribiz, ne zaman soğuk algınlığı yaşıyoruz?

Ateş, baş ağrısı, boğaz ve adale ağrıları, kırgınlık, titreme gibi belirtiler grip ve gribal enfeksiyonların (halk dilinde soğuk algınlığının) göstergeleridir. Bir hastalığın grip mi veya soğuk algınlığı mı olduğunu detaylı bir laboratuvar testi sonucu anlayabiliriz. Her iki durumda da belirtiler hemen hemen aynıdır, ancak grip durumunda belirtilerin daha keskin olduğunu ve ateşin daha hızlı çıktığını gözlemlemliyoruz. Hasta kendini birden bire kötü hisseder ve ateşlenme süreci birkaç gün sürebilir. Bunun yanında baş ve adale ağrıları da gripte karakteristik bir özelliktir. Öksürük grip geçiren hastada daha belirgin yaşanır. Kısaca grip geçiren bir insan saydığımız belirtileri daha keskin yaşar.

Modern tıp kitaplarında gribin nedeni Influenza virüsü ile açıklanırken, soğuk algınlığının nedeniyse farklı birkaç virüs olabilir denir, ör. Rhinovirüsü, Adenovirüsü, Coronavirüsü vb.

Hangi belirtilerde ne tür tedavi gereklidir?

Doğal Tıp oldukça bireysel ve oldukça detaylı bir uygulama sunar. Bunu bir gripal enfeksiyonda da görebiliriz. Doğal tedavi yöntemleri doğru uygulanmaları halinde oldukça olumlu sonuç verir.

Hafif kırgınlık durumunda (henüz hiç bir sentom yokken):

- Terleme kürleri, hamam, sauna, soğuk-sıcak duşlar

- Sıcak mürver meyvesi şurubu, diğer kırmızı meyve suları

- C vitaminli taze sıkılmış meyve suları

- Çay: mürver çiçeği, ıhlamur çiçeği, zencefil (dikkat;ağır böbrek rahatsızlığı geçirenler zencefil kullanmamalı)

- Uçucu yağlar ile masajlar

- Refleksoloji

- Dinlenme

- Temiz havada zorlamayan yürüyüşler ve stresten uzak kalma

- Vb.

Öksürüğe İyi Gelen Bitki Çayları

Genel olarak sıcak içecekler boğazı yumuşattığı için özellikle kuru öksürüğe iyi gelir. Soğuk algınlığı nedeniyle oluşan öksürük içinse hem öksürüğünüzü alacak hem de vücudunuzu güçlendirmenize yardımcı olacak nane çayı, zencefil çayı ve adaçayı içebilirsiniz. Bu çayların içerdiği vitamin ve mineraller, hastalık nedeniyle oluşan öksürüğün dışında, hapşırmalarınızı, ağrılarınızı, burun akıntısını hafifleterek hastalığın süresini kısaltmaya yardımcı olacaktır.

Zencefil Çayı: Nezle, grip nedeniyle yaşanan öksürükler için zencefil çayı kullanabilirsiniz. 2-3 santimlik bir zencefili rendeleyerek bir bardak sıcak suya atın ve 10-15 dakika demlenmesini bekleyin. Yemeklerden sonra günde 3 bardak içebilirsiniz. Çok soğuk havadan eve geldiğinizde içinizi ısıtması için zencefil çayına tarçın ilave edebilirsiniz. Zencefil çayının faydaları yazısında bu çayın kullanımı, hangi rahatsızlıklara iyi geldiği, nasıl hazırlandığı ve yan etkileri hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Nane Çayı: Geleneksel olarak kullanılan “nane limon çayı” soğuk algınlığı tedavisinde ve öksürüğe karşı en etkili bitkisel çaylardan biridir. Bu karışımın etkisini arttırmak için naneyle eşit miktarda civanperçemi ve bir miktarda bal ekleyebilirsiniz. Civanperçemi çayı ve nane çayı sayfalarında bu iki çayın nasıl demleneceği, hangi hastalıkların tedavisine yardımcı oldukları ve yan etkileri hakkında bilgiler yer alıyor.

Adaçayı: Toksinlerin vücuttan daha hızlı atılmasını sağlayan adaçayı aynı zamanda kuru öksürüğe karşı boğazı yumuşatmak içinde kullanılabilir. Eğer boğaz ağrınız varsa adaçayını demledikten sonra soğutun ve bir kaç damla limon ekleyerek gargara suyu olarak kullanın. İltihaplanmaları geçirici özelliği ile bir süre sonra ağrıları hafifletecektir. Adaçayı sayfasında daha ayrıntılı bilgileri bulabilirsiniz.

Bal: Bazı çaylar doğal olarak tatlıdır ve içmesi kolaydır. Ancak bazılarının tadı acı gelebilir. Öksürüğe karşı hazırladığınız çaylarda tatlandırıcı olarak bal kullanabilirsiniz. Bal aynı zamanda kuru öksürük nedeniyle tahriş olan boğazınızı yumuşatır ve kaşınma duygusunu alır. Bir bardak çay için bir çay kaşığı bal yeterlidir. Varsa organik bal kullanmanız daha iyi bir seçim olacaktır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp