Nefrotik Sendromun Teşhisi

Nefrotik Sendromun Teşhisi :

Eğer nefrotik sendrom belirtileri varsa.dok-torunuz kan ve idrar tahlilleri yaptıracaktır.Tah-lil sonucunda idrarda protein saptanırsa,teşhisin doğru olarak konulabilmesi ve tedavinin düzenlenebilmesi için böbrek biyopsisi yapıla-bilir.Çocuklarda teşhis için.ender olarak böbrek biyopsisi gerekir.

Nefrotik sendrom Ne Derece ciddidir?

Bu sendromun ciddiyeti sebebine ve kompiikasyon olup olmamasına bağlıdır. Eğer minimal change hastalığınız (nefrotik sendromla neticelenen glomerulusda ilgili bir hastalık) varsa proteinurinin (idrarda aşırı protein) hem azalması hem tekrar tekrar çoğalması görülebilir. B itipik durumda antibiyoritlerin bulunuşundan önce enfeksiyon, başta gelen ölüm nedeniydi. Fakat şimdi bu nedenle önüm oranı çok düşüktür.

Minimal change hastalığı olan çocukların ve yetişkinlerin çoğunda bu hastalkı artan böbrek yetmezliğine gitmemektedir. Bu sendrom ilaç ve enfeksiyona bağlı olduğunda ilaç bırakılınca ve enfeksiyon yok edilince sendrom da ortadan kalkmaktadır.

Nefrotik sendroma neden olan bazı diğer sakatlıkların olumlu özelliği yoktur. Fokal ve segmental glomeruloskleroz veya membranöz glomerulonefrit olan kimselerde bu hastalığın son safhada böbrek hastalığına doğru ilerlediği görülmektedir. Nefrotik sendrom ne derece ısrarlı (kalıcı) olursa uzun vadeli neticesi de o kadar kötü olur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp