menopozun bitkisel tedavisi nasıldır

Menopoz Bitkisel Tedavi :

Uzman Doktor Ender Saraç, Menopozun doğal şekillerle atlatmanın mümkün olup olmadığı sorusuna şöyle cevap veriyor:

Östrojen açığı, doğal ve bitkisel prepatlarla kapatılabilir. Östrojen hormonu içeren bazı bitkiler ve gıdalar var. Örneğin, soyadan elde edilen doğal östrojen normal östrojene göre yan etkileri yüzlerce misli daha düşük. Kanser riski yok denebilecek kadar az. Soyayla beslenen toplumlarda meme kanserine pek rastlanmıyor.

Soyanın yanı sıra doğal östrojen içeren bitkisel preparatlar, bitkisel çaylar ve otlar tüketmek yararlı olabiliyor. Bunların yanında kalsiyum, magnezyum, çinko ve boron alınması gerekiyor.‘ Hormon ilacı kullanmak zorunda olanların bu ilaçları, bitkisel tedavi edicilerin yanında daha düşük dozda alabileceklerini belirten

Saraç, hormon tedavisine gerek duyulan durumları şöyle sıraladı: ‘İleri derecede kemik erimesi riski, dayanılmayacak derecede şikayetler var ise ailede meme kanseri riski , kanda pıhtılaşma, inme, kalp hastalığı gibi riskler yoksa kişi kendini gerçekten iyi hissetmiyorsa bu kişiye kimyasal hormonlar verilebilir.

Uzman Doktor Ender Saraç menopoz dönemindeki bayanlara şu doğal çözümleri öneriyor:

Adaçayı: Östrojen içerir. Menopoz döneminde yaşanan gece terlemeleri ve ateş basmasını engellemeye yardımcı olur.

Civan Perçemi: Doğal östrojen deposu olan bu bitki menopoz dönemlerinde yaşanan rahatsızlıkları giderir.

Soya Fasülyesi:
Soyadan elde edilen bu fasülyenin tüketilmesi ile menopoz şikayetleri hafifletilebilir.

Kızılderili Otu: Kızılderili kadınların menopoz dönemlerinde kullandıkları bu bitki bazı rahatsızlıkların tedavisinde kullanılıyor. Aynı zamanda ülkemizde de artık yaygın olarak yetiştirilmektedir.

Anason: Doğal östrojen ve benzeri maddeler içeren bu bitki, menopoz sıkıntılarının yanı sıra gaz problemleri, hazımsızlık ve uyku sorunlarının çözümlerinde de yardımcı oluyor.

Çuha Çiçeği Yağı:
Yine kızılderili kadınların özellikle geceleri yatmadan önce kullandığı bu bitki içerisinde östrojen içermemesine rağmen ateş basmaları, terlemeler gibi sorunların yanında kolestrol, kaşıntı, adet dönemi sancıları ve egzama gibi rahatsızlara da etki etmekte.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp