Kulak Çınlaması Neden Olur

Kulak Çınlaması Neden Olur

Kulak Çınlaması Neden Olur hakkında bilgiler

Kulak çınlamasına neden olan faktörler,çözüm yolları ve uzmanlarca tavsiye edilenler hakkında detaylı bilgiler içeren makalemize aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kulak Çınlaması Neden Olur? Kulak Çınlamasına Çözüm

Uykuya dalmanızı zorlaştıran ve dikkati toplamakta güçlük çekilmesine yol açan kulak çınlaması, artık kabus olmaktan çıkıyor.
Kulağa lazerle biyo-uyarıcı etki oluşturularak yapılan ve son bir yıl içinde 2 bin 500 hastanın bin 800′ünde kesin sonuca ulaşılan ”Quantum Lazer” terapisiyle kulak çınlaması sorununun çözümünde yüzde 75′lik başarı sağlanıyor.İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Devranoğlu, gün içinde zaman zaman görülen kulak çınlamasının önemli olmazken, 24 saat boyunca devam eden ve kronik hale gelen kulak çınlamasının sorun olabildiğini söyledi.
Halk arasında kulak çınlaması olarak adlandırılan ”Tinnitus”un gerçekte dışarıdan gelen bir sesli uyaran olmadan hastanın ses algılaması olarak tanımlandığını belirten Devranoğlu, bu sesin değişik tonlarda ve özelliklerde olabildiğini ifade etti. Devranoğlu, hastaların bu sesleri kimi zaman bir çınlama sesi gibi duyarken, kimi zaman uğultu, rüzgar sesi veya bir makinenin çalışma sesi gibi tarif edebildiğini anlatarak, bunların hepsinin ”Tinnitus” olarak kabul edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Tinnitus rahatsızlığının önemsiz görünse de zaman zaman çok ciddi hastalıkların habercisi olabildiğini belirten Devranoğlu, erken tanı ve doğru tedavi ile önemli hastalıkların eşiğinden dönmenin mümkün olduğunu ifade etti.

Yüksek sesle müzik dinlemek riski artırıyor

Tinnitus‘un en sık rastlanan nedeni olarak yüksek sese maruziyet gösteriliyor.
Endüstriyel gürültü, yangın alarmları, yüksek sesle müzik dinlenmesi ve diğer gürültü türleri kulak çınlamasına ve işitme kaybına yol açabiliyor. Özellikle, gençlerin çok sık kullandığı stereo kulaklıklarla yüksek müzik dinlemek, olası riski daha da artırıyor.

Tuzlu yiyeceklerden uzak durmalı

Kulak çınlamasının azalması için basit tedbirler alınması gerekiyor. Bunun için yüksek sesli müziğe maruz kalmaktan kaçınılması, kan basıncının sürekli kontrol ettirilmesi, tuzlu yiyeceklerden uzak durulması isteniyor.

Ayrıca, sinir sistemine uyarıcı etkisi olan kahve, kola ve sigara tüketiminden uzak durulması, günlük egzersizlerle kan akımının düzene sokulması, gün içinde yeterince dinlenilmesi ve çok yorulmaktan sakınılması tavsiye ediliyor.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp