kabızlık tedavisi nasıl olur

Kabızlık 5 :

Tıp uzmanları insanlara dışkılamanın, insan vücudunun doğal bir ritmi olduğunu açıklar. Peki, kabızlık sorunuyla karşılaştığınızı nasıl anlayabilirsiniz? Tabii ki bağırsak hareketleriniz zorlu ve seyrek bir durum aldığında. Doğru cevap müshil ilaçlarına bağımlılık değildir, bu sadece geçici bir çözüm olacaktır. Neyse ki kabızlık sorununa karşı geçmişin bilgelerinden günümüze sayısız ve güvenilir tedavi yöntemi gelmiştir.

Su: Dünyanın en ucuz ve en etkili kabızlık tedavisi, ünlü bitki uzmanı ve su terapisti Bavyeralı Sebastian Kneipp tarafından keşfedilmiştir. Onun su terapi araştırması, kolay bir kabızlık tedavi rejimi olarak gelişmiştir.

Tarif: Her sabah uyanır uyanmaz bir ya da 2 bardak soğuk su için. Soğuk su bağırsakların yutma hareketlerini başlatır. Bu basit uygulama birçok kabızlık sorununa çözüm olarak kullanılmıştır.

Su: Bir diğer su tedavisi, 19. yüzyıl Almanya'sında görülür. Her gün 8 bardak suyla arındırıcı meyve suları ve bitki çayları tüketin.

Bitki: Güneybatı Asya'nın yerel meyvelerinden biri olan incir, eski dünya tarafından çok iyi bilinen bir meyveydi. Eski İsviçreli bitki uzmanları; ineiri basit, zararsız ve etkili olarak tanımlarlardı.

Eski uygarlıklardan olan tedbirli Spartalılar, ineiri günlük beslenmelerinin bir parçası olarak tüketirlerdi. Komşuları Yunanlılar, Ati nalılar incire o kadar düşkündü ki şehir sınırları dışına incir ihracını önlemek için kanunları vardı. Atina'da incir ihracatı yapanları ihbar edenlere suko phantai adı verilirdi. Bu kelime daha sonraları "odakçı" anlamına gelen İngilizce "sycopanr" kelimesine dönüşmüştür. İncir, çekirdeklerinin sindirilmiş besinleri dışkılamaya doğru itme sinden dolayı doğal ve etkili ilaç özelliği taşıyan bir meyvedir. Bir çok market ve internet üzerinden incir temin edebilirsiniz.

Tarif: Kronik kabızlık için her sabah aç karnınıza bir ya da iki adet kuru incir yiyin.

Bitki: Aloe hem dahili hem de harici iyileştirme gücü bakımından kullanılmış çok eski bir bitkidir. Birbirinden çok farklı iki özelliği vardır. Çok güçlü bir müshil ilacı olmasının yanı sıra ellerdeki çürük ve yaraları son derece hızlı bir şekilde iyileştirebilir. İ.Ö. 4. yüzyılda önde gelen birçok Yunan doktor, zorlu kabızlık vakalarını socorra Adası'ndan ithal edilen aloe ile tedavi etmiştir. Socotra Adası'nın hükümdarı, yüzyıllar boyunca aloe bitkisi üzerinde katı tekelcilik kuralları uygulamıştır. Neyse ki günümüzde aloe diğer birçok yerde yetişmektedir. Güneşte kurutulmuş dev yapraklarından elde edilen bitki özünü, sağlık ürünü satan mağazalardan temin edebilirsiniz.

Tarif: Hazır satın aldığınız bitki özünü sadece gerekli durumlarda ve az miktarlarda kullanın. Doğru talimatlar için ürün paketini inceleyin.

Eller: Binlerce yıl önce Çinliler, vücudun içebi ya da enerji noktalarını yeniden dengelemek için saç teli kadar ince iğnelerin batırılmasıyla uygulanan akupunkturu geliştirdiler. Daha sonra Japonlar ve Koreliler buradan yola çıkarak akupunkturmeridyenıerine ya da enerji kanallarına dayalı ancak enjeksiyon gerektirmeyen parmak basıncı sistemine ulaştılar. Japon parmak masa jmashiatsu, Kore parmak masajına ise Gee-Up adı verilmektedir.

Tarif: Başparmakla işaret parmağı arasındaki V kemiği, dışkılama da dahil olmak üzere vücudun birçok aktivitesini etkiler. Eğer kabızlı k sorunu yaşıyorsanız bu Ho Ku noktasında bir sızı hissedebilirsiniz. Hafif bir şekilde bu noktaya bastırın ve ovun. İhtiyaç duyuldukça hareketi tekrar edin. Hamileyseniz bu yön temi kullanmayın.

Bitki: 12. ve 13. yüzyıldaki sınır savaşları sırasında İskoç askerlerinin erzak olarak taşıdıkları tek şey, bir çanta dolusu yulaftı. Yulaf, sisteme yavaşça şeker salgılayan son derece değerli bir enerji besinidir. Aynı zamanda içinde bağırsakları çalıştıran ve hafif ölçüde bağırsakları boşaltmaya yardımcı bir etki yaratan kepek de bulundurur.

Tarif: Kabızlığı önlemek için her sabah yulaf ezmesi yiyin. Eski İngiliz yulaf lapasının tarifi şöyledir: 1,5 litre suyu, 60 gr. yulafla su azalana kadar kaynatın. Geri kalan suyu dökün. Lapaya şeker ve hindistancevizi ekleyin.

Hayvan: Sadece 450 gr. bal için çalışkan arıların iki milyon çiçeğin özünü alması gerekir. Tüm eski kültürler balı hem yemesi keyifli bir besin hem de tedavi yöntemi olarak kullanmışlardır. İnsanların doğaya daha yakın olduğu uzak geçmişte, farklı insan grupları balın daha uzun ve sağlıklı yaşam sürmelerine yardımcı olduğuna inanırdı. Eski söyleyişlerden biri, "Kim ki sağlığını korumak ister, her sabah kahvaltıdan hemen önce bal ve taze soğan yemelidir" der. ilk İsrailliler, bala o kadar çok değer verdiler ki arı sahibi olacaklar la ilgili kanunlar çıkardılar. Yüzyıllar sonra Romalı tarihçi Tacirus, Alman kabilelerinin alışkanlıklarıyla ilgili bir kitap yazdı. Burada bize ilk Alman kabilelerinin uzun yaşamlarının ve güçlerinin badan elde edilen ballikörüne dayandığını anlatmıştır.

Tarif: Her sabah aç karınla 1bardak soğuk suya 1yemek kaşığı bal karıştırarak için. Önce balı çözmek için üzerine 1yemek kaşığı ılık su ekleyin, daha sonra soğuk su katın.

Eller: Eski Çinliler kabızlıkla başa çıkabilmek için ayak üzerin de iki ana nokta keşfettiler.

Tarif: Birinci nokta, başparmak tırnağının diğer parmaklara fıncandaki kenarıdır. İkinci noktaysa topuk ve bileğin iç bölgesidir. İhtiyaç duyuldukça iki noktaya da bastırabilirsiniz.

Bitki: Tırnağı andıran karanfil, aromalı bir ağacın çiçek tomurcuğudur, Karanfil tüm eski dünyada sadece bir baharat ve koruyucu besin maddesi olarak değil, aynı zamanda son derece güçlü bir antiseptik olarak da kullanılmıştır. çay formu, uyku düzenini desteklemek ve kabızlığın üstesinden gelebilmek için tercih edilebilir. Hollandalılar karanfilin büyük hayranıdırlar. Bundan yüz yıllar önce Hollandalı bir doktor, kabızlığı önlemek için aşağıdaki yöntemi önermiştir.

Tarif: Öz yağını çıkarabilmek için yaklaşık altı karanfili hafifçe dövün. Küçük bir tencereye 2 yemek kaşığı sıcak su koyup karanfilleri 1dakika kadar kaynarın. Daha sonra soğuk su ekleyip üzerini kapatın ve 15 dakika daha bekletin. Karışımı süzgeçten geçirip için. Her gün kahvaltıdan önce içmek için hazırlayın.

Bitki: Eski Yunanlı doktorlar sinameki bitkisini, bitki depolarının en güçlü kabız giderici ilacı olarak kabul ederlerdi. Bugün birçok dok tor ameliyat öncesinde sinameki bitkisini halen tavsiye etmektedir. Tarif: Sinamekiyi, ürün paketinin arkasındaki talimatlara uygun şekilde kullanın.

Bitki: Sömürgecilikten önce Hawaiililer, 15 yıldan uzun bir süreyi staj yaparak geçiren, son derece iyi eğitilmiş şifacılara sahip tiler. Bu kişiler sağlığı korumak ve insanlarını canlandırmak için üç yüzden fazla yerel bitki kullanırlardı. İyileştirici tropikal bitkiler arasında amber çiçeği, gölevez kökü, itüzümü ve kırmızıbiber bitkileri yer alır. Bir diğer mükemmel Hawaii kabızlık tedavisi ise karpuz posasından elde edilir.

Tarif: Vücuttaki atıkları karpuz rejimiyle hızlı bir şekilde temizlemek için gün boyunca küçük dilimler halinde karpuz yemeyi deneyin.

Bitki: Geleneksel Çin şifacıları, kronik kabızlık için sık dozda pirinç ve ceviz tavsiye eder.

Tarif: Her gün 250 gr. pirinç ve 12 cevizle kanşim hazırlayın. Pirinçleri bir gece önceden suda bırakın. Ertesi gün yarım fincan su kaynatın, cevizleri içine atın ve birkaç dakika kaynatın. Daha sonra cevizleri, pirinci ve pirinç suyunu blenderden geçirip püre haline getirin. Karışıma bir tutam şeker ve biraz daha su ekleyin. Karışım yapışkan bir kıvama gelene kadar kaynatın.

Bitki: Eski zamanlarda Çinli doktorlar mayalanmış lahana su yunun, bir diğer adı lahana turşusu suyudur- günde 1 ya da 2 kez uygulandığı takdirde ilerleyen bir ay içinde normal bağırsak hareketleri sağlayacağını söylerdi.

Tarif: Konserve lahana turşusunun suyunu süzerek alın. Eşit miktarda su ekleyip sıvıyı için. Tuza karşı hassassanız ya da yük sek tansiyonunuz varsa bu yöntemi uygulamayın.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp