kabız için dua

KABIZLIK

Katı sert dışkı çıkarma olayıdır. Normal bir insan En geç 48 saatte bir tuvalete gitmelidir. Daha geç olursa İnsan sağlığı açısından zararlıdır.

Normal dışkılama Sayısı günde 3 defadan fazla, haftada 3 defadan az Olmamalıdır. Kabızlık Tedavisi Sabahları aç karına 1-2 bardak ılık su faydalıdır. Dışkıcım bağırsakta ne kadar uzun süre kalırsa o kadar Sertleşeceği unutulmamalıdır. DIŞKI yapma ihtiyacı Gelince hemen tuvalete gidilmelidir. Geciktirilirse kalın Bağırsağın iç kısmında oluşan sıvı çekilir ve gaitana Dışarı çıkması zorlaşır.

DIŞKI yapma ihtiyacı gelince kalın Bağırsakta sıvı salgılanmakta, dışkı daha rahat çıkmakta, Gecikilirse suyu çekilmekte ve zor çıkmaktadır. Bol su ve sıvı gıdalar alınmalıdır.

Sabahları aç karına bir Bardak sıcak su içmek faydalıdır. Günlük 8 bardak su İçmelidir.

Her öğün sebze ve meyve yenmeli ve kabuklu Meyveler soymadan tüketilmelidir. Öğün aralarında sık Su içmekle ve karborhidratlı besin oranını azaltmakla Kabızlık önlenebilir. Kabızlıktan kurtulmanın en emin Yolu, spor yapmak, posalı yiyecek yemek ve bol su İçmektir. Koyu çay, kahve, neskafe, kolalar ve gazozlar Kabızlık sebeplerindendir. Fazla sıvı alınmalıdır. Selüloz Alınmalıdır. Sürekli müshil ilacı bağırsakları tahşiş eder, Zararlıdır. Sert dışkı rekturnu tahriş ettiğinden ishal Görülebilir. Çay, patates,' pirinç, şeftali ve kızılcık Kabızlık yapar.

Bitkisel çaylar içilebilir. Lifli yiyecekler İşlenmediği için dışkıyı yumuşak tutar. Kepekli ekmek Yemeli, beyaz ekmek ve işlenmiş yiyecek miktarını Azal tamlıdır. Posalı besinlerin az alınması ve yetersiz su Alınması kabızlığa sebep olur.

Anne sütü ile Beslenenlerde genellikle görülmez. Aşırı olmamak şartıyla Yemekten önce ve yemek aralarında su içmek Bağırsakların çalışmasını sağlar.

Mevsim geçişlerinde Kabızlık olabilir. Özellikle pırasa, bamya, mercimek, Kepek, yulaf, keten tohumu, mürdüm eriği, posalı meyve, Zeytinyağı ve bolca sıcak su tüketmelidir. Yeterli su Alınmazsa kabızlık görülür.

Mevsim geçişlerinde kabızlık Olabilir.

A-Kabızlığı Gideren Bitkiler Kabızlıkta taze meyveler, sebzeler ve kepekli Ekmek yemek bağırsak fonksiyonlarına yardımcı olur. Nişastalı ve yağlı gıdalar kabızlığın giderilmesine Yardımcı olamaz. Mineraller ve yağlar müshil! Görevi yapmazlar. Sadece dışkıyı yağlayarak çıkmasına yardımcı olurlar. Çavdar ekmeği. Yenmelidir. Sebze çorbaları İçilmelidir.

Erik reçeli, bal, üzüm, kayısı, elma, Ispanak ve salata yenmelidir. Özellikle pırasa, bamya, mercimek, kepek ve Kepekli gıdalar, yulaf, keten tohumu, mürdüm eriği, Posam meyve, zeytinyağı ve bol sıcak su tüketmelidir. Yemeklere yağ az katılmalı ve kuru baklagiller Tüketilmecidir. Lavanta çiçeği çayı, ebegümeci çayı, Hind yağı İle portakal suyu karıştırılır, keten tohumu ezilir, Limonata ya karbonat konur ve bunlardan biri aç karına İçilir.

Marul, ıspanak, pazı, balkabağı ve semizotu Kaynatılır ve bunlardan birisinin suyu aç karına içilir. Sıcak suda bal eritilir içilir. İncir zeytinyağına Batırılır ve yenir. Elma (kabuğuyla), kuru erik, kuru soğan, Sarımsak, lahana, çemen, aklar ot, havuç, domates, Kereviz, portakal reçeli, yaş üzüm, kayısı, karadut, Kiraz, pancar, kavun, portakal ve ayva faydalıdır. Beyaz ekmek, peynir, yağlı et, yumurta ve muz Yenmemelidir.

Kaynatılmış incir sirkeye banılır ve Suyundan içilir. Kiraz, armut ve elma faydalıdır. Muz, incir ve süt kaynatılmalıdır. Sonra Yemelidir. Ahududu kabızlığı giderir. Aleasma rnüshil etkisi vardır. Günde 0,5 gr toz Halinde alınabilir. Akdiken kabızlığa iyi gelir.

Meyvelerinden Yapılan şurup müshil etkisi gösterir. Akdikerı kabuğu Kabızlıkta kullanılır. Kurutulmuş ve öğütülmüş Kabuklarından 50 gr alınır yarım litre suda kaynatılır ve bal1a günde bir iki bardak içilir.

Meyvesi toz haline Getirilir. Bundan günde 2-4 gram kadar su içinde eritilir Ve içilir, Günde -2 bardak veya fincan içilebilir. Alge vara kabızlığa faydası vardır.

Müshil etkisi Vardır. Anason peklik giderici etki gösterir. Tohumu çay Gibi demlenir. Ardıç yaprakları ve tohumları kaynatılır Suyu içilirse Kabızlığı giderir. Armut kabızlığı önler. Aspir müshil etkisi vardır.

Kabızlık için balla tatlandınlarak içilir. Kabızcık için aspir çiçekleri Kaynatılır suyu içilir. Atkestanesi kabızlıkta kullanılır. Kabızlık için at Kestanesinin çiçekleri kaynatılır suyu içilir. Aynı sefa'nın çiçekleri kaynatılır suyu içilir. Bal Yemek faydalıdır. Badem yağı çocuklardaki kabızlık tedavilerinde Kullanılır. Müshil etkisi gösterir.

Bal veya pekmezle Karıştırılan badem yağı yedirilir. Badem yağı: Kabızlığı Giderici, mikropları öldürücü, yumuşatıcı ve deri Çatlamasını önleyici olarak ulanılır. Yanıklara da sürülür. Bamya kabızlığı giderir. Müshil etki gösterir. Basur otu kabızlık için yaprakları ve çiçekleri Kaynatılır ve içilir.

Bezelye kabızlığa faydalıdır. Çavdar unundan yapılan ekmek hafif müshil Etkisi gösterir. Ceviz yağı kabızlığı giderme de kullanılır. Çiğdem kabızlığı giderir.

Kökü ve çiçekleri Kaynatılır suyu içilir. Kabızlık

Çilek kabızlığı giderici etki gösterir. Çivit otu kabızcık giderici etki gösterir. Çivit Otunun yaprakları kurutulur ve kullanılır. Dağ çiçeği meyvesi hafif müshil etkisi yapar. Domates hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı giderir. Mide suyunu çoğaltır.

Dut mide bağırsak hastalıkları için kullanılır. Kabızlık yapar. 10 gram dut kökünün kabuğu 200 gr Suda kaynatılır ve süzülür. Hazırlanan bu çay müshil Etkisi gösterir.

Ebeğümeci çayı içilir. Ebegümeci kabızlığı Giderir. Çiçekleri, yaprakları veya kökü kaynatılıp içilir, Sebze olarak tüketilir. Birkaç gram ebegümeci Çaydanlıkta demlenir 10-15 dakika sonra süzülerek içilir. Günde 3-4 çay bardağı içilebilir. Çiçek veya yaprağından Günlük 4-5 gr tüketilebilir. Elma öğle yemeğinden önce yenen bir elma, Bağırsakta bakterilerin çoğalıp azalmasını ayarlamada rol Oynar ve bu sayede kabızlığı önler. Elma bağırsak Sistemindeki bozukluklara faydalıdır. Lifli olduğu için Bağırsakları temizler. Elma yemeklerden önce yenirse Kabızlığı giderir.

Elma mide bağırsak hastalıkları için iyi Gelir. Hazmı kolaylaştırır. Kuru eriğin de kabızlık giderici etkisi vardır. Erik akşamdan ıslatılan erikler sabah aç karına yenirse Faydalı olur. Hafif müshil etkisi vardır. Eriğin kabızlığı giderici etkisi vardır. Erik ve Kayısı suda ezilir ve yenir. Erik ve kayısı kompostosu İçilmelidir.

Frenk üzümü kabızlık için kullanılır. Yapraklarından ve meyvelerinden çay demlenir. Meyveleri taze olarak tüketilir, Frenk üzümü Yapraklarından yapılan çay kabızlığa iyi gelir. Eşek hıyarı müshil etki gösterir. Fesleğen tohumları kaynatılır suyu içilirse Kabızlığa iyi gelir.

Fesleğen çiçeği, tohumu ve yaprakları Kullanın çayı demlenir. Bundan 1-2 bardak içilir. Gilebor kabızlığı önleyici etki gösterir. Müshil Etkisi gösterir.

İdrar artırıcı etki gösterir. Meyveleri sıcak Suda demlenir. Bu çaydan günde 2-3 bardak içilir. Meyveleri sıkılarak usaresi çıkarılır. Turşusu yapılır. 1 Bardak sıcak suya öğütülmüş kabuğu veya çiçeklerinden 1 tatlı kaşığı konur ve demlenir.

Gül kuru gül kabızlık etkisi gösterir. LO gr kuru giil yarım litre suda kaynatılır ve bu sudan günde bir iki Bardak içilirse kabızlığa iyi gelir. Gül yapraklarından Yapılan reçel kabızlığa iyi gelir. GÜL hatmi kabızlık için kullanılır. Hatmi müsilaj Etkisi vardır.

Havuç kabızlığı önler. Havuç suyu bağırsakların Çalışmasına ve kan dolaş uruna yardımcı olur. Hind yağı kabızlığı giderir. Müshil olarak

Kullanılır. Hind yağı Hint yağı: Müshil etkisi olan bir Yağdır. İnce saçlar için kullanılır.

Hodan müshil etkisi gösterir. Isırgan otu müsilaj etkisi vardır. Ispanak kabızlığı giderir. Ihlamur Kabızlığa faydalıdır. İğde kabızlığa iyi gelir. İncir taze incir kabızlığı giderir.

Müshil etkisi Gösterir. 1 bardak suya 2 kuru incir katılır kaynatılır ve Suyu içilir. Kabak kabızlığı giderici etkisi vardır. Kadıntuzluğu bağırsak sistemini uyarıcı etki si Vardır. Bağırsak tembelliğini giderir.

Kabızlık Kapari kabızlık giderici ve müshil olarak Faydalıdır. Kaparinin kök kabuğu müshil! Etkisi vardır. Kara hurma kabızlığı giderir. Katırtırnağı kabızlığa iyi gelir. Müshil olarak Kullanılır. Kavun kabızlığın önlenmesinde faydalıdır. Kayın kabız1ığı gidermede kullanılır. Kayısı kabızlığın tedavisinde iyidir. Aç karına, • Taze olarak, kuru olarak, kompostosu veya reçeli Yenebilir. Keten tohumu yağı kabızlığa karşı kul/anılır. Keten tohumu lif (posa) kaynağıdır, kronik kabızlığı Önler. Müsilaj etkisi vardır. Bitki kökenli östrojen (fitoöstrojenler) içerir. Keten tohumu yağı Omega-3 yağ Asidi içerir. Kestane kabızlık için kullanılır. 1 bardak sıcak Suya 1 tatlı kaşığı kestane yaprağı ve kabuğu karıştırılır Konur. Bu çaydan günde 1-2 bardak içilir.

Koyun otu müshil etkisi gösterir.

Kızdcık meyvesi suda haşlanır yenirse, kabızlığı Giderici etki gösterir. Kiraz kabızlığı önler. Lahana kabızlığı önler. Müshil etkisi vardır. Marul hafif müshil etkisi gösterir. Marul tohumundan günde 4-5 gram yenirse İshal edici etki gösterir.

Melek otu kabızlık için kullanılır.

Menekşe çiçeği demlenir içilir. Hafif müshil eder.

Mercimek kabızlık için faydalıdır.

Mersin meyvesi kabızlığı giderir.

Meyan kökü çayı kabızlığı giderici etkisi vardır. Mürver kabızlığa faydalıdır. Müslıil etkisi vardır. 1 tatlı kaşığı kabuklan ve yaprakları 1 bardak suda Beraber kaynatılır elde edilen sudan günde 2-3 Bardak içilirse kabızlığa iyi gelir. Kurutulmuş Meyvelerinin marmeladı yenirse kabızlığa faydalıdır. Nergis müshil etkisi gösterir. Kabızlık için Kullanılır. Patlıcan kabızlığı giderici etki gösterir. Pırasa kabızlığa faydalıdır. Salep müsilal etkisi Vardır. Kabızlığı giderir. Saparna kabızlığı giderici etki Gösterir. Sarımsak kabızlığı giderici etkisi vardır, Semizotu kabızlığı önleyici etki gösterir. Sığır Dili kabızlığa faydalıdır. Siklamen müshil etkisi vardır.

Sinameki kabızlığı giderici etkisi vardır. 1 bardak Suya 1 tatlı kaşığı katılır ve demlenir. Kalın bağırsakları çalışir. Bağırsak tembelliğini giderici etki gösterir. Sinameki müshil etki si vardır. Sütleğenler müshil etki gösterir. Şeftali çiçekleri Kabızlık için kullanılır. Şahtere kabızlığı giderici etki Gösterir. Şalgam kabızlığı tedavi edicidir.

Şekerciboyası meyvelerinin müshil etkisi vardır. Sinirli ot kabızlığa iyi gelir. Şeftali kabızlığı Giderici etkisi vardır. Şeftali çocuklar kabız olunca şeftali Yedirilebilir. Tavşan kirazı pekliğe faydalıdır. Tavşan Kulağı kabızlığı gidericidir. Turp kabızlığı giderici etkisi Vardır. Üzüm kabızlığa faydandır. Yasemin kabızlığa

Faydalıdır. Yer elması kabızlığı önleyici etki gösterir. Yulaf kabızlığı önler. Müshil etkisi vardır. Dışkılamanın normalleşmesini sağlar. Zeytin ve Zeytinyağı kabızlık için kullanılır.

Sabahları birkaç i çorba kaşığı içilirse müshil etkisi Gösterir. B-Kabızlık Yapan Bitkiler: Kapari, melisa, kantarorı, karanfil ve kapari kabız edici etki gösterir. Asma yaprağı tanen içerir. Kabız yapıcı etkiye Sahiptir. Altın otu kabızlık yapıcı özelliğe sahiptir.

Maydanoz ile avokado yapraklan kaynatılır, Balla tatlandırılarak içilirse kabız yapıcı etkisi vardır. Ayvanın suyu içilir. Böğürtlen meyvesi ezilir yenirse kabız yapıcı Özelliğe sahiptir.

Çay çayın kabızlık yapıcı bir özelliği de vardır. Kabız olanlar az çay içmelidir. Hareketsizlik insanları Daha çok kabız eder. Çileğin kök ve yapraklarının çayının kabız edici Etkisi vardır. Çitlembiğin taze sürgünleri ve yapraklarından Hazırlanan çayı kabız edici etkiye sahiptir. 1 bardak sıcak Suya 1 tatlı kaşığı konur. Bu çaydan günde 1-2 bardak İçilir. Çoban üzümü ishali keser kabız edici etki gösterir. Çoban üzümünün yapraklan kurutulur. Çayı demlenir Ve içilir. ' . Dut kabızlık etkisi gösterir. Siyah dut kabızlık Yapar. Geyikdili kabız edici özelliği vardır.

Kahve kabız yapma etkisi vardır. Kızılcık meyveleri çiğ yenirse kabızlık yapar. İshali keser. Koca yemiş yapraklarından yapılan çay Kabız edici özelliği sahiptir.

Kokulu yonca fazlası Kabızlık yapar. Kuşburnunun kabız edici etkisi vardır. Mercan Köşk kabız yapar. Mersin yaprağının kabızlık yapma Etkisi vardır. Meşe palamudunun fazlasının kabızlık yapma Etkisi vardır. Nilüfer kabız yapıcı etkisi vardır. Safran kabız yapıcı özelliği vardır.

Sığır Kuyruğu kabız edici özelliği vardır. Siyah dutun Kabızlık yapma özelliği vardır. Sumak kabız yapıcı Etkisi vardır. Şakayık'ın kabız edici özelliği vardır. Trabzon ısırması kabızlık yapıcıdır.

Yenidünya meyvelerinin de kabız yapıcı özelliği Bulunmaktadır. Yenidünya yaprakları tanence zengin Olduğu için peklik verici olarak kullanılır.

















































SENDE YORUM YAP!

Whatsapp