Kabızlık İçin Bitkisel Çaylar

Kabızlık İçin Bitkisel Çaylar : Bir yaşın üzerindeki çocuklar için bir buçuk yemek kaşığı dolusu Kızılderili yağı verin. Eğer çocuğunuz kabızlıktan dolayı çok sıkıntı çekiyorsa, bir ay ya da daha uzun bir süre, ta ki hastalığın belirtileri yok olana kadar, her akşam uyumadan önce, bir buçuk çay kaşığı saf zeytinyağı verin.

Kabızlık İçin Bitkisel Çaylar

Kabızlık sorununuz varsa önce beslenme şeklinizi gözden geçirmelisiniz. Aşırı yağlı ve baharatlı yiyecekler, kırmızı et ağırlıklı bir beslenme kabızlığa neden olabilir ve zaten kabızlık çekiyorsanız belirtileri ağırlaştırabilir. Yapmanız gereken yağı azaltmak, proteini kırmızı et yerine tavuk, hindi gibi daha sağlıklı alternatif kaynaklardan almak ve lif yönünden zengin gıdalar tüketmek. Bunlar dışında kabızlık için yemek sonrası oluşan şişkinliği, gün içinde meydana gelen fazla gazı almak ve sindirimin çalışmasını teşvik etmek için bazı bitki çaylarından yardım alabilirsiniz.

Nane Çayı:

Sindirim sisteminin daha etkili çalışmasına yardımcı olarak gaz, şişkinlik gibi olumsuz etkileri hafifletir. Daha kolay tuvalete çıkmayı sağlar, hazımsızlık ve mide bulantısına iyi gelir. Ayrıca vitamin ve mineral yönünden zengindir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Rezene Çayı:

Bağırsaklarda sertleşen ve vücuttan atılması zorlaşan dışkıyı yumuşatma özelliği bulunan rezene çayı daha kolay tuvalete çıkmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca mide şişkinliği ve yemek sonrası kramplarını hafifletir.

Detoks Çayları:

Kuşburnu, zencefil, ısırgan, karahindiba, ekinezya ve karanfil çayları etkili bileşenleri ile vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olarak bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Yemek sonrası yaşanan krampları azaltan bu çatlar dolaşım sistemini uyararak sindirimi hızlandırır.

Kabızlıktan hangi çay karışımlarıyla kurtulabiliriz?
Tıbbi Bitkiler Uzmanı Prof. Dr. Kerim Alpınar, kabızlık sorunu için su görünce şişen, dolayısıyla kitle artırımına neden olan bitkileri kullanmak gerektiğini belirterek, bu bitkilere örnek olarak keteni gösteriyor. “Keten müsilaj taşıdığı için çok yararlı ve etkilidir. Hem tahrişi azaltır hem de kitle oluşturur” diyor. Kullandığı bitkinin aniden etki etmesini, örneğin akşam alıp sabah dışkılama yapmak isteyenlere sinamekiyi öneren Prof. Dr. Alpınar, “Ancak dozunu çok iyi ayarlamak gerekiyor. Herkes farklı hassasiyete sahiptir. Kişi kendisi için en uygun miktarı deneyerek bulmalı” diyor. Sinamekinin çok tahriş edici bir bitki olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Alpınar, piyasadan aldığınız sinamekinin gerçekten sinameki olup olmadığını, hangi bitkiden elde edildiğini ve usulüne uygun kurutulup kurutulmadığını kontrol etmeniz gerektiği konusunda uyarıyor.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp