Hızlı Kilo Verme Yöntemi

Hızlı Kilo Verme Yöntemi :

Hızlı kilo verme

Çok fazla sayıda, çeşit çeşit diyet listeleri vardır ve bu hızlı kilo verdiren diyetler ile hızlı kilo verme mümkün olmaktadır.

Bu diyetlerden bazıları 3 gün diyeti, 7 gün diyeti, 1100 kalorilik diyet, domates diyeti, lahana diyeti...

Bu diyet listeleri gerçekten işe yarıyor mu ve sağlıklı mı?

Öncelikle bir diyet listesi herkeste aynı etkiyi göstermez. Bırakın tam bir diyet listesini, mesela sadece ekmek yemeyerek ayda 10-15 kilo verebilen insanlar olduğu gibi, sadece çorba ve salata yiyerek bir ay içinde sadece 1-2 kilo verip sonunda hasta olanlar da var.

Hızlı kilo verme, hem sağlıklı olmalı hem de verilen kiloların fazlası ile geri alınmasına yol açmamalıdır.

Doktorlar özellikle çocukluk yaş grubunda olanların hızlı kilo vermesini yanlış buluyorlar. Büyümekte olan bir kimsenin karbohidrat, kalsiyum, vitamin ve mineral gibi besinleri alması gerektiğini, kısa yoldan kilo kaybetmesinin hatalı olduğunu belirtiyorlar. Gelişmekte olan bir gencin haftada 1 kilodan fazla vermesi sakıncalıdır. Ayrıca kiloyu kaybetme şekli de çok önemlidir. Çünkü büyümekte olan çocukların temel besin maddelerini kesinlikle almaları gerekir.

Hızlı kilo verme yolları ile amaç; vücudun su ve kas kaybı değil, yağ kaybı olmalıdır. Bu da belli bir süre, uygun bir diyet listesi ve egzersiz ile mümkün olmaktadır.

Uzmanlardan sağlıklı ve hızlı zayıflamak isteyenler için öneriler;


1) Akşam yemeği:
Akşam yemeğini erken vakitte yemelisiniz ve asla gece atıştırması yapmayın. Akşam yemeğiniz hafif olsun. Tok karna yatmaktan kesinlikle kaçının.

2) Tatlı ve şekerli meyvelerden uzak durun:
Yemeklerden sonra tatlı yemek adettir. Ama bu adeti artık unutalım. Yemeklerden sonra tok karnımıza, şekerli meyveler ve tatlı yememeliyiz. Dikkat edelim, sadece tatlılardan kaçınılmıyor, şekerli meyvelerden de uzak durmalısınız.

3) Alkolden uzak durun:
Alkolden, gazlı, soğuk içeceklerden kaçınmalısınız. Ender Saraç, alkolün göbek bölgesinde yağ oluşturduğunu belirtiyor. Çünkü alkol besinlerdeki yağın emilimini arttırır.

4) Ilık su ve yeşil çay:
Öğün aralarında mümkün olduğunca ılık su ve yeşil çay içmeniz lazım.

5) Erken kalkmak ve egzersiz:
Erken kalkmak, zayıflamanız için çok önemli. Sabah erken kalkmalı ve egzersiz yapmalısınız. 15 dakikalık bir harekete ihtiyacınız var. Sabah yapacağınız yürüyüş, dans etmek gibi bir egzersiz ile vücut ısınızı hafif yükseltmenizde fayda var.

6) Günü
6 parçaya bölerek, vücudun ihtiyaç duyduğu kadar besin tüketilmeli, küçük ve masum görünen fakat yağ ve şeker içeriği yüksek; yükte hafif pahada ağır ikramları geri çevirin.

7) Porsiyonları küçültün, özellikle ekmeği azaltın.

8) Su, yetişkinlerde vücudun toplamda yüzde 55-60'ını oluşturur. Bu nedenle vücudun ihtiyacı olan besin ve besin öğelerini alırken, yeterli miktarda suyun da alınması gerekir. Kilo verme esnasında metabolik artıkların uzaklaştırılması için, kilo alma esnasında da hücre yapımı için yeterli miktarda su alınması şarttır.

Açlığınızı gidermek için aşağıda liste halinde verilen yemeklerin hepsini yiyin. Açlığınızı giderinceye kadar yemek yiyip midenizi tıka basa doldur- madınızsa ve bir sonraki öğünden önce açlık hissederseniz, tekrar yiyebilirsiniz, ama sadece burada listesi verilen yiyeceklerden.Aslında, alışılmış biçimde 3 büyük öğün yerine günde 6 kez azar azar yemeniz daha iyi olur. Tabii bunu yaparken kendinizi özel olarak seçilmiş olan bu yüksek proteinli zengin çeşitlerle kısıtlamanız gerekir.

• YAĞSIZ ETLER:

Etin üzerinde bulunabilecek yağlar tamamen çıkanlmış olarak yenmelidir. Bunlara sığır, koyun ve dana etleri dahildir.Etleri ızgara, haşlama, fırınlanmış veya füme halde yiyebilirsiniz.Pişirme esnasında veya yerken tereyağ, margarin sıvı yag, iç ve don yağlan kullanılmamalıdır
 
• TAVUK VE HİNDİ: Derileri çıkanlmış, ızgara, haşlama veya finnlanmış olarak, tereyağ, margarin, sıvı yağ, iç ve don yağı kullanılmadan yenmelidir. Şart değilse de körpe hayvanlar tercih edilmelidir.
 
• TÜM YAĞSIZ BALIKLAR: Dil balığı, mezgit, tatlı su levreği vb.
 
• DENİZ ÜRÜNLERİ: Karides, tarak, İstakoz, midye, istiridye, pavurya vb. Tümü ızgara, fırın veya haşlama olarak yenmelidir.Hazırlama ve servis sırasında tereyağ, margarin, sıvı yağ ve iç yağı kullanmak yasaktır. Kanşık sos, kara turp veya ketçap, az olmak koşuluyla kullanılabilir.
 
• YUMURTA: Tercihan katı pişmiş olmalıdır. Rafadan veya kayısı (beyazı pişmiş, sarısı sulu), kaynar suya kırılmış, yağsız tavada —tereyağ, margarin, sıvı yağ veya diğer herhangi bir yağ koymadan— göz göz kanlmış veya başka türlü pişirilmiş olarak yenebilir.
 
• YAĞI, KAYMAĞI ALINMIŞ SÜTTEN YAPILMIŞ PEYNİRLER: Yağsız beyaz peynir ve yağsız diğer çeşitler yenebilir.
 
• GÜNDE EN AZ 8 BARDAK SU İÇMEK: Son derece önemlidir (300 cl.’lik bardaklarla).Süt, krema, şeker gibi şeyler, koymadan dilediğiniz kadar kahve, çay içebilirsiniz.Lezzet için kalori değeri olmayan Sakarin gibi sunî tatlandırıcılar kullanabilirsiniz. Soda ve maden suyu gibi kalorisiz meşrubatı dilediğiniz kadar sık ve bol olarak içebilirsiniz.8 bardak suyu, çay kahve ve kalorisiz meşrubata ek olarak içeceksiniz. Bu, Hızlı Kilo Ver Rejimi ile harekete geçirilen dahili işlemin önemli bir parçasıdır. 
 
Bu sayede öteki rejimlerdekine oranla vücudunuzdaki yağın çok daha fazlası yanar; geride artıklar veya yanmış yağların küllerini bırakır. Bütün bunların, aynı zamandaağızda hissedilebilecek hoş olmayan kuruluk ve tadın giderilmesine de yararı olan suyla vücut sisteminizden yıkanıp atılması gerekmektedir.

• Tatlıya karşı istek duyduğunuz zaman, dilediğiniz kadar kalorisiz bir meşrubat içebilirsiniz. Canlandırıcı etkisi olan bu tür maddelerde karbonhidrat bulunmaz ve vücudunuzda istenilen düzeyde sıvı akımına katkıda bulunurlar. (Birçok ülkede, özellikle Amerika Birleşik Devletlerinde rejim için özel olarak hazırlanmış değişik lezzetteki kalorisiz karbonatlı meşrubat hem harareti keser, hem de tatlı gereksinimizi giderir!)
 
• Tuz, karabiber, sarımsak, karanfil, kekik ve diğer kokulu bitkiler ve baharat, kokteyl sosu, biberli salça, kara turp ve ketçap kullanabilirsiniz. Beyaz soslar, yağlı soslar ve gamiler kullanmayın. Mayonez, salata sosu, zeytinyağ ve diğer yağlar yasaktır.
 
• Rejim yaparken vitamin almak doğru olur. Örneğin; A vitamini (5.000 ünite), D (500 ünite), B-l (3 mg), B-2 (3 mg) C (50 mg.) kapsayan vitamin, mineral tabletlerinden ve ek olarak çeşitli vitamin ve mineral tabletlerinden günde 1 kez alınabilir. (Belli bir isim vermeyeceğim, özellikle şu formülü kullanın demeyeceğim. Çeşitli firmaların hazırladığı çeşitli miktarlarda vitamin ve mineral kapsayan günde-bir alman vitaminlerin herhangi biri olabilir.)Hızlı kilo vermeye kararlıysanız ve Hızlı Kilo Ver Rejimi uygulamasında aldığınız gıda miktarım asgariye indir- dinizse, günde bir alman vitamin tabletlerinden ikişer tane yutun. Yahut da yüksek dozdaki "tedavi edici" tablet veya kapsüllerden kullanın.
 
Bu Rejimde Başka Hiçbir Şeye İzin Yoktur! Daha Önce Verilen Listede Adı Yoksa Yiyip İçmeyin. Başka herhangi bir yiyecek veya içecek, daha fazla yağ yaktıran yüksek protein, dahili zayıflama işleminin tam anlamıyla etkin bir biçimde çalışmasını engelleyecektir.Lokantalarda yemek yediğiniz zaman da bunun uygulanması oldukça kolay bir rejim olduğunu göreceksiniz. Örneğin; bir lokantada her zaman ızgara, fırın veyahaşlama et, tavuk veya balık, deniz ürünleri, haşlanmış veya suya kırılmış yumurta, yağsız peynir bulabilirsiniz. Yemeğe kokteyl soslu, kusursuz bir karides kokteyliyle başlayabilirsiniz. Sadece gami yemekleri çıkarın ve açlığınızı gidermek için dilediğiniz kadar büftek ve yağsız köfte yiyin.
 
Arkadaşınızın evinde yemek yiyorsanız, Hızlı Kilo Ver Rejimi listesini yanınıza alın ve listeyi ev sahibesine gösterin. Mutlaka tehlikeli fazla kiloları atma ihtiyacınıza ve kararınıza saygı duymalıdır.Bu rejimi uygulayan birçok kimse gibi, siz de çok geçmeden yemekleri hazırlarken ve yerken çok kullanılan tereyağ, margarin, zeytinyağ veya içyağlan aramadığınızı farkederek sevineceksiniz. Hatta, bu rejimi uygulayanların büyük bir çoğunluğu rejimden çıktıktan sonra bile güzel yiyeceklerin kalori yüklü yağlar ilave edilmeden temiz, doğal lezzetini tercih ettikleri kararma varırlar. İşte size tipik bir yorum: "Eskiden kızarmış patatese baydırdım ama şimdi düşünmeye bile tahammül edemiyorum. Onun yerine bana temiz, doğal lezzetli, yağsız fırınlanmış patates verin."

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp