Yerçekimi Hattının Duruşa Etkisi

Yerçekimi Hattının Duruşa Etkisi :

Omurga, leğen kemiği üzerinde yükselen esnek bir sütun gibidir. Omurganın hareketliliği yerçekimi hattıyla yakından ilgilidir. Bu hat, vücudun taşıyıcı büyük eklemlerinden geçer ve bu sayede de vücut çok az bir kas desteğiyle dik durabiür."

Vücut yerçekimi hattı sırtta 1. ve 2. omur ile belin 5. omurlarından geçer; kalça eklemi ve diz ekleminin önünden devam ederek ayak bileğinin önyan kısmına düşer. Omurganın bozuklukları incelendiğinde en önemli değişimin bu hayali yerçekimi hattında oluştuğu görülür. Yerçekimi hattındaki en küçük sapmalar bile omurga hasarlarına ve biçimsel bozukluklara yol açabilir. Normal omurga yapısı doğumsal kusurlar veya sonradan oluşan zararlaşmalar nedeniyle bozulabüir." Bazen de ergenlik döneminde olduğu gibi büyüme sorunları ve duruş bozuklukları olumsuzluk yaratır.

Klinik gözlemler belde oluşan dejeneratif değişimlerin arkasındaki başlıca nedenin yüklenmeler olduğunu göstermiştir. Hatalı hareketlerle beraber bel eklemlerine binen kompresyon, bükme ve parçalama kuwetleri diğer eklemlere göre çok daha tazıaorr.'!' Omurganın başlıca biçimsel bozuklukları kifoz, aşırı lordoz, skolyoz ve spondilolistesis esas olarak fonksiyon kayıpları ve ağrılarla belirti verirler.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp