Hepatit B'den Kurtulmak

Hepatit B'den Kurtulmak :

Hepatit B hastalığı, halk arasında sarılık olarak bilinen hepatite yani "karaciğer iltihaplanması"na neden olan bir hastalıktır.

Çift iplikli bir DNA virüsü olan Hepatit B virüsü, HBV olarak kısaltılır.

Hepatit B‘nin bulaşma yolları nelerdir?

Bulaşma,

Kan yoluyla,

Cinsel yolla,

Anneden bebeğe doğum esnasında olabilir.

Ciltte açık yaralardan da bulaşabilir fakat normal cilt yoluyla, solunum yoluyla ve ağız yoluyla bulaştığı gösterilememiştir.

Hepatit B hastalığının belirtileri nelerdir?

Hepatit B' nin kliniği kişiden kişiye farklılık göstermekle beraber virüs alındıktan bir süre sonra;

Hafif ateş,

Ağrı,

Kusma,

Halsizlik,

Uykuya meyil,

Göz akı ve deride sararma ile kendini gösterebilir.

Hepatit B hastalığının seyri nasıldır?

Hepatit B hastalığı akut ve kronik seyir gösteren bir hastalıktır.

Akut formda hastalık hiç hissedilmeden iyileşebildiği gibi, birkaç hafta devam eden seyirle hafif belirtilerle iyileşebilmektedir. Bu süreç genelde 4-8 hafta olarak tanımlanabilir.

Ancak hastalık 6 aydan fazla sürede bir kişinin kanında ve karaciğer de tespit edilirse artık kronikleşmiş anlamındadır. Hastalığın kronikleşmesi ortaya çıkarabileceği sonuçlar açısından takip edilmesi gereken bir durumdur. Çünkü kronikleşmiş Hepatit B hastalığı siroz veya karaciğer kanserine sebep olabilir.

Hastalığın seyrinde kronikleşme olasılığı bakımından çocuklar daha riskli grupta görünmektedir. Çünkü yeni doğana doğum sırasında bulaşan Hepatit B‘ nin kronikleşme olasılığı % 90‘dır. Yine 1-5 yaş arasında alınan hepatitin kronikleşme olasılığı %30 dur. 5 yaşından sonra ise bu rakam % 7‘lere kadar geriler.

Hepatit B hastalığının tedavisi nasıldır?

Hastalığın tedavisinde temel hedef virüs çoğalmasını durdurup ortaya çıkması muhtemel karaciğer hasarını minimuma indirmektir.

Kronik hepatit B enfeksiyonunda tablet (ilaç) tedavisi 2 ilaç ile olmaktadır.

İnterferon alfa-2b

Lamivudine

Hepatit B‘nin aşısı var mıdır?

Doğal bağışıklık olmayan kişilerde ise aşı ile koruma kesin olmamakla birlikte sağlanabilmektedir. Doğal bağışıklılık kan yolu ile test edilebilir. Kişinin bağışıklık durumuna göre aşılama yapılabilir.

Aşı özellikle;

HBV taşıyıcıları ile birlikte yaşayanlara,

Sürekli kan veya kan ürünleriyle yakın temas halindeki sağlık personeli, berberler vb. gibi meslek gruplarına,

Yurtlar, askeri birlikler vb. gibi ortak kullanım alanlarının ve eşyalarının çok olduğu toplu yerlerde yaşayanlara, HBV aşısı tavsiye edilmektedir.

Hepatit B Aşısı Türkiye'de Sağlık Bakanlığı tarafından yeni doğan bebeklerde rutin olarak uygulanan aşı takvimine dahil edilmiştir. Aşı, ilk dozu doğumdan hemen sonra, 2.doz 1. ayda ve 3. doz 6. ayda olmak üzere üç dozda uygulanmaktadır.

Hepatit B Aşısı her yaşta uygulanabilir

Hepatit B‘den korunma yolları nelerdir?

Cinsel ilişki sırasında kondom(kaput, prezervatif) kullanımı

Kan ve kan ürünleri ile uğraşan kişilerin latex veya plastik eldiven kullanması

Diş fırçası, jilet ve usturaların temizliğine dikkat edilmesi ve diğer insanlarla paylaşılmaması (özellikle berberlerin hijyene dikkat etmesi gerekmektedir. Kozmetikle ilgili yerlerde kuaför, berber, manikür - pedikür yapılan yerlerde aletlerin temizliğine dikkat edilmesi gerekir).

Enjektör iğnelerinin doğru şekilde depolanarak atılması (özellikle tıbbi atıklara dikkat edilmesi Uyuşturucu kullanımın önlenmesi ve kullananlara yönelik toplumsal eğitimler.

Ahmet Maranki Hepatit B Bitkisel Tedavisi ;

Hepatit hastalığı, bilindiği gibi bulaşıcı bir karaciğer hastalığı. Özellikle, hepatit B oldukça yagın. Günümüzde, bir takım aşılama tedbirleri ile, hepatit hastalığından korunma sağlanmaya çalışılıyor. Faka,t Hepatit C‘nin hiç bir aşısı yok ve üstelik öldürücü bir hastalık. Prof. Dr Ahmet Maranki Hepatit b ve Hepatit C için mucizevi bitkisel kürünü anlattı.

GEREKLİ MALZEMELER

* 1/2 Lt su,

* 1 avuç maydonoz.

HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ :

* Maydonozu suyun içinde 3 taşım kaynatın. Sabah ve akşam toplam 21 gün boyunca için. Bir süre ara verip yeniden kürü tekrarlayın.

* Bu arada yapmanız gereken diğer şeylerden en önmelisi kereviz,kırmızı pancar ve enginarı sofralarınızdan eksik etmeyin. Ama bunları da mutlaka mevsiminde tüketin.

* Daha da önemlisi havuzlar, bulaşıcı hastalık riski çok fala olan yerlerdir. Havuzlardan uzak durun.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp