güneş yanığı tedavisi kremleri

Güneş Yanığı 3 :

Uzun süre güneş ışığına maruz kalındığında kısa dalga ultraviole ışınları deride yanık meydana getirir. Ağrılıdır, su toplayarak kabarır ve soyulma görülür. Bitkisel ilaçlar güneş yanığı tedavisinde tek başına yeterlidir. Büzücü ve doku sıkılaştırıcı olarak saplı meşe kabuğu kullanılır. Su kaybı önlenir, mikropların üremesi engellenir. İltihaplanmayı önleyici olarak bin bir delik otu, papatya çiçeği ve saplı meşe kabuğu kullanılır.

Tedaviye destek olarak yanık bölgeye yağlı ürünler sürülmemelidir, derinin soğumasını önler ve ağrıyı artırır. Yanık bölge serin tutulmalıdır, bol pamuklu giyecekler kullanılmalıdır. Yanık bölge iyileşene kadar az ışıklı ve eserin ortamlarda kalmalıdır.

Haricen Kullanılan Bitkisel ilaçlar

Bin bir delik otu: Bitkinin çiçekleri ve üst yapraklarından yağda hazırlanan ürün kullanılır (Sarı kantaron yağı). Çiçek ve üst yapraklar (1: 10) zeytinyağı, ay çiçek yağı içinde birkaç hafta boyunca, renk koyu kırmızı olana kadar bekletilir. Bu yağ yanık bölgeye sarılır veya sürülür. Sargı günde 4 defa değiştirilir. Bu yağ kullanıldığı sürece fazla güneş ışığı alınmamalıdır, açık ten renkli kişilerde alerji oluşabilir.

Papatya çiçeği: İstenilen etkinin alınması için hazır ilaç olarak kullanılmalıdır.

Saplı meşe kabuğu: İnce kıyılmış veya öğütülmüş 20 gr kabuk 1 litre suda kaynayana kadar ısıtılır, ateşten alınıp 15 dakika bekletilir, süzülür. Sulu kısım soğuk olarak yanık bölgeye pansumanda kullanılır veya sargı bezi ıslatılarak sarılır. Sargı bezi kurudukça sargı yenilenmelidir. İlaca ulaşmanın zaman aldığı durumlarda ilk tedbir olarak çay kullanılabilir. 1 yemek kaşığı siyah çay 150 ml su ile 10 dakika kaynatılıp süzülür. Sulu kısma sargı bezi batırılarak sargı şeklinde uygulanır. Sargı kurudukça aynı şekilde tekrarlanmalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp