diş ağrıları için ne yapılabilir

Diş ağrıları 6 :

DİŞ AGRILARI
Diş ağrısı; diş çürümesi, diş minesinin aşınması, diş etlerinin iltihaplanması veya bunlara benzer sebeplerden kaynaklanır.

Ayrıkotu
Boyu 20 santimden ı metreye kadar uzayabilen yabani bir bitkidir. İçerisinde potasyum, demir gibi mineraller, A ve B vitaminleri, şeker ve uçucu yağ bulunur. Ayrıkotu kaynatılarak gargara yapılır.

Çınar

30 metreye kadar uzayabilen, gövdesi kalın, uzun ömürlü bir ağaçtır. Hekimlikte kozalakları ve yaprakları kullanılır. Birçok çeşidi vardır. Çınar yaprağı sirke ile kaynatılır ve gargara yapılır.

Çörekotu

Susam iriliğinde siyah tohumları olan bir çeşit bitkidir. Güzel kokuludur. Sert ve güzel kokulu tohumları baharat olarak kullanılan çörek otu, siyah susam olarak da bilinir. İçerisinde sabit ve uçucu yağlar, çeşitli alkaloitler, saponinler ve tanen bulunur. Çörek otu sirke ile kaynatılıp gargara yapılır.

Dut

Yapraklarıyla ipek böceği beslenen bir ağaçtır.Meyveleri, beyaz ve siyaha yakın kırmızı olur. Karadut ekşidir. Tıpta şurubu, meyveleri ve yaprakları kullanılır. Mikrop öldürücü özelliği vardır. Dut yaprak ve kabukları kaynatılıp gargara yapılır.

Hatmi

Büyük ve farklı renklerde çiçekler açan ve daha çok süs bitkisi olarak kullanılan, uzun köklü bir bitkidir. Çiçekleri beyazımsı mor veya pembedir. Hekimlikte kökü ve yaprakları kullanıllır. İçeriğinde fazla miktarda müsilaj vardır. Çiçekleri Temmuz ve Ağustos aylarında, kökleri ise sonbahar aylarında toplanıp, kurutulur. İçeriğinde uçucu yağ, sarı ve acı madde, nişasta, müsilaj, mineraller ve pektin vardır. Hatmi çiçeğinin kökü sirke ile kaynatılır ve gargara yapılır.

Mercimek

Beyaz çiçekli, bir yıllık bir tarım bitkisi ve bunun besin olarak kullanılan yuvarlak, yassı tohumudur. Lifli ve bol proteinli bir besin olan mercimeğin içeriğinde B vitaminleri, fosfor, demir, kalsiyum, manganez, sodyum, bakır ve çinko vardır. Ağrıyan bölgeye mercimek konulur.

Nane

Ballıbabagiller familyasından, nemli yerlerde yetişen,genellikle tüylü ve çok kokulu otsu bir bitki cinsidir. Başak biçiminde beyaz, pembe veya morumsu çiçekleri vardır. Nane çiğnenir.

Sarımsak

Bütün kısımları keskin kokulu, yaklaşık yarım metre den fazla boylanabilen otsu bir bitkidir. Toprak altında iri bir soğanı vardır. Çiçekleri beyazımsı pembedir. Yaprakları uzun, yassı, paralel damarlı ve sivri uçlu olup, gövdeyi sarmıştır. Soğanında özel kokulu uçucu bir yağ, şekerler, A, B, C, P vitaminieri vardır. Besin değeri çok yüksek olan

sarımsak tam bir şifa kaynağıdır. A, C, P ve B grubu vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, magnezyum, potasyum, selenyum, çinko, fosfor ve demir mineralleri içerir. Ağrıyan yere bir diş sarımsak konur

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp