Çocuklardaki Kabızlık İçin Şifalı Bitkiler

Çocuklardaki Kabızlık İçin Şifalı Bitkiler :

Kabızlık için şifalı bitkiler

Kabızlık sorunu özellikle de küçüklerde çocuklarda meydana gelir ve yetişkin kadınlarda.Kabızlık sulu yemek dışında gün içerisinde fazla kuru yiyecek tüketmek sonucu meydana gelir.Kabızlık sorunu yaşayanlar sinameki içerek bunun hemen geçmesinin iyi olacağını düşünürler ama bu yanlış bit yöntemdir. Çünkü sinameki kullanmak bir zaman sonra bağımlılığa dönüşür ve aşırıya kaçınca da ishale neden olur.Bu önemli bilgiyi gözardı etmeyin ve çocuklara sinameki yi kabızlık için bir çözüm olarak görmeyin.

Kabızlık için başka birçok yöntem var bunlardan bazılarını sıralayalım şimdi

Elma yemeklerden önce yenilince kabızlığı giderir.

Erikin kurutulmuşu kabızlığa karşı iyi bir ilaçtır.

Erikleri akşamdan ıslatıp sabah aç karnına yemek, üzerine de suyunu içmek yararlı olur. Fesleğen tohumları kaynatılarak içilirse kabızlığa iyi gelir.

Frenk üzümü yapraklarından yapılan çay kabızlığa iyi gelir.

Gül yapraklarının dip kısmı kesilmeden reçel yapılırsa kabızlığa iyi gelir.

Ispanak hazmı kolaylaştırır, kabızlığı önler.Keten bağırsak cidarına etki ederek sindirimi hızlandırır. Bu nedenle son derece etkili ve sağlıklı bir müshil ilacıdır. Vücutta herhangi bir tahribat yapmadan kabızlığı önler.

Taze incir kabızlığı giderir. Kuru incirler akşamdan suya konup yumuşatılarak sabahleyin aç karnına yenirse bağırsakların faaliyetini arttırır.

Bir önceki yazımız olan Merhaba dünya! başlıklı sağlık makalemizide okumanızı öneririz.

1. Meyan Kökü 11 grHafif tonik müshil.
 
2. Yabani Menekşe 3,54 grSalgıları uyarır, kanı temizler.
 
3. Kızıl Yonca Tomurcuğu 3,54 grVücudu temizler ve düzenler.
 
4. Sinameki Tohum Kesesi 3,54 grMide ve bağırsak hareketlerini uyarır.
 
5. Rezene 7,1 grGaz, karın ağrısı ve kasılma ağrılarını giderir.
 
6. Ak Diken Kabuğu 7,1 grYumuşak bir şekilde bağırsakları düzenler ve temizler.İyice karıştırın ve 20 doza bölün. 
 
Bitkileri özellikle ya Çay için doğranmış, ya da toz halinde kullanın.Kullanım: Çay ve toz halini Formül No. 27''''''''deki gibi kullanın, ancak iki yerine bir bardak kaynak su kullanın ve dozu çocuğun vücut gelişimi ve yaşına göre azaltın veya arttırın.Çocuklarda tam gelişmemiş, hassas organları için özel itina gösterilmeli, kabızlığı yenmek için sert ve şiddetli müshiller kullanılmamalıdır. Formül No. 28''''''''te en iyi sonucu elde edebilmek için hafif ve zararsız bitkiler bir araya getirilmiştir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp