Böcek Isırığı Alerjisi

Böcek Isırığı Alerjisi : Sivrisinek alerjisi nasıl olur? Sivrisinek alerjisine neden olan dişi sivrisineklerdir. Dişi sivrisineklerin sivrisinek alerjisine neden olmalarının nedeni, yumurtalarını beslemek adına kan emmelerinden kaynaklanmaktadır. Dişi sivrisineklerin ağızlarında bir salya bulunmaktadır, ve bu salya protein içeriklidir. Sivrisinek alerjisi olan kişinin vücudu ile temas eden bu salya, sivrisinek alerjisinin belirti vermesinin nedeni niteliğindedir.
Sivrisinek alerjisi hakkında bilgi vermeye devam ederken şunu da belirtmeliyiz ki: bir sivrisinek ısırığı, üç ya da beş milimetrelik bir alanda meydana gelen kızarıklık, ve şişlik ile kendisini belli etmektedir. Fakat, aynı sivrisinek sizi ısırmaya devam ettiğinde, sivrisinek alerjisi tek tek olmaz da, belirli bir alanda büyük bir şişlik ile kendisini belli etmektedir. Zaman zaman sivrisinek alerjisi tüm vücudu da etkisi altına alabilmektedir, bu gibi durumlar çok az rastlanmakla birlikte, hayatı tehdit eden sonuçlara ulaşabileceğini belirtmemiz gerekmektedir.

Sivrisinek alerjisi belirtilerini kısaca bu şekilde belirttikten, ve sivrisinek alerjisi nasıl olur sorusunun yanıtlarını verdikten sonra şunu da belirtmemiz gerekir ki: sivrisinek alerjisi genellikle çocuklarda, ya da yeni gidilen ortamlardaki büyük insanlarda rastlanan bir problem niteliğindedir. Çocuklar, sivrisinek alerjisine neden olan sivrisinek proteinine alışkın olmamaları nedeniyle sivrisinek alerjisinden daha fazla etkilenirler. Sivrisinek alerjisinden büyüklerin etkilenmesi ise şu şekilde gerçekleşmektedir: yeni bir ortamda bulunan kişiler, o ortamdaki farklı sivrisinek türlerine karşı, vücutlarına bağışıklık kazandırmamış iseler, sivrisinek alerjisinin daha etkili olacağını unutmamalıdırlar.

Sivrisinek alerjisi tedavisinin öncesinde, sivrisinek alerjisi korunma yollarından söz etmek gerekiyor. Sivrisinek alerjisinden korunmak için, çalıların uzun olduğu; ya da bataklıkların bulunduğu yerlere gidilmemesi, eğer gidilecekse de uzun kollu giysiler, ve pantolonların giyilmesi öneriliyor. Bunun yanında, sivrisinek alerjisi tedavisinde su birikintilerinin kurutulması da, sivrisinek alerjisi korunma yolları arasında sayılıyor. Sivrisinek alerjisine maruz kalmanın zorunlu olacağı durumlarda, iki aylıktan büyük olan bebeklere, sivrisinek kovucuların sürülmesi gerektiği önerisi, sivrisinek alerjisi tedavisi için belirtilirken, bunun yanında, sivrisinek alerjisi tedavisi için uygulanması gereken bir diğer yöntemin de sivrisinek alerjisi durumunun gerçekleşmesinden sonra, içeriğinde kortizon bulunan merhemlerin harici uygulaması, ya da ağızdan alınacak alerji laçlarının tüketilmesi gerektiği önerisinde bulunuluyor.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp