Bel Fıtığı Hastalığı

Bel Fıtığı Hastalığı

Bel Fıtığı Hastalığı hakkında bilgiler;

Bel ve bacak ağrısıyla başlayan birçok hastalık mevcuttur. Bu nedenden dolayı bu ağrıların neden olduğu hakkında doğru teşhisin konulması çok önemlidir. Çünkü bir hastalıkta tedaviye giden en doğru yol doğru teşhisin konulmasıdır...Konunun devamıyla ilgili tüm merak ettiklerinizi bu makalemizde bulabilirsiniz..

Bel fıtığı hastalığı


Bel fıtığı beldeki omur kemikleri arasında bulunan ve adeta bir amortisör gibi görev yapan disk adı verilen kıkırdakların fıtıklaşması sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Fıtıklaşan disk sinirleri sıkıştırır ve hastalık böylelikle kendisini belli eder.

Belirtiler:
- Bel ve bacak ağrısı en belirgin şikayettir.
- Bacak ağrısıyla birlikte bacaklarda uyuşma ve hastalık ilerledikçe kuvvet kaybı da ortaya çıkabilir.
- Bazen orta hattan omurilik kanalına doğru uzanarak sinirleri sıkıştıran büyük bel fıtıklarında idrar ve büyük abdestini tutamama veya yapamama gibi bozukluklar da ortaya çıkabilir.
- Hastalığın bu derecede ilerlemesine müsaade edilmemeli, zamanında müdahale ile uygun bir tedavi gerçekleştirilmelidir.
- Bel fıtığında bel ve bacak ağrısı yürümekle, iş yapmakla ve ayakta kalmakla, öksürmekle artarken sert yatakta yatmakla azalabilir.

Hastalığa Yanlış Yaklaşımlar:
Ülkemiz geneli düşünüldüğünde maalesef insanlarımızın büyük bir kısmı hastalıkları konusunda çok bilinçsiz. Ağrı içinde kıvranırken doktora gitmeyi tercih etmiyor da kulaktan duyma birtakım yöntemlere başvuruyorlar. Hatta bir kısmı kendine zarar veriyor. Doktora geldiğinde belini birtakım maddelerle tamamen yaktırmış veya cildini ciddi şekilde kestirmiş insanlar görmekteyiz. Basit bir tedavi ile iyileşmesi mümkün iken, bilinçsizce yapılan uygulamalar sonucu ameliyatlık hale gelmiş hastalar vardır.

Bel Fıtığından Korunmak:
- Diğer hastalıklarda olduğu gibi bel fıtığına da yakalanmamak en iyisidir.
- Yani tedbirler hastalığa yakalanmadan önce alınmalıdır.
- Kişi hiç bir zaman çok ağır bir yükü kaldırmamalı, bir yük kaldıracaksa mutlak surette dizlerini kırarak o cismi yerden almalı ve o şekilde kaldırmalıdır.
- Yani belden eğilerek kaldırmamalıdır.
- Uzanarak hiçbir cismi almamalıdır. Mesela raftan kitap alırken uzanmamalıdır. Telefon bile çalsa ona doğru uzanarak almamalıdır.
- Daima cisimlere yaklaşarak, arada mesafe bırakmaksızın almalıdır.
- Sağlıklı iken bel ve karın adalelerini güçlendirici eğzersizler yapmak yararlı olacaktır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp