Bademcik Taşı Tedavisi

Bu sayfada bademcik taşı tedavisi hakkında bilgileri sunmaktayız. Bademcik taşı tedavisi günümüzde mümkündür.Fazla risk taşımayan bu bademcik taşı korkulacak bi hastalık değildir.

Bademcik taşı tedavi yöntemleri

Birçok farklı türü vardır. Belirli bir tedavi kişi B. için gerçekten iyi aslında hasta ve ne kadar büyük tonsillolith formasyonlar bağlıdır çeşitli bademcik taşları ilaçları ürettiği sonuçların tür işe yarayabilir, ancak, kişi A için çalışmayabilir.

Bu taşlar genellikle öksürme veya bir tonsillolith dertli tarafından yapılır gülme düşüş olarak daha sık küçük taşları olan insanlar tedavi altına gerek yok.Bademcik taşı nedir: Bademcik taşları, bademciğin çevresindeki girintili ve çıkıntılı dokularda oluşan beyaz peynirimsi biyolojik parçacıklardır. Bademciklerde görülen bu oluşumlar 300 mg ile 42 gram arasında bir ağırlığa ulaşabilmektedir.

Bademcik taşları genellikle kalsiyumdan teşkil etmesine karşın, fosfor, magnezyum amonyak ve karbonat gibi diğer mineraller de içeriğinde bol miktarda yer almaktadır. Ağız kokusunun nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan bademcik taşlarını ağzınızı açtığınızda bademcik çevresinde konuşlanmış beyaz tanecikler halinde görebilirsiniz.

Bademcik taşlarının sağlığa herhangi bir zararı veya yan etkisi tespit edilmemiştir. Ancak dediğimiz gibi kötü ağız kokusuna neden olabilmektedir. Bademcik taşları ağızda kötü koku oluşturabildiği gibi boğazda, boyunda ve kulak arkasında şişlik hissi ve nadiren de hafif bir ağrıya neden olabilmektedir.

Bademcik taşları yetişkinlerde daha sık görülmektedir. Küçük boyuttaki bademcik taşı herhangi bir belirtiye neden olmaz. Ancak boyutu büyüdükçe bademcik taşı, yukarıda bahsettiğimiz belirtileri verebilmektedir.

Bademcik taşları bazen röntgen çekimi sonucunda da tespit edilebilmektedir. Ağızda kötü bir tat bırakabilen bademcik taşları, çürümüş yumurta kokusuna sahiptir. 2007 yılında yapılan bir araştırmada bademcik iltihapları ile bademcik taşlarının oluşumu arasında yakın bir alaka keşfedilmiştir. Diğer yandan aynı araştırmada bademcik taşı olan kişilerin yaklaşık 4 te 3 ünün ağızda oluşan kötü koku oluşmaktadır. Her ne kadar bademcik taşı neden olur bademcik taşının nedenleri tam olarak bilinemese de aşağıdaki sebepler ihtimal dahilindedir.

Bademcik Taşının Nedenleri

-Bademcik kanallarına yerleşen bakterilerin oluşturduğu metabolizma artıkları

-Bademcik iltihabı,

-Bademciğin anatomik olarak normalden daha girintili çıkıntılı ve büyük olması

-Diş çürükleri

-Kalsiyum ve magnezyum tuzlar

Yorumlar

  • Nes***** Ulu*
    7 yıl önce
    Merhaba, Bademcik taşının ameliyat haricinde bir çözümü var mıdır?Şimdiden teşekkürler...
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Papatya ekstarcı ile bademcik tedavisi mümkündür . incelemek için linki inceleyebilirsiniz. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp