bademcik iltihabı patlatma

Bademcik iltihabı

Belirtiler: Mikropların saldırısına karşı organizmanın gösterdiği tepkinin bir belirtisidir. Özellikle çocuklarda sıkça görülür ve pek önemsenmez. Ama özellikle uzun süreli iltihaplanmaların önlenmesi gerekir, çünkü bu durum önemli hastalıklara yol açabilir. Boğaz ağrısı ve yüksek ateşle başlar.

Nedenler: Ruhsal veya bedensel nedenlerden ötürü ağızdan soluyan kişilerde, havadaki mikroplar doğrudan bademciklere ulaşarak, ağız içi mukozasının kan dolaşımını olumsuz etkiler. Böylece, bademcik iltihabı için uygun ortam yaratılmış olur. Bademcikler, bağışıklık sisteminin bir parçasıdır. İltihaplı bademcikler organizmayı gereğince savunamadıkları zaman, çeşitli hastalıkların oluşması kolaylaşır.

Önlemler: Yatakta dinlenilmelidir. Sigara içilmemelidir. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerekir. Kitaptaki ilgili bölüme bakın. Soğuk kompresler, iltihaplanmayı frenler. Çok soğuk suya batırılıp sıkılan bez, bir tülbentle boğaza tespit edilir. 15-20 dakika süreli bu kompresler, günde 2-3 kere yenilenir. Papatya çayı kompresleri, soğuk su kompresleri gibi uygulanır. Ayrıca, adaçayı, papatya çayı veya suyla inceltilmiş limon suyu ile gargaralar yapılabilir. Ağrıyı azaltmak için kaymaklı dondurma yenebilir. İçerdiği asitlerden ötürü, meyveli dondurma yenmemelidir. Gün boyunca, pek çok kere, çok soğuk suyla yapılan gargaralar, ağız içi mukozasının kan dolaşımını uyararak yararlı olur. Öksürükotu çayı, gün boyunca, saatte 1 tatlı kaşığı alındığında, iyileşmeyi hızlandırır, 1-2 hafta süreyle kullanılmalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp