Akut Faranjit Tedavisi

Akut Faranjit Tedavisi Hakkında Genel BilgilerAkut faranjit tedavisi,çeşitli antibiotikler,ağrı kesiciler,antihistaminikler başta olmak üzere doğal kürlerinde yardımı alınarak yapılabilir.Detaylar için aşşağıdaki makaleyi okuyabilirsiniz.

Faranjit Tedavisi

Farenjit tedavisine başlanırken ilk önce Doktorunuz boğazınızı muayene edecek ve enfeksiyon etkeninin bir bakteri olup olmadığını belirlenmesi için, laboratuvara gönderilmek üzere bir boğaz kültürü örneği istiyecektir. Bunun yanında burun ve solunum yolları enfeksiyonu gibi diğer hastalıklar yönünden de muayene edecektir.

Farenjit Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar;

- Kesinlikle doktorunuzun önerileri dışına çıkmayınız.

- Uykusuz kalmamak , yorgun düşülmemeli.

- Yatmadan ağız gargarasıyla temizlik yapmak dişleri fırcalayarak agızda bakteri oluşturacak yemek artıklarını siş aralıklarından temizlemek.

- Gece uyuduğunuz odada kalorifer varsa, odayı mutlaka nemlendirin, kalorifer peteğine su askısı takın, odanın nemli durmasını sağlayın.

- Sigara ve alkol almamak , Koyu çay ve kahveden ve asitli içecekler den kaçınmak.

- Tozlu yerlerde ve kirli havada bulunmamak

- Aşırı sıcak ve soğuk gıda almamak , Bol Baharatlı, acı yemeklerden ve Kabuklu bogazı tarhiş edici yiyeceklerden kacınmak

- Üşümemeye çalışmak

- Bol, bol sıvı alın, terli iken korunmaya dikkat edin.

- Alerjiye neden olan faktörlerden uzak kalmak , hangi maddeye karşı alerjiniz olduğunuzu mutlaka öğrenin, alerjinin arttığı dönemlerde, faranjitin azması muhtemel, bu nedenle alerjinizi kontrol altında tutun.

- Vitamin gereksinimlerini karşılamak , özellikle c vitamin.

- Ağız yoluyla değil burundan nefes almak, cünkü agız direk olarak ortam daki tozu ve bakterileri bogaza göndermekte, burun ise toz ları süzer ve soludugumuz havayı nemlendirerek cigerlerimize göndermekte.

- Boğazı temizlemeye çalışmamak

Akut Farenjit ' in Tedavisi :

Akut farenjit te sıcak sifalı çay içilmesi iyi gelir. Akut farenjite virüslerin neden olduğu düşünüldüğünde antibiyotik verilmesi gerekli değildir. Ancak sıklıkla virüslerin yaptığı iltihaba bakterilerde eklendiğinden antibiyotikler hastalığın iyileşme süresini kısaltmaktadırlar (Antibiyotik ilaçlar patolojik "hastalık yapıcı" bakterileri zararsız hale getirdiği gibi, bağırsaklardaki faydalı bakterileride yok eder, Buda uzun vadede sindirim bozukluklarına sebep olur). Antibiyotiklerin yanısıra, ağrı kesici-ateş düşürücü ilaçlar, alerji düşünülen hastalarda antihistaminikler, burun açıcı spreyler, öksürük kesiciler ve ağız gargaraları (tuzlusu ile gargara olabilir) kullanılabilir.Bunun yanında yukarıda sayılan etkileri veren antiviral,anti enflamatuar ,bağışıklık güçlendirici özellikleri ihtiva eden ;ekinezya,meyankökü,devedikeni gibi bitkilerde kullanılabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp