Faranjitin Bitkisel Tedavisi

Faranjitin Bitkisel Tedavisi :

Profesör Doktor Ahmet Maranki Faranjit tedavisi için bitkisel formüllerle boğaz iltihaplanmalarının önüne geçebilirsiniz. Faranjit diğer adıyla boğaz iltihaplanması olarak da bilinmektedir. Genel olarak faranjitin oluşması üşütmeden kaynaklı olmaktadır.

Faranjitin belirtileri ise; ses kısıklığı, boğazda ağrılar, boğaz yanması gibi bir çok neden ile ortaya çıkabilir. Zamanında tedavi edilmesi gerekmektedir, aksi halde ilerleyerek daha kötü hallere gelebilir.

Kronik bir faranjite sahipseniz, yada üşütme nedenli böyle bir duruma geldiyseniz, bitkisel faranjit formülünü uygulayarak bu durumdan kurtulabilirsiniz.

Faranjite yakalanmamak için üşütmemek gerekiyor. Bunun yanı sıra mevsim şartlarına göre giyiminize özen gösterek, vücudunuzun açık yerlerini bırakmayarak bu tip durumları engelleyebilirsiniz. Beslenmede çok önemlidir. Örneğin uzman doktorlar, kola, gazoz gibi asitli içeceklerle birlikte sigara tüketmemenizi öneriyorlar.

Faranjite iyi gelen adaçayı sayesinde bu hastalığın önüne geçebilirsiniz. Yaklaşık olarak bir tatlı kaşığı adaçayını bir su bardağı suyun içerisine atarak kaynatın, daha sonra demleyerek günde 3-4 kez bu çaydan tüketin.

Hem faranjitinizi tedavi edersiniz. Hem de adaçayının faydalarından yararlanabilirsiniz. Profesör Doktor Ahmet Maranki ve Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu faranjit tedavisinde adaçayı kürünü tavsiye ediyor.

Kekik ve sirke ile bitkisel faranjit tedavisi :

1 tatlı kaşığı kekik, 1 talı kaşığı kimyon, 1 çay bardağı sirke uygun bir kaba konur. Bu karışımın içine 2 bardak da su eklenir ve kaynatılır. Kürün soğuması beklenir. Soğuyan faranjit kürü ile gün içerisinde birkaç defa gargara yapılır.

Süzme bal ile faranjit tedavisi :

Kaynatılmış 1 su bardağı sıcak suya 1-2 çay kaşığı bal karıştırılır. Bu çaya aynı miktarda papatya, anason, adaçayı, nane, rezene, kekik ve civanperçemi çayı da karıştırılabilir. Günde birçok kez gargara yapılır. Ayrıca günde birçok kez, 1 çay kaşığı bal ağızda eritilerek yenir.

Boğaz ağrıları için meyan balı da nöbet şekeri gibi çok yararlıdır. Nöbet şekeri ağızda emilirse boğazdaki gıcıklığı önler, sesi açar ve mide içinde çok yararlıdır, tadıda gayet güzeldir. Meyan balı mercimek kadar ağza alınır ve emilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp