Adale Romatizması Bitkisel Tedavi

Adale Romatizması Bitkisel Tedavi

Limon, lavanta, ayrık otu, su kullanılarak uygularken 4 bardak suya 1 tutam lavanta çiçeği, 4 ince dilim limon, 1 tutam ayrık otu konur, ve 15 dakika kısık ateşde kaynadıktan sonra ince ve temiz bir süzgeçten süzülerek. 6-7 saat arayla bir kahve fincanı içilir.

Kayın ağacı yaprağı, su kullanılarak 4 bardak suya, 1 tutam kayın ağacı yaprağı konur.15 dakika kaynadıktan sonra süzülür. Günde 3 kere birer çay bardağı içilir.

Elma, su : ile 4 bardak suya, kabukları soyulmamış 3 elma doğranır. 1 dakika kaynatıldıktan sonra beklenir. ve yemeklerden sonra 1 çay bardağı içilir.

Kereviz, su : 4 bardak suya 2 tane kereviz doğranır. 20 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde bir kere, bir çay bardağı içilir.

Havlıcan, şeker, su : 4 bardak suya, 4 çorba kaşığı ufalanmış havlıcan konur, kaynatılır. Günde 2 kere birer çay bardağı az şeker konularak içilir.

Söğüt yaprağı, su : Uygulama, 4 bardak suya 1 tutam söğüt konur. 20 dakika bekledikten sonra süzülür. Yemek aralarında birer çay bardağı içilir.

Menekşe, su : 4 bardak suya 1 tutam menekşe konur. Yirmi dakika bekletildikten sonra süzülür. Günde bir kere, bir kahve fincanı içilir.

Adale Romatizması Nedir?

Vücudumuzda yer alan kasların görevi hareket etmemize yardımcı olmaktır. Hareket etmemize yardımcı olan kasların veya eklemlerin şişmesi veya ağrıması sonucu ortaya çıkan hastalığa romatizma adı verilmektedir. Romatizma kaslarda ve eklemlerde şişliğe de neden olduğu için şekil bozukluklarına da neden olabilmektedir. Romatizmanın kişinin yaşantısı boyunca her yaşta görülebilen bir hastalık olmasına rağmen genelleme yapacak olursak özellikle kişinin ilerleyen yaşlarında ortaya çıktığını söyleyebiliriz.

Adale Romatizması Nedenleri

Adale romatizması hareket etmemize yardımcı olan kas ve eklemlerde görüldüğü için kişinin hareket kabiliyetinin azaltmaktadır. Adale romatizmasının nedenleri arasında kişinin çok şiddetli soğuk algınlığı geçirmiş olmasını sayabiliriz. Şiddetli soğuk algınlığı sonrasında ortaya çıkan adale romatizması vücutta görüldüğü yere göre boynun veya belin tutulmasına neden olabilmektedir. Adale romatizmasının nedenleri arasında soğuk algınlığının haricinde, aşırı terleme ve dişlerdeki herhangi bir çürük veya hastalık da gösterilebilir. Ayrıca adale romatizması hakkında yapılan araştırmalar aileden gelen genlerinde bu hastalığı tetikleyebildiğini ortaya koymuştur.

Adale Romatizması Tedavisi
Adale romatizması rahatsızlığı tedavi edilebilir olmasına rağmen zaman içerisinde hastalığa bağlı şikayetler kendiliğinden de geçebilmektedir. Fakat hastalığın tekrar nüksetmemesi için mutlaka bir tedavi yöntemi denenmelidir. Adale romatizmasından muzdarip olmamak için kişinin kendisinin alabileceği önlemler bulunmaktadır. Bu önlemler arasında üşütmemeye çalışmayı ve terleyen çamaşırları üstünüzde kurumasını beklemeden değiştirmeyi sayabiliriz. Adale romatizması genellikle vücut direncinin düşmesi nedeniyle ortaya çıktığı için hastalığın ortaya çıkmasına engel olmak için vücut direncini düşürecek diş çürüklerinin, diş iltihaplarının tedavi edilmesi gerekmektedir.


SENDE YORUM YAP!

Whatsapp