Boğa Burcu Hastalıkları

Boğa Burcu Hastalıkları : BOĞA BURCU DERECELERİ :
  • Tharot.gullet: Boğaz, Gırtlak
  • Plate: Damak
  • Pharynx-oral part: Yutak (Farenks) - Ağız bölümü
  • Pharyngeal cavity: Yutak boşluğu
  • Larynx: Gırtlak (Larenks)
  • Vocal cords: Gırtlağın içindeki iki plikanın adı, Ses şeritleri.
  • Cervicial nerves: Omuriliğin boyun bölümünden çıkan spinal sinirler (sekiz çift)
  • Jugular veins: Boyun damarları (Boyunda kanı kafadan tekrar kalbe götüren büyük ven "Vena Jugularis"
  • Cervical veins (Alcoholism): Boyuna ait toplardamarlar, Alkolizm
  • Cervical and brachial plexi (Nerves debility): Boyun ve kol sinirağı, Sinir zayıflığı
  • Cervical and brachial plexi: Boyun ve kol sinirağı
  • Cervical and brachial plexi: Boyun ve kol sinirağı
  • True vocal cords: Ana ses telleri
  • Epiglottis: Dilin arkasında yer alan yaprak şeklindeki kıkırdak oluşum, gırtlak kapağı (Epiglotis)
  • Carotid arteries (Abscess): Şah damar (Karotis), Apseler.
  • Thyroid gland and tonsils: Gırtlağın önünde bulunan iç salgı bezi; Tiroid bezi, Bademcikler
  • Lymph vessels (Hair): Lenf (Akkan) damarları, Saç
  • Maxillary artery: Üst çeneye ait damarlar
  • Occiput (Goitre): Artkafa (Oksiput), Guatr
  • Arteries of nasal cavity: Burun boşluğuna ait arterler (damarlar)
  • Tongue muscles: Dil kasları
  • Teeth (Rheumatism): Dişler, Romatizma
  • Upper jaw: Üst çene
  • Lower jaw (Alcoholism, Adenoids, Suicide): Alt çene, Alkolizm, Bez karekteri taşıyan dokular -Burun ahtopotu, İntihar.
  • Nasal bone: Burun kemiği
  • Atlas: Atlas (Birinci boyun omuru)
  • Deltoid muscle and main neck muscles: Deltamsı kas ve ana boyun kasları
  • Deltoid muscle and main neck muscles (Eyesight): Deltamsı kas ve ana boyun kasları, Görme duyusu
  • Trapezius muscle: Trapez (Yamuk) kaslar.

    Kaynak:
    Medical Astrology (Jane Ridder-Patric)

    VENÜS Boğa ve Terazi burçlarının yönetici gezegenidir. Feminen ve pasif bir enerjidir. Neptün gezegeninin bir oktav küçüğüdür. Etkileri Neptün'e benzer fakat daha düşük derecededir. Venüs'ün sağlık astrolojisindeki en temel anlamı ahenk, uyum ve dengedir. Astronomik anlamda ise o dünyamıza en yakın konumda yer alan bir iç gezegendir ve ne ilginçtir ki vücudumuzda da "HOMOESTATİS" verilen iç dengeyi sağlar. Dolayısıyla "Beynin Beyni" olarak adlandırılan ve işlevlerin düzenlenmesinde bedenin ana kumanda masası konumunda bulunan "HİPOTALAMUS" u yönetir.

    Venüs'ün olumsuz kullanımı aşırılıklar olarak göze çarpar. Ahenk ahenksizliğe, uyum uyumsuzluğa, denge dengesizliğe dönüşür. Huzur ve sakinlik ise yerini gevşeklik ve tembelliğe bırakır. Venüs'ün Boğa burcundaki en temel özellikleri; sağlamlık, dayanıklılık, yaşam severlik, sevecenlik, yapıcılık, azim ve istikrardır. Tabii bu sadece madalyonun ön yüzüdür.. Arka yüzünde ise sabit, inatçı, tembel, hedonist ve materyalist taraf ağır basar. Venüs'ünTerazi burcundaki yansımalarını ilgili bölümde ele alacağız.

    BAŞLICA ORGANİK FONKSİYONLARI :

    Hipotalamus; (Beden sıcaklığı, açlık, susuzluk, kan şekeri düzeyi, uyku ve uyanıklık halleri, heyecan kontrolü, öfke ve mutluluk, salgı sisteminin kontrolü, eşeysel olgunlaşmanın kontrolü gibi düzenleyici görevler) A*-Kadın sex hormonlar;
    1.Östrojenler: Dişi eşey karekterlerinin gelişmesini uyarır ve devamını sağlar. Döl yatağının ve "süt bezlerinin gelişmesini etkiler.
    2.Progesteron: Menstruasyonun düzenlenmesinde östrojen ile birlikte etkilidir.) Venüs'ün Mars'la sert açılarında bol seks hormonu salgılanması nedeniyle aşırı seks isteği, Pluto ile sert açılarında aşırı ifrazat neneniyle zorlayıcı, şiddetli, takıntılı seks düşkünlüğü, Uranüs ile sert açılarında seks ritim bozukluğu görülebilir. Satürn ise hormon salgı bozukluğuna yol açabileceğinden duygusal felç ve cinsel soğukluğa (Frijidite) neden olabilir. Neptün ise salgı bezinin çalışmasını zayıflatacağından seks organlarının güçsüzlüğüne sebebiyet verebilir.

    -Yumurtalıklar ve yumurtacık; Ovaryum (O): Karın boşluğunun iki tarafında yer alır./ Venüs bu 3.maddede yer alan konuları Ay ile birlikte ortaklaşa yönetir. Venüs'ün birliktelik, uyumlu ilişkiler prensibini hiç bir zaman göz ardı etmemeliyiz. Genç kızlıktan olgun kadınlığa geçişte Venüs çok önemli rol oynar. Bunun şifresi; Venüs = "Genç Kız", Ay ="Olgun kadın, Anne" şeklinde de açıklanabilir. Venüs'ün Ay ile yaptığı sert açılar adet öncesi sendromu, (özellikle vücut sıvıları dengesini bozacağından aşırı su tutulmasına, göğüslerde şişkinlik, vajinal akıntı ve cerahatli kabarcıklar) adet bozuklukları ve gebe kalma problemleri getirebilir. Pluto'nun sert açıları varsa adet kanaması ve yumurtlama bozukluklarına, Satürn'ün zorlayıcı açıları ise kısırlığa yol açabilir.

    -Tiroid (Kalkan) Bezi; (lyod ve tirozin'den Tiroksin(T4) ve Tri-iodo-tronin (T3) yaparak kana tiroid hormonu salgılayan önemli bir iç salgı bezidir. Tiroidin az çalışması Hipotiroidizm'e, fazla çalışması da Hipertiroidizm'e yol açar. Eğer fazla çalışıyorsa T3 ve T4 hormonlarını çok miktarda üretip kana saldığı için Toksit guatr ya da zehirli guatr adı verilen önemli bir çalışma bozukluğu ortaya çıkar. Birde tiroid bezinin mikrop tarafından iltihaplanması ağrılı "subakut tiroidit" e yol açar. Seyrek görülür. Guatr hastalığında Satürn-Venüs sert açıları büyük bir risk taşır, ayrıca Pluto ve Neptün'ün sert açıları da tiroid kanserlerine veya zehirli guatr'a sebebiyet verebilir. Tiroid bezinin yönetiminde Merkür de söz sahibidir. Hatta Merkür'ün daha etkili olduğu, Venüs'ün ise 1.derecede "Paratiroid" bezini yönettiği söylenmektedir.

    Paratiroid bezi Tiroid bezinin içinde dört küçük bezdir. "Parathormon" salgılar. Bu hormon kalsiyum ve fosfor metabolizmasını düzenler. Az salgılanırsa "Tetani" hastalığı meydana gelir. "Ostetit" Kemik iltihabı da görülür. -Toplardamar sistemi; Venous System adı altında toplanır / Mars'la sert açılarında Flebit (Toplardamar iç zarı iltihabı) -Tromboflebit (Toplardamarın pıhtılı iltihabı) Jüpiter'le sert açılarında Konjestiyon (kan basımı, hücumu) görülebilir.

    -Boğaz yolu hastalıkları; (Bademcikler, Ses telleri)
    -Böbrek hastalıkları; (Terazi burcuyla ilgili olduğundan sözkonusu bölümde incelenecektir. -İdrar yolları (Terazi burcuyla ilgili)
    -Şişmanlık (Venüs'ün Jüpiter'le uyumsuzluğu kadın seks hormonlarında aşırı ifrazata yol açtığı için hormon bozukluğundan kaynaklanan şişmanlık görülebilir.)
    -Şişler, Tümörler ve Kistler; (Jüpiter, Ay, Neptün ve Pluto uyumsuz açılarının etkili olduğu düşünülmektedir.)
    -Diabetes; Şeker hastalığı; 2 türü vardır; 1-Şekersiz diyabet (Diabetes insipidus). Nedeni; Hipofiz bezinin arka kısmınca salgılanan Vazopressin hormonu (antidiüretik hormonun) yetmezliğidir. 2-Şekerli Diyabet (Diabetes mellitus). Nedeni Pankreas tarafından salgılanan "insulin hormonu" azlığıdır. 2 tür şeker koması görülür; 1-Hipoglisemik koma; düşük kan şekeri düzeyi komasıdır. 2- Şeker koması; nedeni kanda artmış bulunan şeker düzeyi ve ketonların varlığıdır. Şeker hastalığında Venüs'ün, Jüpiter, Ay, Merkür ve Mars'la olan uyumsuz açılarının rol oynadığı düşünülmektedir.
    -Zührevi hastalıklar; (Başlıca viral enfeksiyonlar; Bel Soğukluğu (Gonore), Frengi (Sifilis), Şankroid (Chankroid) ve günümüzün en amansız hastalığı olan AİDS (Aquired Immuno Deficiency Syndrom)dur. Başlangıçta bu hastalık yanlızca eşcinsellere özgü olarak değerlendirilmişse de (Gay Men's Crisis) daha sonra bu tabloya ilaç ve uyuşturucu - bağımlıları da eklenmiş, fakat asıl dikkatleri üzerine toplaması, çok eşli cinselliği olan kadınlar, hem kadınla hem de ^erkekle ilişki kuran (biseksüel) erkekler ve daha sonra AİDS virüsü bulaşmış kadınların doğurdukları bebeklere geçtiği farkedilince olmuştur. AİDS virusu vücudun bağışıklık sistemini bozup, tümüyle yok olmasına yol açarak insanları bulaşıcı hastalıklara kolay yakalanır hale getirir.. Yani AİDS Virüsü (HIV) vücudun hastalıklarla savaşabilme yeteneğini yok eder ve ölüm kaçınılmaz olur.. AİDS insandan insana 4 yolla bulaşır; 1-Cinsel ilişkiler; (anal, vajinal ve oral yoldan olur. En yüksek bulaşma riskini %95 oranında anüs yoluyla yapılan cinsel ilişki taşır.) 2-Damar iğneleri; özellikle steril olmayan ve ortak kullanılan enjektörlerden HIV bulaşır. 3-Kan ürünleri; özellikle az gelişmiş ülkelerde denetimsiz kan nakli yapılmasından kaynaklanır. 4-Anneden çocuğa geçme; AİDS virüsü gebeliğin erken döneminde plesanta yoluyla bebeğe geçmektedir. Bazı bulaşmalar da doğum sırasında ya da doğumdan sonra memeden süt yoluyla olmaktadır. AİDS ile ilgili komplikasyonlar; lenf bezlerinin şişmesi, kaşıntı, kızarma, ateş, ishal, kilo kaybı ve trombosit azalması. Daha sonra bağışıklık sisteminin zayıflaması, zatürre.ağız, boğaz iltihaplanması gibi fırsatçı enfeksiyonların ve tümörlerin gelişmesine neden olur. ELİSA (HIV antikor testi) hastalığın tespit edilmesinde kullanılır. Zührevi hastalıklarda Pluto, Uranüs ve Neptün gibi jenerasyon gezegenlerinin yanısıra Güneş de çok önemli rol oynamaktadır. Güneş sağlam bünye ve bağışıklık sistemini temsil ettiğinden bir doğum haritasında zayıf konumdaysa ve sert açılarla darbe almışsa bağışıklık sistemini risklere açık hale getirir.

    BAŞLICA PSİKOLOJİK FONKSİYONLARI :

    Denge, Ahenk ve Uyum (Sert açılarda tam tersi özellikler hakim olur.)
    Güzellik, Estetik
    Birliktelik
    Etkilenebilirlik ^^Şehvet ^cazibe
    Zerafet, Kibarlık
    Gevşeklik.Tembellik
    Duyumsamazlık (Aşırı vakalarda "Letarji" görülebilir; Bilinç uyuşukluğunun eşlik ettiği hareketsizlik hali,.Kişide çevre
    ve uyarılara karşı his ve ilginin tamamen kayboluşu ile belirgin uyuşukluk ve hareketsizlik hali.)
    İştah
    Aşırılıklar (Yeme, İçme, Eğlenme.Seks) Neptün'ün sert açılarında aşk ve seks hayatında karışıklıklar, Uyuşturucu kullanımı, Kronik Alkolizm veya Eşcinsellik görülebilir.
VENÜS Boğa ve Terazi burçlarının yönetici gezegenidir. Feminen ve pasif bir enerjidir. Neptün gezegeninin bir oktav küçüğüdür. Etkileri Neptün'e benzer fakat daha düşük derecededir. Venüs'ün sağlık astrolojisindeki en temel anlamı ahenk, uyum ve dengedir. Astronomik anlamda ise o dünyamıza en yakın konumda yer alan bir iç gezegendir ve ne ilginçtir ki vücudumuzda da "HOMOESTATİS" verilen iç dengeyi sağlar. Dolayısıyla "Beynin Beyni" olarak adlandırılan ve işlevlerin düzenlenmesinde bedenin ana kumanda masası konumunda bulunan "HİPOTALAMUS" u yönetir.

Venüs'ün olumsuz kullanımı aşırılıklar olarak göze çarpar. Ahenk ahenksizliğe, uyum uyumsuzluğa, denge dengesizliğe dönüşür. Huzur ve sakinlik ise yerini gevşeklik ve tembelliğe bırakır. Venüs'ün Boğa burcundaki en temel özellikleri; sağlamlık, dayanıklılık, yaşam severlik, sevecenlik, yapıcılık, azim ve istikrardır. Tabii bu sadece madalyonun ön yüzüdür.. Arka yüzünde ise sabit, inatçı, tembel, hedonist ve materyalist taraf ağır basar. Venüs'ünTerazi burcundaki yansımalarını ilgili bölümde ele alacağız.

BAŞLICA ORGANİK FONKSİYONLARI :


-Hipotalamus; (Beden sıcaklığı, açlık, susuzluk, kan şekeri düzeyi, uyku ve uyanıklık halleri, heyecan kontrolü, öfke ve mutluluk, salgı sisteminin kontrolü, eşeysel olgunlaşmanın kontrolü gibi düzenleyici görevler) A*-Kadın sex hormonlar;
1.Östrojenler: Dişi eşey karekterlerinin gelişmesini uyarır ve devamını sağlar. Döl yatağının ve "süt bezlerinin gelişmesini etkiler.
2.Progesteron: Menstruasyonun düzenlenmesinde östrojen ile birlikte etkilidir.) Venüs'ün Mars'la sert açılarında bol seks hormonu salgılanması nedeniyle aşırı seks isteği, Pluto ile sert açılarında aşırı ifrazat neneniyle zorlayıcı, şiddetli, takıntılı seks düşkünlüğü, Uranüs ile sert açılarında seks ritim bozukluğu görülebilir. Satürn ise hormon salgı bozukluğuna yol açabileceğinden duygusal felç ve cinsel soğukluğa (Frijidite) neden olabilir. Neptün ise salgı bezinin çalışmasını zayıflatacağından seks organlarının güçsüzlüğüne sebebiyet verebilir.

-Yumurtalıklar ve yumurtacık; Ovaryum (O): Karın boşluğunun iki tarafında yer alır./ Venüs bu 3.maddede yer alan konuları Ay ile birlikte ortaklaşa yönetir. Venüs'ün birliktelik, uyumlu ilişkiler prensibini hiç bir zaman göz ardı etmemeliyiz. Genç kızlıktan olgun kadınlığa geçişte Venüs çok önemli rol oynar. Bunun şifresi; Venüs = "Genç Kız", Ay ="Olgun kadın, Anne" şeklinde de açıklanabilir. Venüs'ün Ay ile yaptığı sert açılar adet öncesi sendromu, (özellikle vücut sıvıları dengesini bozacağından aşırı su tutulmasına, göğüslerde şişkinlik, vajinal akıntı ve cerahatli kabarcıklar) adet bozuklukları ve gebe kalma problemleri getirebilir. Pluto'nun sert açıları varsa adet kanaması ve yumurtlama bozukluklarına, Satürn'ün zorlayıcı açıları ise kısırlığa yol açabilir.

-Tiroid (Kalkan) Bezi; (lyod ve tirozin'den Tiroksin(T4) ve Tri-iodo-tronin (T3) yaparak kana tiroid hormonu salgılayan önemli bir iç salgı bezidir. Tiroidin az çalışması Hipotiroidizm'e, fazla çalışması da Hipertiroidizm'e yol açar. Eğer fazla çalışıyorsa T3 ve T4 hormonlarını çok miktarda üretip kana saldığı için Toksit guatr ya da zehirli guatr adı verilen önemli bir çalışma bozukluğu ortaya çıkar. Birde tiroid bezinin mikrop tarafından iltihaplanması ağrılı "subakut tiroidit" e yol açar. Seyrek görülür. Guatr hastalığında Satürn-Venüs sert açıları büyük bir risk taşır, ayrıca Pluto ve Neptün'ün sert açıları da tiroid kanserlerine veya zehirli guatr'a sebebiyet verebilir. Tiroid bezinin yönetiminde Merkür de söz sahibidir. Hatta Merkür'ün daha etkili olduğu, Venüs'ün ise 1.derecede "Paratiroid" bezini yönettiği söylenmektedir.

Paratiroid bezi Tiroid bezinin içinde dört küçük bezdir. "Parathormon" salgılar. Bu hormon kalsiyum ve fosfor metabolizmasını düzenler. Az salgılanırsa "Tetani" hastalığı meydana gelir. "Ostetit" Kemik iltihabı da görülür. -Toplardamar sistemi; Venous System adı altında toplanır / Mars'la sert açılarında Flebit (Toplardamar iç zarı iltihabı) -Tromboflebit (Toplardamarın pıhtılı iltihabı) Jüpiter'le sert açılarında Konjestiyon (kan basımı, hücumu) görülebilir.

-Boğaz yolu hastalıkları; (Bademcikler, Ses telleri)
-Böbrek hastalıkları; (Terazi burcuyla ilgili olduğundan sözkonusu bölümde incelenecektir. -İdrar yolları (Terazi burcuyla ilgili)
-Şişmanlık (Venüs'ün Jüpiter'le uyumsuzluğu kadın seks hormonlarında aşırı ifrazata yol açtığı için hormon bozukluğundan kaynaklanan şişmanlık görülebilir.)
-Şişler, Tümörler ve Kistler; (Jüpiter, Ay, Neptün ve Pluto uyumsuz açılarının etkili olduğu düşünülmektedir.)
-Diabetes; Şeker hastalığı; 2 türü vardır; 1-Şekersiz diyabet (Diabetes insipidus). Nedeni; Hipofiz bezinin arka kısmınca salgılanan Vazopressin hormonu (antidiüretik hormonun) yetmezliğidir. 2-Şekerli Diyabet (Diabetes mellitus). Nedeni Pankreas tarafından salgılanan "insulin hormonu" azlığıdır. 2 tür şeker koması görülür; 1-Hipoglisemik koma; düşük kan şekeri düzeyi komasıdır. 2- Şeker koması; nedeni kanda artmış bulunan şeker düzeyi ve ketonların varlığıdır. Şeker hastalığında Venüs'ün, Jüpiter, Ay, Merkür ve Mars'la olan uyumsuz açılarının rol oynadığı düşünülmektedir.
-Zührevi hastalıklar; (Başlıca viral enfeksiyonlar; Bel Soğukluğu (Gonore), Frengi (Sifilis), Şankroid (Chankroid) ve günümüzün en amansız hastalığı olan AİDS (Aquired Immuno Deficiency Syndrom)dur. Başlangıçta bu hastalık yanlızca eşcinsellere özgü olarak değerlendirilmişse de (Gay Men's Crisis) daha sonra bu tabloya ilaç ve uyuşturucu - bağımlıları da eklenmiş, fakat asıl dikkatleri üzerine toplaması, çok eşli cinselliği olan kadınlar, hem kadınla hem de ^erkekle ilişki kuran (biseksüel) erkekler ve daha sonra AİDS virüsü bulaşmış kadınların doğurdukları bebeklere geçtiği farkedilince olmuştur. AİDS virusu vücudun bağışıklık sistemini bozup, tümüyle yok olmasına yol açarak insanları bulaşıcı hastalıklara kolay yakalanır hale getirir.. Yani AİDS Virüsü (HIV) vücudun hastalıklarla savaşabilme yeteneğini yok eder ve ölüm kaçınılmaz olur.. AİDS insandan insana 4 yolla bulaşır; 1-Cinsel ilişkiler; (anal, vajinal ve oral yoldan olur. En yüksek bulaşma riskini %95 oranında anüs yoluyla yapılan cinsel ilişki taşır.) 2-Damar iğneleri; özellikle steril olmayan ve ortak kullanılan enjektörlerden HIV bulaşır. 3-Kan ürünleri; özellikle az gelişmiş ülkelerde denetimsiz kan nakli yapılmasından kaynaklanır. 4-Anneden çocuğa geçme; AİDS virüsü gebeliğin erken döneminde plesanta yoluyla bebeğe geçmektedir. Bazı bulaşmalar da doğum sırasında ya da doğumdan sonra memeden süt yoluyla olmaktadır. AİDS ile ilgili komplikasyonlar; lenf bezlerinin şişmesi, kaşıntı, kızarma, ateş, ishal, kilo kaybı ve trombosit azalması. Daha sonra bağışıklık sisteminin zayıflaması, zatürre.ağız, boğaz iltihaplanması gibi fırsatçı enfeksiyonların ve tümörlerin gelişmesine neden olur. ELİSA (HIV antikor testi) hastalığın tespit edilmesinde kullanılır. Zührevi hastalıklarda Pluto, Uranüs ve Neptün gibi jenerasyon gezegenlerinin yanısıra Güneş de çok önemli rol oynamaktadır. Güneş sağlam bünye ve bağışıklık sistemini temsil ettiğinden bir doğum haritasında zayıf konumdaysa ve sert açılarla darbe almışsa bağışıklık sistemini risklere açık hale getirir.

BAŞLICA PSİKOLOJİK FONKSİYONLARI :

Denge, Ahenk ve Uyum (Sert açılarda tam tersi özellikler hakim olur.)
Güzellik, Estetik
Birliktelik
Etkilenebilirlik ^^Şehvet ^cazibe
Zerafet, Kibarlık
Gevşeklik.Tembellik
Duyumsamazlık (Aşırı vakalarda "Letarji" görülebilir; Bilinç uyuşukluğunun eşlik ettiği hareketsizlik hali,.Kişide çevre
ve uyarılara karşı his ve ilginin tamamen kayboluşu ile belirgin uyuşukluk ve hareketsizlik hali.)
İştah
Aşırılıklar (Yeme, İçme, Eğlenme.Seks) Neptün'ün sert açılarında aşk ve seks hayatında karışıklıklar, Uyuşturucu kullanımı, Kronik Alkolizm veya Eşcinsellik görülebilir.

BOĞA/AKREP EKSENİ

Derece Anatomik bölge
0-3 Boyun başlangıcı
4-7 Dokunma duyusu
8 Göz çukuru
9-11 Mukoza ve Gözler
12-13 Adem Elması (Gırtlak çıkıntısı)
14 Sirkülasyon Sistemi
15 Boyun bitişi

Patolojik etki:

Epilepsi (Sara)
Bulaşıcı hastalıklar, Lenf bezlerinin büyümesi- Burun ahtopotu Alkolizm, Sağırlık Katarak, Soğuk algınlığı, Nezle, Astım
Akut romatizmal ateşle ilgili kore (Vücudu titreten ve sıçratan bir sinir hastalığı), anormal beyin stimülasyon sonucu adelelerin istemsiz kasılmaları. Anormal doku artımı sonucu oluşan tümöral kitle (neoplazma) Difterida sinir felci, mantık dışı korku, his ve imgeleme noksanlığı. Pluto ile olan sert açılarda ise çok daha ağır tahribat söz konusudur. Deşifre eden, keşfeden keskin zeka olumlu yöne kanalize edilemezse tüm sinir sistemini ve metabolizmayı çökertebilir.

Solunum Sistemi: Bu sistem; Burun boşluğu, Gırtlak, Soluk borusu ve Akciğerlerden oluşur. En çok görülen hastalıklar; Verem, Astım, Boğmaca, Saman nezlesi ve öksürük tür. Seyrek olarak da "VURGUN"(Caisson);dur. İnsanlar yüksek hava basıncının etkisinde kaldıklarında, havanın içindeki başlıca gazlardan olan oksijen ve azot (nitrojen), artmış miktarlarda kanda ve doku sıvıları içinde erir. Basınç çok çabuk alçaltılırsa, bu gazlar eriyik halinden açığa çıkıp, kan ve doku sıvıları içinde kabarcıklar oluştururlar. Bunlardan oksijen hemen kullanılır. Fakat kimyasal aktivitesi az olan azot gazı kabarcıkları ise, bu sıvılarda saatlerce kalır ve kılcal damarları tıkar. Felç ya da ölüme neden olur.

Tiroid bezi: Merkür aynı zamanda insanın çocukluk evresinde, özellikle büyümesinde etkilidir. Bu bezin salgıladığı "Tiroksin" hormonu da hücrelerin bazal metabolizma faaliyetlerinde kullandıkları oksijen miktarını ayarlar. Fazla salgılanırsa metabolizma hızlanır, az salgılanırsa metabolizma yavaşlar. Gelişme devresinde az salgılanması "Kretenizm cüceliği", ergenlik döneminde az salgılanması "miksodem" denilen bozukluğa yol açar.

Konuşma ve işitme yeteneği sağlayan organlar: Bu organlarla ilgili en önemli hastalıklar; Sağırlık ve Dilsizliktir. Mutism; 1)Konuşma yeteneğinin olmayışı, dilsizlik. 2)Bazı akıl hastalıklarında görülen hastanın konuşmamakta ^direnme göstermesi haldir. Afazi; Beyindeki ilgili alanların yıkımı sonucu, konuşma veya konuşulanı anlama ^Yeteneğinin kaybolmasıdır. Disleksi; Bir çeşit öğrenme bozukluğu olmasına rağmen çoğunlukla zeka geriliği ile karıştırılır. Böyle olmadığının en önemli kanıtı; Bilim adamı Albert Einstein ve Sanatçı Leonardo da Vinci dir.

Disleksi'nin başlıca sebepleri; Doğum öncesi (Yetersiz beslenme, annenin geçirdiği enfeksiyonlar, ilaç kullanma) Doğum sırasında (uzun ve zor doğum, plesanta ve göbek kordonu anomalileri) Doğum sonrası (Doğumdan sonra nefes alana kadar geçen sürenin uzunluğu, erken yaşta ateşli hastalık, başa hızlı darbe ve kalıtsal sebepler. Genetik uzmanları 6 numaralı kromozomdaki bir genin disleksiye neden olabileceği üzerinde duruyorlar. Disleksinin en tipik belirtileri; harfleri ya da rakamları ters algılarlar, Okurken ya da yazarken kelimeleri atlarlar, Uzaklık derinlik algısında sorunlar yaşarlar (Bu nedenle eşyalara çarparlar, sık sık düşerler). Yön tayinleri çok zayıftır (Sağ ve sollarını karıştırırlar). Benzer sesleri söylerken zorlanırlar (örneğin soba yerine sopa, pasta yerine basta derler).

Dalgın ve dikkatsiz olurlar, zor hecelerler, sembolleri karıştırırlar. Cümle kurmakta zorlandıkları için kendilerini ifade etmekte güçlük çekerler, önce, dün, bugün gibi kavramları karıştırırlar. Arkadaşlarıyla ilişkileri sorunludur, kendilerini yalnız hissederler. Değişikliklere uyum sağlayamazlar. Huzursuz olurlar. Normal eğitime değil özel eğitime ihtiyaç duyarlar. Disleksi probleminde Merkür'ün doğum haritasındaki yeri ve bağlantıları çok önemlidir. Bilhassa Satürn ve Ay bağlantısı.

Ayrıca Neptün ve Balık teması da önemli rol oynar. Balık burcu derecelerini işlerken Einstein'nın doğum haritasında Disleksi'yi daha detaylı inceleyeceğiz. Bu bölümle ilgili bir önemli sorun da Kekemelik tir. Satürn sert açılarının etkili olduğu düşünülmektedir.

Omuzlar, Eller, Parmaklar: İkizler burcu sembolüyle doğru orantılı bir şekilde çalışır. Bedende genellikle ikili organları temsil eder.(Akciğerler ve Gözbebekleri de bu katagoriye dahildir. Ayrıca cinsellikte de Biseksüellik verebilir.) Kaburgalar: Merkür aynı zamanda kısa yolculukları ve günlük trafiği de yönettiğinden meydana gelen kazalarda ^jfccaburga ezilme ve kırılmalarına meyil verir.

Tansiyon:Kan basıncının en yüksek olduğu an, kalp kasılması (Sistolu), en düşük olduğu an ise kalp gevşemesi (Diastolu) zamanıdır. Sağlam bir genç erişkinde sistolik (en yüksek) basınç,120mm.Hg (civa) diastolik (en düşük) olanı ise 80 mm.Hg (civa) basıncına eşittir. Bu durum 120/80 basınç olarak belirtilir. Basınç ayarını yapan CİVA da Merkür'ün yönettiği metaldir.

Bulaşıcı hastalıklar ve Parazitler: (Başak Burcu bölümünde anlatılacak) Mide, Karın, Bağırsak rahatsızlıkları: (Başak burcuyla ilgili)

Kramplar, Paraliz ve Felç: Mars ve Uranüs sert açıları etkilidir. Burada önemli bir noktaya değinmekte yarar var; Burç ve Gezegenlerin hastalıklara olan etkisini anlatırken mecburen sinerji kullanıyoruz ama bir hastalık oluşumu için haritanın bütününü en ince ayrıntısına kadar incelemek gerekir. Belirlenen burç ve gezegen etkileri pek çok kişide bulunabilir ama herkeste hastalığa yol açmaz.

Bu konuda gezegenlerin dereceleri, bulundukları burç ve ev pozisyonları kadar natal açılar, transit ve progres açılar da önemli rol oynar. Ayrıca bir Astrologun görevi sadece bulgularını açıklamaktır. Teşhis koymak ve tedavi etmeye kalkmak onun görevi değildir. Bunu ancak tıp eğitimi almış bir hekim yapabilir. Eğer o hekimin astroloji bilgisi varsa kuşkusuz bu onun bilgi ve donanımına büyük zenginlik katar. Gazlar: (Oksijen, Nitrojen, Karbondioksit / Başak burcunda tekrar değinilecek)

BAŞLICA PSİKOLOJİK FONKSİYONLAR:

  • Kıvrak zeka,
  • Hızlı kavrayış Sinirlilik,
  • Huzursuzluk,
  • Uykusuzluk Aşırı merak,
  • Aşırı hareketlilik Entelektüellik,
  • Hızlı iletişim Renk körlüğü,
  • Kramp,
  • apandisit,
  • tumor
  • Bronşit,
  • Anormal doğumlar,
  • ezici darbeler sonucu oluşan zedelenmeler,
  • çıkıklar.
  • Kırıklar,
  • Ateşli Romatizma,
  • Alkolizm
  • 16-19 Omuzların başlangıcı
  • 20-24 Bronşlar 25-28 Köprücük kemiği
  • 29 Omuzların bitişi
  • 30 Kolların başlangıcı

Mitolojide "Aşk ve Güzellik" tanrıçası olan Venüs aynı zamanda "Işık ilahesi" olarak da kabul görmüştür. O savaş tanrısı Mars gibi mızrağını kapıp savaş çığlıkları atmaz. Onun en güçlü silahı göz kamaştıran ışığıdır. Buna bir anlamda Pasif çekim de diyebiliriz (Tıpkı Işıkla Pervanenin aşkı gibi; Pervane ışığın etrafında yana yana ölümüne dolanır.) Venüs dişi ve alıcı bir enerji olması nedeniyle temas ettiği burç ve planetlerin yapısından oldukça etkilenir. Onun yalın hali bir "Mona Lisa" portresi kadar güzel ve masum olabilir. Ama diğer gezegenlerle ağır etkileşimi varsa farklı tonlarda yansır, bu nedenle doğum haritasında bulunduğu ev, burç ve açılar bize onunla ilgili ipuçları verir. Venüs Satürn ile uyumsuz açılar yapıyorsa ve Satürn 8.evde yer alıyorsa Venüs gene güzelliğini ve cazibesini tamamiyle yitirmez, ama cinselliği buzlarla kaplı olduğu için soğuk, donuk, vakur ve ulaşılmaz bir "Yunan heykeli" gibi çıkabilir karşımıza. Diğer bir uçtaki örnek ise Venüs'ün Pluto'yla olan uyumsuz açıları ve de bir doğum haritasında bol miktarda bulunan Akrep temasıdır. O zaman da Venüs bir "Femme Fatale" olarak çıkabilir karşımıza. Kadının "Lilith" tarafına saplanıp kaldığı için "Dişi Şeytan" rolünde öldüren cazibesini kullanabilir ve Venüs'ün parlak beyaz büyüsü bir anda kara büyüye dönüşebilir.

"İÇİNİZDEKİ 'İYİ'DEN SÖZ EDEBİLİRİM, AMA 'KÖTÜ'DEN EDEMEM, ÇÜNKÜ 'KÖTÜ' KENDİ AÇLIĞI VE SUSUZLUĞU NEDENİYLE İŞKENCE ÇEKEN 'İYİ'DEN BAŞKA NEDİR Kİ?GERÇEKTEN DE, 'İYİ' ACIKTIMI EN KARANLIK MAĞARALARDA BİLE YİYECEĞİNİ ARAR VE SUSADIMI DA EN PİS SULARI BİLE İÇER"
İkizler burcu ve Merkür yolculuğunda buluşmak üzere sağlıcakla kalın hepiniz.
Nazan Öngiden
Faydalandığım kaynaklar:
Medical Astology (Jane Ridder-Patrick)
Health by the stars (Sandra Rozhon)
Psychological effects of the planets (Sandra Rozhon)
Planets and their keywords (Reinhold Ebertin)
Tıp ve Sağlık Ansiklopedisi (J.A.C.Brown/Cev.Prof.Dr.Aykut Kazancıgil)
Tıp Sözlüğü (Prof.Dr.Pars Tuğlacı)
Çağdaş Tıp Sözlüğü (Prof.Dr.Ayşegül Demirhan Erdemir)
Ermiş (Halil Cibran)

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp