Raşitizm

Raşitizm :

Çocukları çarpık çurpuk "raşitik" büyükleri de eğri büğrü yapan bu feci hastalık bereket versin çevremizden yavaş yavaş uzaklaşıyor.
Ama bu hastalığın tümden ortadan kalktığı anlamına gelmemeli. Elli, otuz yıldır adından söz edilmediği için unutuldu sanılmasın, zaman zaman kimi felaketler karşısında uyanıyoruz.
Eğer kendi haline bırakılırsa, bu korkunç bir kemik hastalığına dönüşür. Raşitizm kafatasının biçimini bozar ve yumuşatır, dişlerin çene kemiğine yerleşmesini altüst eder, kalçaların biçimini bozar, (huni şeklinde kalça) omuriliği çarpıtır, kaburga kemiğinde çıkıntı yapar (piliç göğsü), kolları ve bacakları yay gibi eğer ve kolay kırılmalarına neden olur. Olağan büyümeyi engellediği ve organizmada iltihap kapmaya elverişli genel bir güçsüzlük yarattığından söz etmeye gerek bile görmüyorum.
Nedeninde esrarengiz bir yan yoktur: Kalsiyum, silis ve başka minerallerin yetersizliğinden doğar; tek başına, vitamin D ve fosfor gibi oligoelemertlerin eksikliğine bile bağlanabilir. Raşitizm de, beslenme şekli ve yaşam koşulları etkendir; sonuç olarak organizmaya gerekli D vitamini özünün deriye geçmesini sağlayan güneş ışınlarıdır. Raşitiklerin ültraviyole (morötesi) ışınlarına gereksinmesi vardır .
• Sağlık bilgisi ve önlem
Bebeklerde raşitizm den korunmanın en kesin yolu anne sütüyle beslenmedir. Yetişkin çocuklara deniz ve güneş tedavisi önerilir. için bol havuç, limon, lahana, yeşil sebze, bal, yumurta ve tam tahıl ekmeği .
• Şifalı bitkilerle geleneksel çareler
Bu konuda balık karaciğeri yağı ve uygun besin almaktan başka acil önlem yoktur. Geriye, uzun sürede sonuç alacağınız bir tedaviye başlamak için aşağıdaki reçetelerden birini seçmek kalıyor:
- Yulaf kürü (ezme veya haşlanmış) yeniden vitamin sağlayan en iyi besin,
- Kaynamış mübarek otu kökleri (fincan başına 1 tutam),
- Kaynamış erkeç sakalı taneleri (fincan başına 2 tutam),
- Kaynamış fujerin toprak altı kısmı 3 gün boyunca günde 2 fincan, tekrar başlamadan önce bir hafta ara verin (fincan başına 1 tutam),
- Demlenmiş şerbetçi otu kozalağı (fincan başına 1 kozalak),
- Demlenmiş lavanta yaprakları (fincan başına 3 tutam),
- Kaynamış ceviz yaprakları (fincan başına 2 tutam),
- Turp suyu,
- Demlenmiş biberiye yaprak ve çiçekleri (fincan başına 2 tutam),
- Demlenmiş yaban kekiği yaprak ve çiçekleri (fincan başına 2 tutam), ada çayı, kekik, biberiyenin aynı kısımlardan ve aynı ölçekte olabilir.
• Favori reçetem
Aşağıdaki bileşimlerden el ve ayak banyoları (olabilirse güneşte) (1 litre su için):
-1 avuç yulaf (sap)
-1 tutam menekşe (dövülmüş kabuk)
-1 tutam kekik (yaprak ve çiçek)
- 2 tutam lavanta
- 5 baş papatya.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp