Kırışıklar

Yüzdeki kırışıkların onursal ayrıcalık sayıldığı bir devir yaşanmış. O devirlerde büyüklere saygı duyulur, ögütlenir dinlenir ve kitaplara geçmemiş deneyimlerine başvurulurdu.
Görünüşe bakılırsa bu dönem artık bitti. Ne yazık ki tek geçer akçe gençlik oldu. Yeminler yalnızca onun üzerine yapılıyor, saçmalık derecesinde yalnızca o aranıyor! Kırışıklar bir utanç, bir ceza gibi geliyor. Yaşlılık sanki bir hastalıkmış gibi algılanıyor.
Bu değişimden hoşnut olduğumu kesinlikle söyleyemem. İnsanlığın sonsuz gençlik düşünü anlıyor ve paylaşıyorum, ama bir o denli de yaşlılara değer görülen yazgıya üzülüyorum. Eğer cemiyetimiz "üretmeyenlere" karşı bu denli acımasız olmasaydı (sanki gençlerin ürettikleri iyi mi?), eğer "ileri yaşı" huzur evlerine ve çok kez de hiç bakım olmayan "ölüm evlerine" atmasaydı belki şu dünyada daha çok mutluluk ve daha az taşkınlık olurdu.
Bu tepkiler bende, bazı yaşlıların yaşlarını yadsıma -ve de özellikle kırışıklarını silme- deliliğini gösterdikleri hissini uyandırıyor. Bunlar durmadan yinelenen liftingler veya cilde sözüm ona yirmi yaş berraklığı veren, "mucize yaratan" ürünlere doğru çılgın koşudan başka bir şey değil!
Bana özgü reçeteleri vermeden önce her şeyin çok açık olarak anlaşılmasını isterim. Kırışıkların oluşması yavaşlatılabilir ama; bunları önlemek için insanoğlunun bugünkü bilgileri kesinlikle çok yetersizdir. Kırışıklar olağandır.
Kırışıklar, derinin ihtiyarlayarak değişime uğramasından oluşurlar. Cilr canlılığını yitirir. Esnek lifleri birbiri arkasından kırılır ve kaslar liflibir hale gelir. İlk önce, yüz gevşek durumdayken belli olmayan, anlatım kırışıkları görülür. (Göz kenarlarında "kaz ayağı" vs.) Sonra derinin kıvrımları derinleşir ve sürekli olarak belli olur. Dudakların çevresinde olduğu gibi giderek alın ve şakakları kaplar. Daha sonra sıra yanaklar ve boyna gelir .. • Sağlık bilgisi ve önlem
Eğer kırışıklar doğalsa onları hak ettiğimizi düşünmekten başka bir şey kalmıyor. Eğer onları engellemek olanaksız gibi gözüküyorsa, tersine onları artırmaktan daha basit bir şey yoktur. Bunun için hızlı yaşamak, çok çalışmak, o meyhane senin, bu meyhane benim yorucu geceler geçirmek, aşırı alkol almak, sayısız sigara içmek ve bir ay önlem almadan güneşin altında yatmak yeterlidir! (Demek oluyor ki bu hataların bir bölümünü yapmaktan kaçınırsak daha parlak bir yüze sahip olmakla kalmaz, ışıldayan bir sağlığa kavuşuruz.)
• İvedi önlemler
Kabuğu çıkarılmış arpa lapası: 200 gr. arpa tanesini yumuşayıncaya dek 1 litre su içinde kaynatın; püre haline getirin, ince bir tülbentten geçirin, haşlama suyunu bir yana ayırın, taneleri lokal olarak 20 dakika tutun, sonra ayırdığınız haşlama suyuyla kompres yapın ve ayrıca bir bardak da için. Bu işlemi haftada 3 kez yineleyin. Kekik yaprak ve çiçekleriyle lokal kompresler ve banyo yapın. (Litre başına 2 tutam.)
• Şifalı bitkilerle geleneksel çareler
Aşağıdaki tertipleri kompresler yapmak ve içmek için ardı ardına deneyin:
- Demlenmiş öküzgözü çiçekleri (fincan başına 2 tutam),
- Demlenmiş kuşburnu ve gül petalleri (fincan başına 5 tutam),
- Demlenmiş hercai menekşe yaprak ve çiçekleri (fincan başına 3 tutam),
- Demlenmiş ıhlamur (fincan başına 4 tutam),
- Demlenmiş menekşe yaprak ve çiçekleri (fincan başına 3 tutam).
İşe, yüzünüzü her zaman bir demlenmiş Van gülü (rose centifolia) ile güzelce temizlemekle başlayın (fincan başına 4 petal).
Hemen arkasından aşağıda suya yatırılmış ve 12 saat bekletilmiş bitki karışımından uzun uzun kompres yapın (1 litre kaynak suyu için):
-1 tutam kırlangıç otu (taze yaprak ve çiçek)
- 4 tutam gül (kök yaprak ve taze çiçek)
- 2 tutam ebegümeci.
Çok önemli: Haftada bir kez kendinize aşağıdaki bitkilerden bir güzellik maskesi (ilgili konuya bkz.) uygulayın. - Kılıç otu (çiçek)
- Açık renkli gül (petal)
- Ihlamur (çiçek).
Yüzünüze güzellik maskesi yapmadığınız günler esas maddesi yabani karanfil, kantaron ve kılıç otu olan bir bakım kremi sürün. (1/4 taze krema için her bitkinin tentüründen 1 kahve kaşığı.)
Zaman zaman aşağıda belirtilen 12 saat emiştirilmiş canlandırıcı losyonla friksiyon yapın:
- 1 tutam gelincik (peral)
- 1 tutam kuşburnu (peral)
- 1 tutam ebegümeci (çiçek)
- 1/470 derecelik alkol.
Mevsim değişimlerinde size aşağıdaki demleme suyunda dinlenmiş bileşimi öneririm (1 litre su için):
- 1 tutam öküzgözü (çiçek)
- 1 baş papatya (çiçek)
- 1 tutam kuşburnu (petal)
- 1 tutam ebegümeci (petal)
- 1 tutam kılıç otu (çiçek)
- 1 tutam gül (petal)
- 1 tutam sinir otu (yaprak ve çiçek)
- 1 tutam kekik (çiçek).

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp