Egzama 3

Egzama 3 :

Bazı hastalıklar, tıbbın yeni buluşları ve sağlık koruma yöntemlerinin gelişmesi sayesinde gerileme gösteriyor. Kimilerininse tam tersine, her sene kurbanları artıyor; bunlardan biri de egzama dır.
Eskiden kırsal kesimde ender görülen bu hastalık, günümüzde oralar da da artıyor; ama özellikle şehirde ortalığı kırıp geçiriyor. Bu patlamanın en önemli nedenlerinden biri hava kirliliği yapan kaynakların çoğalma sıdır. Kimya sanayii piyasaya her yıl yüzlerce bilinmeyen madde sürüyor. Aktif olan her yeni molekülün, egzamanın büyük güçle çoğalmasına ne den olduğu söylenebilir.
Egzama daima, uygun bulduğu bir alanla, (bir kişinin organizması) hava, su ya da besin maddelerinin aracılığıyla vücutla temas edebilen bir dış zehirlenme öğesinin buluşmasından ortaya çıkar. Bunun için en elve rişli "alan", "alerjik mafsal iltihapları" olan kişilerdir; ayrıca bu kişilerde egzama çok kez romatizma, astım ve ürtiker krizleriyle vs. (ilgili konuya bkz.) peş peşe gelir.
Sinir hastalıkları, şiddetli heyecanlar (acı, matem) ve karaciğerin iyi çalışmaması, hemen her zaman nöbetlerin patlak vermesine olanak verir.
Hem organik, hem de psikosomatik bir hastalık olan egzamayı iyileştirmek çok güçtür. Herhangi bir ilaç bir egzamalıya iyi gelirken, bir diğerini hiç etkilemez.
Gelişim sürecinin belirgin dört evresi vardır: Her şey bir kızarıklık ve bir şişmeyle başlar; (kızarıklık) sonra çok rahatsızlık veren yakıcı küçük kabarcıklar belirir (bu çocuklar için gerçek bir işkencedir); kabarcıklar açık sarı bir sıvı çıkardıktan sonra kabuk bağlarlar. son aşama pul pul dökülmedir, yani derinin gri Plakalar halinde dökülmel'idir.
Bu genel şemaya, birçok benzer türler gelip eklenir: Kuru egzama (akıntısız), likenli egzama yapraksı, egzama, kabuklu egzama vs,
Egzamalı, dokular vücudun kimi bölgelerine yedeşmeyi seveder. Çocuklarda daha çok kıvrımlı, yerlerde başlar (dirsek içleri, kasıklar, dizlerin arkası vs.) ama ciddi durumlarda bütün bedeni kaplayabilirler. (Bu durumda derhal doktor Çağman'dan gerektiğini belirtilene boşuna olmaz.)
Büyüklerde,egzama özellikle saç diplerine, kulaklara, burun delikler ne, ağız kenarlarında, ellere, üreme organlarına ve makata yerleşir. Kadınlarda gögüsülere de "sıçrayabilir. Varislerinden çeken kişilerin, alt organlarında çokça rastlan, çünkü bu bölgeler kötü kan dolaşımını, nedeniyle eg zamanın sevdiği yerlerdir.
Hiçbir egzama türü hafife almamada". Özellikle belirli bir bölgeye yayılmışsa. Doktora başvuru her zaman gereklidir; tersi olduğunda, her zaman tatsız durumlarla karşılaşmak kaçınılmazdır. (üst üste eklenen iltihaplar, çıbanlar, lenfbezi iltihabı vs.)
Ne var ki egzama yumuşaklıkla tedavi edilmek i"er. "Çok çabuk kızan bir kişiliği vardır." Üzerine çok yalancı, ilaçlar konursa, daha fazla yayılır veya derinin başka yüzeylerine geçer. Daha da kötüsü iç organlara sıçrayarak ‘‘kızabilir‘‘ ve ‘‘öç alabilir‘‘. (Bağırsaklar, akciğer, omurilik vs.)
Bu tür kötü hastalıkların yumuşak olmayı iyi bilen değerli bitkiler iyileştirebilir
•Sağlık bilgisi ve önlem
Hastalığı başlatan ve azdıran nedenleri ortadan kaldırın. (Kimyasal ürünleri ellemek, eldivensiz bulaşık yıkamak, herhangi bir boya, vernik cilasıyla temas.) Bunun her zaman kolay olmadığını biliyorum, Özellikle egzama sizin için meslek “meslek hastalığıyla”…
Çocuklarda aşırı beslenmeye ve sütlü gıdaların uzun süre kullanılmamasına dikkat edin: Bu iki etken yaraların çıkmasına neden olur.
Kendiniz için, özellikle egzamanızın karaciğerden kaynaklandığından kuşkulanıyorsanız az toksit tesirli rejim önerilir. (Giriş yazısına bakınız.)
• İvedi Önlemler(acil)
Yaralı bölgeleri su ve sabunla yıkamayın (“egzama suyu sevmez derler”). Saf zeytin yağı veya tatlı badem yağı yeğeyleyin.
Çocuklarda dayanılmaz kaşıntılara karşı talk pudrası sürmek gerekebilir. Kullandığınız tal pudrasına çok dikkat edin. İsterseniz onun yerine buğday unu veya doğal yetişmiş mısır unu kullanabilirsiniz. Fasulye ununun bu alandaki ünü hala geçerlidir. Bütün bunlara karşın elma veya daha iyisi havuç kabuklarına başvurmak yasak değildir: Bu sonuncusu, acıyı dindirir ve deriye, doğrudan iyileşmeyi sağlayan A vitaminini taşır.
• Şifalı bitkilerle geleneksel çareler
Sızıntı olmayan bölgelerin üzerini ardıç yağıyla yıkayın (aktarlarda bulunur veya tarif üzerine lavant ayağı: 1/2 saf zeytin yağına 1 avuç lavanta çiçek ve yapraklarını atın ve benmari'de 1/2 saat pişirin,
Sızıntılı bölgelerin üzerine aşağıdaki demlenmiş bitkilerden biriyle kompres yapın: Küçük papatya (1 litre suya 5 çiçekli baş), çördük otu (1 litre suya yaprak ve çiçeklerinden 2 tutam) ve ada çayı (1 litre suya 4 tutam çiçek). Bu üç türü bir araya getirebilirsiniz. (Bunun için 1 litre suya her birinden 2 tutam.)
Aynı zamanda arındırıcı 5 bitki bileşiminden bir kür yapın (1 litre su için) :
- 1 tutam yeşil anason (tane)
- 1 tutam dul avrat otu (yaprak ve çiçek)
- 1 tutam yabani hindiba (çiçek ve yaprak)
- 1 tutam şahdere otu (yaprak ve çiçek)
- 1 tutam hercai menekşe (yaprak ve çiçek).
Birçok başka bitkinin de egzama üzerinde iyileştirici etkisi vardır. Mevsimine, yaranın şekline ve kişisel tepkilerinize göre aşağıdaki tertiplerden hangisi size iyi geliyorsa onu seçebilirsiniz:
- Demlenmiş melek otu kök, genç filiz ve tohumlarından ıslatılmış kompresler (fincan başına 2 tutam, içmek için de aynı),
- Kaynatılmış enginar yapraklarından ıslatılmış kompresler (fincan başına 2 tutam, acıdan korkmuyorsanız içebilirsiniz),
- Demlenmiş dul avrat otu yapraklarından ıslatılmış kompresler (fincan başına 4 tutam),
- Demlenmiş Frenk üzümü tomurcuklarından ıslatılmış kompresler(fincan başına 3 tutam, aynı zamanda içmek için),
- Demlenmiş sedir tomurcuklarından ıslatılmış kompresler (fincan başına 2 tutam),
- Kaynamış meşe kabuklarından ıslatılmış kompresler (fincan başına 5 tutam) de içilebilir; yalnız bu durumda fincan başına 1 tutam,
- Taze çilek ağacı yapraklarından lapa,
- Rendelenmiş sarı yoğur otundan lapa,
- Demlenmiş katırtırnağı çiçeklerinden ıslatılmış kompresler (fincan başına 2 tutam),
- Kaynamış ayı üzümü meyvesinden ıslatılmış kompresler (fincan başına 1/2 avuç),
- Kaynamış ceviz yapraklarından ıslatılmış kompresler (fincan başına 3 tutam) veya daha iyisi aynı ağacın tomurcukları (fincan başına 2 tutam),
- Kaynamış karaağaç kabuklarından ıslatılmış kompresler (fincan başına 4 turam) veya aynı ağacın tomurcukları (fincan başına 2 tutam),
- Kaynamış ısırgan otu sap ve yapraklarından ıslatılmış kompresler. (fincan başına 4 tutam), aynı zamanda içmek için,
- Demlenmiş gül petallerinden (taç yapraklarından) ıslatılmış kompresler (fincan başına 4 tutam), aynı zamanda içmek için,
- Kaynamış uyuz otu kökünden ıslatılmış kompresler (fincan başına 3 tutam),
- Demlenmiş aynı safa çiçeğinden ıslatılmış kompresler (fincan başına 4 turam),
- Demlenmiş mürver çiçeğinden ıslatılmış kompresler (fincan başına 4 tutam),
- Demlenmiş hercai menekşe yaprak ve çiçeğinden ıslatılmış kompresler (fincan başına 3 tutam),
- Demlenmiş kekik yaprak ve çiçeklerinden ıslatılmış kompresler (fincan başına 2 tutam) .
• Favori reçetelerim
Asla iyileştirmeyi başaramadığım ilk hastam -Schoum adında bir sokak serserisi- egzamaya yakalanmıştı. Daha dünmüş gibi anımsıyorum ... Ona aşağıdaki tertiple el ve ayak banyosu yazmıştım:
-1 tutam dul avrat otu (yaprak ve çiçek)
-1 tutam kırlangıç otu (yaprak ve yarı taze çiçek)
-1 tutam ısırgan otu (yaprak)
-1 tutam ada çayı (çiçek).
Bu reçetemi her zaman olağanüstü bulurum; ama daha kolay ve iyileş-tirici etkisi olan çok beğendiğim, demlenerek içilen yeni bir tertibim daha var:
- 2 tutam civanperçemi
-1 tutam gül
-1 tutam lavanta
-1 tutam kekik
-1 tutam biberiye
-2 tutam melis
-1 tutam sitronel (limon kokulu bir bitki).
25 litrelik bir fincan için 4 dakika demleme yeterlidir. El ve ayak banyoları için (1 litre suya):
- 2 tutam lavanta
- 2 tutam kırlangıç otu
- 2 tutam ısırgan otu
- 2 tutam san düğün çiçeği
- 2 tutam gül.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp