Zeytin Yaprağı

ZEYTİN YAPRAĞI AÇIKLAMA 1

Yüzden fazla madde içeren zeytin yaprağındaki en etken madde Oleuropein. Zeytin yapraklarında yer alan oleuropein, zeytin ağacını zararlılara ve hastalıklara karşı koruyucu etki göstererek binlerce sene ayakta kalmasını sağlamaktadır. Oleuropein maddesi en kolay ve bolca zeytin yaprağından elde edilir. Zeytin yaprağından üretilen ürünler sağlık ve kozmetik sektöründe değerlendirilmektedir.

Zeytin Yaprağı Faydaları
Yapılan son araştırmalar zeytin yaprağının antioksidan ve doğal antibiyotik özellikte olduğunu göstermiştir.
Doğal antibiyotik etkisi olan zeytin yaprağının. bağışıklık sistemi için soğan ve sarımsakla benzer özellik gösterdiği belirtilmektedir.
Oleuropein maddesinin içindeki elonoik asidin antifungal,antibakteriyel, antiviral etkileri deneylerle tespit edilmiştir.

Zeytin yaprağı, Oleuropeinle birlikte Rutin, Luteolin gibi birçok flavonoid içerir. Antioksidan özelliği nedeniyle zeytin yaprağı ekstresi içeren kozmetik ürünler cilt bakımında da kullanılmaktadır,

* Zeytin yaprağı çayı vücuttaki kan şekeri düzeyinin dengelemesinde etkilidir.
* Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
* LDL kolesterol seviyesini dengeler.

Zeytin yaprağı, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, kronik halsizlik, grip, diyabette, kötü huylu kolesterolün düşürülmesinde, kardiyovasküler sorunlarda, üriner sistem rahatsızlıklarında, dejeneratif eklem rahatsızlıkları gibi bir çok sorunda kullanılmaktadır. Zeytin yaprağından hazırlanan bitkisel ilaçlarda Oleuropein % 6-20 oranında yer almaktadır.


ZEYTİN YAPRAĞI AÇIKLAMA 2

Kullanılan Kısımları
: Yaprağı, gövde kabuğu, zamkı (püsü)

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen:
Yapraklar ve gövde kabuğu iştah açıcı, idrar artırıcı, ishal kesici, ateş düşürücü, damar sertliğini önleyicidir, kolesterolü düşürür, şeker hastalığına karşı kullanılır, yüksek tansiyonu düşürür, üreyi azaltır, bağırsak solucanlarını döker, kızıllık, egzama, habis yaralar ve kur de şen gibi cilt hastalıklarına karşı faydalıdır, terlemeyi önler, damarları genişletir, karaciğeri çalıştım, safra ifrazatını artırır, angina pektoris''te faydalıdır uzun zaman kullanılmalıdır.

Kullanılışı: 1bardak kaynar suya, 10 gr ufalanmış yaprak veya toz haline getirilmiş gövde kabuğu konur, 10 dk bekletilir, günde 2- 3 bardak içilir. Uzun zaman kullanılabilir hiçbir yan tesiri yoktur,


SENDE YORUM YAP!

Whatsapp