Yer Sarmaşığı

YER SARMAŞIĞI AÇIKLAMA 1

Kullanılan Kısımları:
Çiçekli bitkinin tamamı Yabani sarmaşık çayı, nevralji ve gut hastalıklarında, balgam söktürücü ve kuvvet verici olarak kullanılır. Öksürük kesici, idrar söktürücü, spazm çözücü, mide ülserinde ve kanda üre çıkması halinde faydalıdır. Akyuvarları çoğaltır.Mide ve karaciğer hastalıklarına, şeker hastalığına çok iyi gelir, boğaz nezlesi, bronşit ve astımda çok faydalıdır.

Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya,1 tatlı kaşığı bitki konur, 10 dk bekletilir, yemekler esnasında 1 bardak içilir, taze bitki sıkılır, suyundan günde 50 gr içilir. Haricen: Yabani sarmaşık merhemi yaraları ve çıbanları tedavi eder, siyatiğe iyi gelir.


YER SARMAŞIĞI AÇIKLAMA 2

Yer sarmaşığının kurutulmuş çiçeklerinden yapılan demleme nezle ve bronşitte balgam söktürücü olarak ve bir idrar söktürücü olarak kullanılırdı. Yer sarmaşığı sistiti ve siyatiği tedavide ve boğaz ağnlannda gargara olarak da kullanılırdı.


YER SARMAŞIĞI AÇIKLAMA 3

İçindekiler:
Acı madde Çeşitli organik asitler KarbonhidratIar Tanen Reçine Potasyum C vitamini

Yan Tesiri: Normal şartlarda herhangi bir yan tesiri yoktur.

Şifası

1) Astım: Yer sarmaşığını, sinirli otla beraber kaynatıp balla tatlandırarak içmeye uzun süre devam edin.

2) Ağız içi yaraları: Yer sarmaşığı kaynatılıp balla tatlandırılıp gargara yapılır ve bu çaydan içmeye devam edilir.

3) Anjin: Yer sarmaşığı kaynatıhp balla tatlandırılarak gargara yapılır ve bu çaydan birer su çay bardağı içilmeye devam edilir.

4) Çıban: Yer sarmaşığı kaynatılıp lapa yapıhp çıbanın üzerine vurulur.

5) Kan temizleyici: Yer sarmaşığı kaynatılıp balla tatlandırılarak birer su bardağı içilmeye devam edilir .

Tavsiye: Yer sarmaşığı nemli topraklı yerlerde yetişir. Acı tadı vardır. Yara ve iltihaplı hastalıklarda başarıyla uygulanır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp