Küçük Çiçekli Yakıotu (epilobium Parviflorum) Nedir?

Küçük Çiçekli Yakıotu (epilobium Parviflorum) Nedir? : Bitki özelliği: AvusturyalI Bayan Maria Treben’in 80’li yılların başında yazdığı Tanrının Eczanesinden Sağlık adlı kitapla topluma yeniden kazandırdığı önemli bir şifalı bitki. Ülkemizde de yetişen bitki yeterince tanınmaz ve ülkemizde satılan bitki Almanya’dan ithal edilmektedir.Drog adı: Epilobii herba / tüm bitki (kök hariç)Toplama/kurutma: Haziran-temmuz döneminde çiçeklenmeye başladığında toprak üstü bölümü kesilir ve tüm bitki demetler halinde gölge ve havadar bir yere asılarak kurumaya bırakılır. İyice kuruduktan sonra ince kıyılır ve hava almayan kaplarda saklanır.Bileşim: Betu-Sitosteriıı. I'lavonlar ve tannidler.
Etkileri: Tüm prostat hastalıkları, tüm mesane hastalıklarıKullanım alanları: Küçük çiçekli yakıotu, prostat büyümesi, prostat iltihabı başta olmak üzere, tüm prostat hastalıklarında başarıyla kullanılabilir. Bitki çayı içilmeye başlanıldığından itibaren rahatlıklar başlar ve gitgide artar. Geceleri idrara kalkma sayısı da artan rahatlığa paralel olarak gitgide azalır. Bitki çayı idrar kesesi hastalıklarında da başarıyla kullanılabilir.Yakıotu çay tedavisinin, prostat, idrar kesesi ve dölyatağı kanserlerinde de başarılı olduğu iddia edilmektedir. Böyle önemli bir konuda, kesin kanıtlar olmadan umut vermenin doğru olmadığını düşünüyorum. Ama bitki bu tür hastalıkların tıbbi tedavileri sırasında,tedaviyi destekleyici bir kür olarak pekala uygulanabilir. Tıbbi tedaviyi olumsuz etkileyebilecek hiçbir etken madde içermediği rahatlıkla söylenebilir. Hiçbir zararı olmadığına göre, belki de denenmelidir!
Kullanım biçimleri: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış yakıotu, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır, 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2 bardak taze demlenmiş çay, sabah aç kamına ve akşam yemeğinden yarım saat önce içilir.Karışım: Genelde, ısırganotu ile eşit oranda kanştırılabilir.Uyarı: İki haftalık bir kürden sonra 2-3 gün ara verilmelidir. Ara verilmeden uygulanan tedaviler bazı kişilerde kabızlığa yol açabilir. Bilinen başkaca bir yan etkisi yoktur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp