Mıknatıs Taşı Yapısal Özellikleri

Mıknatıs Taşı Yapısal Özellikleri :

Magnetite (Mıknatıs Taşı), sülfit yataklarında, mağmatik veya metamorfik kayalarda oluşan, saydam olmayan (opak), ağır bir mineraldir. Demir ağırlıklıdır (Fe304)' Yataklarda bulunuşu, kristal görünümündedir. Antik Yunanlılar zamanından bu yana, bu adla anılmıştır. Zira ilk çıkarılıp işlendiği yer Magnesia (Manisa) yöresidir. Siyah veya demir siyahı, bazen kahverengimsi siyah renkte ve metalik görünümdedir. Ayırıcı çizgi rengi de siyahtır.

Adını karakterinden alır: Magnet (Çekim gücü, manyetik özellik, Mıknatıs). Doğal haliyle en güçlü manyetik etkiyi gösteren mineraldir. Her türlü demir metalini kendisine çeker. Kehribar, ilmenit ve Hematit minerallerinde de manyetik güç bulunmasına rağmen bu özellikleri önemli ölçüde değildir. Ancak küçük parçacıkları, tozları veya tohumları çekebilirler.

Manyetit, kullanım alanı çok geniş olan önemli bir mineral, bir maden cevherdir. En eski ve herkes tarafından bilinen kullanımı pusula yapımındadır. Bunun dışında, elektrik, elektronik, motorlu ta-şıkların motor aksamı imalat sanayinde vazgeçilmez bir materyaldir. ABD‘de bilimsel olarak zihin (beyin) okuma çalışmalarında kullanılmaktadır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp