Zencefil Reçinesi

Zencefil Reçinesi :

Bitkinin terkibinde yüzde 0,3-3,3 oranında uçucu yağ seksiterpen, monoterpenikaldehit, yüzde 60 arasında nişasta, yüzde 5-8 oranında reçine ve müsilaj vardır. Drogn keskin tat ve kokusunu veren, uçucu olmayan acı maddeler yüzde 4- 7,5 fenolik keton yapısında olan şogaol ve gingerollerdir.

ÖZELLİKLERİ
Anayurdu Hindistan ve Malezya olan zencefil, 150 santimetreye kadar boylanabilen, yaprakları mızrak biçiminde sivri uçlu ve tarçın kokulu bir bitkidir. Bir arada olan çiçekleri turuncu ve sarı renklidir. Bitkinin kullanılan kısmı kökleridir. Tropik memleketlerde kültürü yapılır. Hem baharat hem de sağlık alanında dünyanın en önemli bitkilerinden biridir.

Hindistan, dünyanın en büyük zencefil üreticisidir. En makbul zencefil, yine Hindistan‘da üretilen “Kalküta zencefili”dir.

ZENCEFİL YAĞI
Kurt ya da solucan dökücü olarak kullanılan zencefil yağı, bilumum ağrılarda masaj yapmak için kullanılır. 20 gün boyunca her sabah bir çorba kaşığı aç karnına içilmelidir.

NASIL KULLANILACAK?
Bitkisel çay olarak kullanılır. Zencefil tozu veya dilimlenmiş kök parçalardan 1 tatlı kaşığı, 1 bardak suya konur. Kaynama noktasına kadar ısıtılır, sonra kısık ateşte 10 dakika kadar daha kaynatılır ve tatlandırılarak yemeklerden önce çay gibi içilir.

YAN ETKİLERİ
Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp