Zencefil Nasıl Yenir ?

Zencefil Nasıl Yenir ? :

Zencefil çok farklı şekillerde tüketilebilir. Mesela çayı yapılabilir, tazesi veya kurusu tüketilebilir, yemeklerde kullanılabilir, bal karışımlarında kullanılır. Makelemizde zencefil kullanımı hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

Zencefil Çayı: Değirmende inceltilmiş yarım tatlı kaşığı zencefil, bir bardak dolusu soğuk suya eklenir, hafif ısıda kaynama derecesine kadar ısıtılır. 5-6 dakika hafif ısıda kaynatılır ve süzülür. Gerektiğinde bir bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan içilir.

Zencefil Çayının Diğer Bir Hazırlanış Şekli: Bir çaydanlıkta kaynatılmış 4 fincan suya büyükçe bir parça taze zencefil veya 1-2 kök kuru zencefil, 1 çubuk tarçın (yaklaşık 3 cm.), 4 kakule tanesi, 3 diş karanfil, 1-2 yaprak taze nane katılır. Çaydanlık ateşten alınıp kapağı kapalı olarak 15 dakika demlenmesi sağlanır. Daha sonra 2 yemek kaşığı siyah çay veya arzuya göre 1 tatlı kaşığı yeşil çay eklenir. Karışım, 5 dakika dinlendirilir. Süzüldükten sonra esmer şeker veya bal ile tatlandırılır. Tatlandırıcı olarak bal kullanılacaksa, çayın biraz ılınmasını beklemek gerekir. Sıcak gıdalara bal katmak sağlık açısından uygun değildir.

Zencefil Nasıl Kullanılır?
Taze zencefil olarak kullanılabilir. Zencefil taze rendelenmiş olarak yemek pişirmede kullanılabilir. Sulandırılmış misket limonu suyu ile karıştırılan rendelenmiş zencefil kökü sindirim yolunu rahatlatmak ve gazı azaltmak için yardımcı olabilir. Ancak taze zencefili bulmak pek kolay değildir. Genellikle baharatçılarda zencefil kök ve toz halinde bulunmaktadır.

Zencefil Çayı
Zencefil çayı özellikle soğuk algınlığı gibi durumlarda ateşi düşürücü ve terletici etkisi nedeniyle kullanılır. Önerilen miktar günde 1 yada 2 fincan çaydır.

Zencefil Bal
Zencefilin balla karıştırılıp kullanımı da yaygın şekilde kullanılmaktadır. Özellikle soğuk algınlığı ve öksürük gibi durumlarda zencefil zerdeçal ve bal karışımı iyi bir destek olur. Zencefil tozu
Kök zencefil kurutulduktan sonra toz haline getirilerek de kullanılır. Yemeklere serpilerek kullanılabilir.

Zencefil Yağı
Yağ haline getirilebilir ve kronik lokal ağrılara masaj için kullanılabilir. Yangıyı azaltmak için özüt şeklinde de alınabilir.

Zencefil Kapsül (Tablet): Aynı zamanda günlük bazda alınabilecek bir takviye olarak da zencefilin kullanımı mümkündür.

Bir zencefil takviyesi seçerken zencefilin keskin kokulu bileşenlerini içerenleri seçmek esastır. Bunlar gingerol’ler ve shogaol’lerdir ve zencefil bitkisinin aktif maddelerindendir. Hap şeklinde zencefilin kullanımı için dozaj günde üç kereye kadar 100 ila 200 mg’dır. Zencefil kapsülleri dolu bir bardak su veya sıvıyla alınmalıdır. Taze pudra haline getirilmiş zencefil günde üç kez ½ ila ¾ çay kaşığı olarak alınmalıdır. Taze zencefil kökü günde üç kezden fazla olmamak kaydıyla dört saatte bir yenilebilir ve yaklaşık olarak ½ inch ve soyulmuş olması gerekir. Şimdi önceden paketlenmiş olarak çıkan zencefil çayı günde birçok kez alınabilir. Kristalize zencefil günde iki kez alınabilir.

Hamilelikte Zencefil Kullanımı
Zencefil hamilelikte görülen bulantı ve kusma gibi durumlara karşı etkilidir. Hamileliğin ilk 2 ayında günde 4 defa 250 mg oranında alınabilir. Ancak zencefilin adet söktürücü etkisi de olduğu için fazla kullanım zararlıdır. Düşük gibi bir soruna yol açabilir. Bu yüzden kullanım miktarı konusunda dikkatli olmak gerekir. Bu kadar geniş bir çeşitlilikle mevcut olan zencefil ürünleri ve zencefilin gittikçe artarak keşfedilmekte olan faydaları ile zencefil veya bir zencefil ürünü herkesin evinde bulunması gereken bir şeydir.

Zencefili Nasıl ve Nerede Kullanalım ?
Tarçın kokusuna benzeyen özel kokulu zencefil, lezzet vermek amacıyla yemeklere, yemek soslarına rendelenerek ilave edilebilir.

Tavuk, balık ve et yemeklerinde kullanılması sindirimi kolaylaştırır hem de farklı bir lezzet sunar. Zencefil; kek, kurabiye, pasta, bisküvi için de farklı bir lezzet kapısıdır. Egzotik kokusu ve tadıyla çorbalarınıza da ufak rendeler şeklinde ilave edebilirsiniz. Taze zencefilin reçel ve marmelatı yapılabildiği gibi reçel ve marmelatlara ilave edildiğinde de ayrı bir lezzet katar. Taze zencefil dilimleri ile kışın çay demleyebilir, yazın limonatasını yapabilirsiniz. Kurutulup öğütülerek toz haline getirilmiş kökleri ve de rendelenmiş taze zencefil dilimleri ekmek, tatlı, pasta, bisküvi, şarap ve bazı likörlerin yapımında da kullanılır.

Zencefilli Taze Limonata
1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefili 1litre kaynamış suda 1 taşım kaynatın. Altını kapatıp 1 yemek kaşığı bal ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yeni kesilmiş 1 adet limonu sıkıp bu karışıma karıştırdıktan sonra taze olarak için.

Zencefilli Limonata
bağışıklık sisteminiz zayıfladığında, kendinizi yorgun hissettiğinizde, soğuk algınlığı ve grip hallerinde sık önerdiğim bir içecektir. Limonunu içmeden hemen önce taze yeni sıkılmış olarak ilave etmeniz etkinliği açısından önemlidir. Zencefilli limonata sigara içenler, diyet yapanlar için de sağlıklı bir seçimdir.

Zencefilli Kekik Çayı
1 -2 litre kadar suyu çaydanlıkta kaynatın. Ocağın altını kapadıktan hemen sonra 2 yemek kaşığı rendelenmiş zencefili ve 1 tatlı kaşığı kuru yaprak kekiği ilave edip demlemeye bırakın. Sıcak servis yapın. Servis sırasında arzuya göre bal ilavesi yapın. Özellikle soğuk algınlığı, mide rahatsızlıkları ve diyet sırasında içilebilir. Zencefilli komposto (4 porsiyon) 3 yemek kaşığı kuru üzümü 1 litre su da kaynatın. Kaynayıp üzümler şişince üzerine 1 adet dilimlenmiş taze elma ve 5-6 dilim zencefil ilave edip, pişirmeye devam edin. Kaynayınca ateşten alıp isteğe göre şeker ilave edin. Taze olarak günlük tüketmeniz daha sağlıklı.

Nil Şahin Gürhan
Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan Zencefil çayı tarifini verdi. Soğuk algınlığı için birebir İçinde bulunduğumuz şu soğuk kış aylarında içini ısıtacak, kendini iyi hissetmeni sağlayacak bir çay tarifi öğrendim bence mutlaka dene Soğuk algınlığından kaynaklanan kırgınlıkları alıyor, mide bulantısına iyi geliyor, üst solunum yollarına karşı doğal bir ilaç gibi. Üstelik çok da lezzetli Yapması da çok kolay.

Marketlerden küçük bir parça taze zencefil alıp bundan 7-8 adet kibrit çöpü büyüklüğünde ve kalınlığında kes Kaynamış suyu fincana koyup, bu zencefil parçalarını içine koy. 1, 1.5 çay kaşığı bal ekleyip 3-4 dakika demlenmesi için bekle. Zencefilleri içinden çıkarıp ister limon ekleyerek isterse limonsuz olarak gün içinde iki kez için.

ZENCEFİL ÇAYI VE FAYDALARI, ZENCEFİL ÇAYI TARİFİ
Zayıflama isteyenler buraya hamilelikte aldığınız kiloları vermek doğum sonrası epey zor olur. Bunun için size Angelina Jolie yöntemini sunalım.

DOĞUM SONRASI KİLOLARDAN KURTULMAK İÇİN: Angelina Jolie doğum sonrasında son derece hızlı kilo vermesi ile özellikle kilo problemi olan hanımlaraın merak konusu olmuştu. Ünlü yıldızın sırrı ortaya çıktı. Sarımsaklı zencefil çayı.

Sarmısaklı Zencefil Çay Tarifi: Küçük bir taze zencefili soyun ve 2 fincan suyla kaynatın. 6 dakika kaynadıktan sonra içine 2 diş ezilmiş sarmısak, 2 çay kaşığı bal ve 2 çay kaşığı limon suyu ekleyin ve iyice karıştırın. Çayın soğumasını bekledikten sonra süzün ve soğuk için. Bağırsakları çalıştırma özelliği olan çay, yağları yakmada da etkili. Sadece bu çayı içerek, emzirerek ve yoga yaparak üç hafta içinde 11 kilo verdiğini söyleyen güzel yıldız, çayın nasıl hazırlandığını da anlattı.

Yorumlar

  • Yah** *
    7 yıl önce
    Hormon dirençli prostat kanserinde hangi bitki erkeklik hormonunu düşürür.
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      hayıt bitkisinden yararlanabilirsiniz. detay için linki inceleyebilirsiniz. iyi günler Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8
  • Pı*** Kö****
    6 yıl önce
    Astım hastalarına zencefil nasıl verilir
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      Size en etkili ürünü sunacağım bu konuda tek istediğim düzenli kullanılsın Astım, bronşların kasılarak daralması, bronş zarının şişmesi yada balgam gibi yapışkan sıvıların hava yollarını tıkaması sonucu "solunum güçlüğü"ne neden olan bir solunum yolu hastalığıdır. Tedavi ile izlediğimiz yol için linke tıklayabilirsiniz. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp