Şerbetçi Otu Otunun Faydaları

Şerbetçi Otu Otunun Faydaları :

Son yıllarda şifalı bitkilerin faydaları konusunda büyük gelişmeler vardır. Tıbbi tedaviye yardımcı tamamlayıcı yada alternatif tıp olarak tanımlanan bitkisel tedavi yöntemlerini sık sık duyuyoruz. Bitkiler konusunda uzman doktorlar hangi bitki hangi hastalık için nasıl kullanılır açıklıyorlar.

Bitkilerin hazırlanışı ve kullanımını anlatan reçetelere kür deniyor. Aynen ilaçların kullanımını anlatan prospektüs gibi bize bitkinin nasıl kullanılacağını yan etkilerini ve etkilerini anlatan kürler var. Bitkisel tedavi kürlerini doğru kişilerden öğrenmek ve en doğru şekliyle uygulamak çok sağlıklı sonuçlar yaratıyor. Şifalı bitkiler konusunda eğitim alan doktorlara fitoterapist deniliyor. Bu doktorlar bitki konusunda donanımlı her türlü bilgiyi verebilen kişilerdir. Bir de bitki uzmanlığı olan kişilere herbalist doktor deniliyor. bitkisel tedavi kürlerini Ahmet Maranki, İbrahim Saraçoğlu, Ömer Coşkun, Erkan Topuz, Ender saraç gibi uzman doktorların açıkladığı bitkisel kürler uzman doktorlar tarafından açıklanan sağlıklı bitki kürleridir. Bitki kürlerinin en iyi şekilde faydalı olması için şifalı bitkilerin de güvenilir bir aktardan alınması önemlidir. Bunun yanında bitkiler doktorlarımızın tarifini verdiği ölçülerde ve tavsiye edildiği şekilde hazırlanmalıdır. Bitkisel tedavi konusunda çok dikkatli davranmalıyız. Çünkü eğer bitkileri rastgele ve uygun şekilde kullanmazsak fayda yerine zarar verebilir. Birde eğer kronik bir hastalığımız var ise mutlaka doktorumuza sorarak kullanmamız gerekir. Örneğin şeker hastaları, tabs,yon hastaları bitkileri dikkatli kullanmalıdır. Bazı bitkiler tansiyonu yada şekeri yükseltebilir yada düşürebilir. Eğer doğru bitkiyi doğru şekilde kullanıyorsak şifalıdır. Bu nedenle her duyduğumuzu uygulamak yerine araştırıp irdeleyip bitkisel tedavi kürünü uygulamaya karar vermeliyiz. Sağlıklı günler dileğiyle

Yaprakların da üst yüzeyleri sert tüylüdür. Erkek çiçekler yeşilimsi sarı renklerde ve bileşik salkım durumunda, dişi çiçeklerse yuvarlak kozalaklar halinde toplanmışlardır. Dişi çiçeklerin etrafında brahte ve brahtecik denilen geniş, oval taşıyıcı yapraklar ve bunların üzerinde de salgı tüyleri bulunur.Türkiye‘de, Bilecik-Bursa havalisinde bu dişi çiçek durumlarını elde etmek için geniş çapta ekimi sürdürülmektedir.Bitkinin sarımsı-yeşil kozalak görünümündeki dişi çiçek durumları kullanılır. Dişi durumlar Ağustos ayında toplanır ve gölgede kurutulur. Uçucu yağlar, acı maddeler, reçineler, mum, tanen taşırlar. Az dozlarda iştah açıcı, idrar arttırıcı, yatıştırıcı etkilere sahiptir. Fazla alınırsa bulantı ve kusma yapar. Bira imalinde kullanılmaktadır.

Şerbetçiotu (mayaotu) : Kendirgiller familyasından; yurdumuzda da yetişen tırmanıcı gövdeli, çok yıllık bir otsu bitkidir. Gövde ince ve serttir. Yaprakları uzun saplıdır. Kullanılan kısımları dişi çiçek durumları, çiçekler üzerinde bulunan salgı tüyleri ve köküdür. Çiçeklerin terkibinde uçucu yağ, acı maddeler, reçineler, tanen gibi maddeler vardır.

Faydası : Vücudu kuvvetlendirir. Sinirleri yatıştırır. Uyku verir. Şehveti azaltır. İdrar söktürür. Kanı temizler. İştah açar. Mide ağrılarını giderir. Romatizma ve böbrek taşlarının sebep olduğu şikayetleri giderir. Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar. Bira imalinde kullanılır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp