Hamilelikte Şerbetçi Otu

Hamilelikte Şerbetçi Otu :

Bol idrar söktürür, böbrek taşı olanlara ve romatizmalılara çok fayda verir.
Kanı temizliyerek çeşitli cilt hastalıklarını giderir.
Kadınlık hormonu ihtiva ettiğinden, hanımlarda ay halinin kolay olmasını sağlar.
Bazı kimselerde görülen ilkbahar ve sonbahardaki sebepsiz, nöbetleri geçirir.
KULLANILIŞI
1 litre kaynar suya 30 gr. konur 10 dakika dinlendirilir. Günde 3-4 bardak içilir. Yatmağa yakın içilince gece iyi uyku verir
Gece yatağım islatan çocuklarla, üyuyamıyanlar. yatarken başlarının altına şerbetçi otu doldurulmuş ince bir yaştık koymalıdır. Fayda sağlar.
NOT : Miktarı fazla olursa mide de yanma, bulantı ve kusma yapar. Baş dönmesi ve düşünememeye sebep olur. Uzun süre bunu koklayan işçiler kokusu ile sarhoş olur.Hamile kadınlar asla içmemeli.

İnternetten düzenlediğimiz bilgilerle, hamile kalmayı kolaylaştıran bitkileri sizin için derledik. Bu bitkiler hamilelikteki sıkıntıları, hamile kalmayı kolaylaştırıcı, doğum esnasında daha rahat bir şekilde çocuğun doğumasını hedefleyen bitkilerdir. Yalnız bu bitkiler internet ortamından derlendiği için sorununuz hakkında ilk önce bir doktor a gitmenizde daha çok yarar vardır. Hamileliği Kolaylaştıran Bitkiler: karanfil safran şerbetçi otu tarçın

Ertesi yıl aynı kökten yeni sürgünleri çıkar. Asmanınkileri andıran yaprakları uzun saplı, 3-5 parçalı, iri, karşılıklı dizili, kenarları dişli, normal yeşil renkli ve kalp biçiminde olur. Yaz sonunda açan kozalakçığa benzeyen sarımsı yeşil renkli dişi çiçek tomurcuklan olgunlaşınca irileşir ve kâğıdımsı bürgülere dönüşür. Bitkinin erkek çiçekleri ayrı bitkide açar. Şerbetçiotu bitkisi tohumuyla, kökleri bölünerek ya da genç piçleri ilkbaharda sökülüp ayrı yere dikilerek çoğaltılır.

Şerbetçiotu bitkisi uçucu yağ, acı maddeler (humilon, lupulon), reçine, tanen ve mum içerir. Dişi çiçekleri strobili lupuli adlı bir maddeyi oluşturur. Bu madde en az 1200 yıldan beri bira yapımında kullanılmaktadır. Şerbetçiotunun genç sürgünleri bazı ülkelerde soyulup kuşkonmaz gibi pişirilerek yenir.

Tıbbi Etkileri ve Kullanımı Bitkinin tıbbi etkileri ve bunlardan yararlanma yöntemleri şöyle özetlenebilir:
-Hafif bir yatıştırıcıdır.
- İştah açıcıdır.
- Sindirimi kolaylaştırır.
- İdrar söktürücüdür.
- Bedeni güçlendirici toniktir.
Bu etkileri sağlamak üzere, olgunlaşmamış çiçek kozalakçıkları yaz sonu ile sonbahar başında toplanıp gölgeli, havadar bir yerde özenle kurutulur. Böyle kurutulmuş çiçeklerden 1 tatlı kaşığının üzerine 1 bardak kaynar su dökülerek 10-15 dakika demlendirilip infüzyon hazırlanır. Bu infüzyondan günde bir bardak içilir.
- Şerbetçiotu, merkezi sinir sistemi üzerindeki yatıştırıcı etkisiyle aynı zamanda iyi bir uyku ilacı etkisi yapar.
- Bazı kişilerde şehveti yok edici (anafrodizyak) etki gösterir.
Böyle durumlar için yukarıda verilen infüzyon tarifinden, yatmadan birkaç saat önce 1 bardak içilir.
UYARI: Depresyon geçiren kişiler, durumu ağırlaştırabileceği için, Şerbetçiotu almamalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp