Ömer Coşkun İdrar Yolu Enfeksiyonu

Ömer Coşkun İdrar Yolu Enfeksiyonu :
İdrar yolu enfeksiyonu özellikle kış aylarında büyük bir sorun olur. Bazı kişilerde sağlıklı yaşamı engelleyen büyük bir problemdir. İdrar yolu enfeksiyonunuz çok ağır seyrediyorsa mutlaka bir doktora başvurmak gerekir. Fakat hafif enfeksiyonlarda tamamlayıcı alternatif tedavi olarak şifalı bitkilerden faydalanabiliriz. Herbalist Doktor Ömer Coşkun idrar yolu enfeksiyonları için aşağıdaki bitki kürlerini öneriyor.

İdrar Yolu Enfeksiyonu bitkisel çözüm:
Kızılcık meyvası ister meyva olarak ister şurubu içilsin idrar yolları için çok faydalıdır.
Yakı otu çay olarak demlenip günde 3 defa içilecek.
Propolisli macun sabah akşam 1 tatlı kaşığı yenilecek.
Kırkkilit otu çay olarak içilecek.
Hergün 1 kase yoğurt yenilecek.

İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir?
İdrar yolu enfeksiyonları her zaman belirti göstermeyebilir. Bazen asemptomatik de geçirilebilir.

En sık görülen belirtiler şunlardır:
Güçlü, acil idrar yapma isteği
İdrar yaparken yanma
Sık ve az miktarlarda idrar yapmak
Bulanık idrar
İdrardan kan gelmesi (İdrarın pembe veya kırmızımsı renk alması)
Kötü kokulu idrar
Kadınlarda kalça ağrısı
Erkeklerde rektal ağrı

Eğer idrar yolu enfeksiyonu böbreğe yayılırsa buna akut pyelonefrit denir. Eğer enfeksiyon mesanede ise sistit, üretrada ise üretrit denir.

İdrar yolu enfeksiyonu neden olur?
İdrar yolları enfeksiyonları genellikle üretra yoluyla üriner sistemin dışa açıldığı delikten bakterilerin girmesi ve idrar yollarında üremesi ile ortaya çıkar. Normalde vücut savunma sistemleri bu bakterilerin üremesine izin vermez. Fakat bu savunma bazen zayıf olabilir. Ayrıca şeker hastalığı gibi bağışıklık sistemini zayıflatan hastalıklarda da daha sık görülebilir.

Mesane enfeksiyonu (sistit): Mesane enfeksiyonları genellikle bağırsaklarda bulunan Escherichia coli (E. coli) adında bir bakteri türü tarafından meydana getiririlir. Cinsel ilişki sonrasında da sistit meydana gelebilir. Kadınlar mesane enfeksiyonu geçirme açısından erkeklere göre daha büyük risk altındadır çünkü mesane ile üretranın dışa açıldığı delik arasındaki mesafe erkeklere göre çok daha kısadır.Üretra enfeksiyonu (üretrit): Bağırsak normal florasında bulunan bakterilerin idrar yollarına bulaşması ile oluşabileceği gibi, kadınlarda herpes, gonore ve klamidya gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklar da üretrite sebep olabilir.

Yorumlar

  • Mus**** Cü**
    6 yıl önce
    yakı otunu nerden bulacağız veya bu ilaçları nerden temin edeceğiz
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      Ben size idrar yolu iltihabı için etkili bir set önereceğim ve düzenli olarak kullanmanız isteyeceğim başarısı bilimsel verilere dayanır. son zamanlarda yapılan araştırmalarda,mucizevi bir şekilde destek olduğu uzmanlarcada gözlemlenmiştir. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp