Sürekli Yorgunluk Halsizlik

Sürekli Yorgunluk Halsizlik :

Süreklilik kazanan halsizlik ve bitkinlik kronik yorgunluk sendromu olabiliyor.

Uzmanlar, şayet 15 günden fazla süren bir yorgunluk varsa doktora başvurulması gerektiği belirtiyor.

Güven Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Bekir Yazan, kişinin kendini bitkin hissetmesi, küçük enerji gerektiren işleri tamamlayamaması veya bir işin sonunda dingin hale geçememesi durumunda, kişinin yorgunluk açısından sorgulanması gerektiğini söyledi.

Yorgunluğun bir hastalık olmadığını ifade eden Yazan, “Yaşam tarzındaki düzensizliğin bir sonucu olabileceği gibi bir hastalığın belirtisi de olabilir.

Ancak 15 günden fazla süren bir yorgunluk varlığında hekime başvurmak gereklidir” dedi.

Ciddi yorgunluğun hastalar arasında sık görülen bir şikayet olduğunu ifade eden Dr. Yazan, "Çoğunlukla, geçici veya tanımlanabilen organik bir hastalığa bağlıdır” dedi. Dr. Yazan yorgunluk sebeplerini ise şöyle sıraladı:

Yorgunluğun Sebepleri

Düzensiz yaşam; yetersiz uyku ve uyku düzensizliği, sağlıksız beslenme, hareketsizlik, aşırı sigara ve içki tüketimi,

aşırı çalışma, anemi, enfeksiyonlar; kronik gizli enfeksiyonlar, lyme hastalığı, virüsler, bağırsak paraziti, hipotiroidizm, ameliyat veya travma, bunaltı ve stres,

depresyon, aşırı kilo veya aşırı zayıflık, uyku apnesi, alkolizm ve uyuşturucu bağımlılığı, aşırı kafein tüketimi, kanser, sistemik hastalıklar; akciğer, kalp, karaciğer, böbrek, sinir ve damarların kronik hastalıkları

otoimmün hastalıklar, hormonal hastalıklar,ilaçların yan etkisi ve antidepresanlar, antihistaminikler, hipertansiyon ilaçları veya prostat kanseri, tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar”

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp