Stresi Yok Etme Yöntemleri

Stresi Yok Etme Yöntemleri

1) NEFES AL
 
Anüsü yükseltin, pelvisi eğin, alt karnı içe çekin. Sol topuğu yükselt ve sol ayak sol omuz ile aynı hizaya gelene kadar çok az miktarda bacakları ayırın, Daoyin Yan Adımı. Ardından, avuç arkaya bakacak şekilde sol kolu yan taraftan dışa doğru döndürürken topuğu yere yerleştirin. Hareketleri sağ bacak ve kol için tekrarlayın. Ara vermeden, bedeni biraz sol tarafa doğru çevirirken her iki kolu da geriye ve yukarıya doğru it. Kollar omuz yüksekliğine ulaştığında, avuçlar ileriye bakana kadar kolları dışa doğru döndürün.Devam ederken, sol kolu bükün ve sol kapalı avucu başın arka tarafına yerleştirin. Bu esnada, sağ kol bedenin sol çaprazına gelir, sağ kapalı avucu ise sol çene çizgisine karşı yerleştirin. Sol tarafa doğru bakın.
 
2) NEFES VER
 
Anüsü, pelvisi ve alt karnı gevşetin. Her iki ayağı da hassas bir şekilde yere bastır, bedeni ileriye bakacak şekilde döndürün, sağ dirseği arkaya doğru çekin, kaburgaların sağ tarafından yukarıdoğru bakana kadar sağ avucu ilerletin. Bu sırada, sol dirseği sol avucun saçları fırçalamasını sağlamak için ileriye doğru döndürün, sol kapalı avuç sekiz karakter avucuna dönüşürken kolları omuz yüksekliğinde bedenin ön tarafından ileirye uzatın. Sekiz karakter avucuna doğru bakın
 
3) NEFES AL
 
Anüsü yükseltin, pelvisi eğin ve alt karnı içe çekin. Bedeni yavaş bir şekilde sola döndürün, sol sekiz karakter avucunu kapalı avuca dönüştürün ve bedenin sağ çaprazına doğru ilerletin ve sağ çene çizgisi hizasına yerleştirin. Bu esnada, sağ kapalı avucu, dairesel bir sürüklenme ile aşağı geriye ve yukarıya doğru taşıyın ve başın arka tarafına yerleştirin. Sağ tarafa doğru bakın.
 
4) NEFES VER
 
Anüsü, pelvisi ve alt karnı gevşetin. Hassas bir şekilde her iki ayağı da yere doğru it, bedeni ileriye bakacak şekilde çevirin ve sol dirseği geriye doğru çekin ve sol kapalı avucu sol kaburga tarafından yukarıya bakana kadar ilerletin. Tüm bunlar uygulanırken, sağ dirseği sağ avucun saçları fırçalamasını sağlamak için ön tarafa doğru döndürün. Ardından, sağ kapalı avuç, sekiz karakter avucuna dönüşürken kolları omuz yüksekliğinde bedenin Ön tarafından ileriye uzatın. Sekiz karakter avucuna bakın.
 
5) NEFES AL
 
Anüsü yükseltin, pelvisi eğin, alt karnı içe çekin. Bedeni yavaş bir şekilde sola döndürün, sekiz karakter avucunu kapalı avuca dönüştürün ve bedenin sol çaprazına doğru sürükle, sol çene hattına karşı yerleştirin. Bu esnada sol kapalı avucu dairesel bir sürüklenme ile aşağı, yukarıya ve geriye taşıyın ve başın arka tarafına yerleştirin. Sol tarafa doğru bakın.
 
6) NEFES VER
 
Anüsü, pelvisi ve alt karnı gevşetin. Her iki ayağı da hassas bir şekilde yere bastır, bedeni ileriye bakacak şekilde döndürün, sağ dirseği arkaya doğru çekin, kaburgaların sağ tarafından yukarı doğru bakana kadar sağ avucu ilerletin. Bu sırada, sol dirseği sol avucun saçları fırçalamasını sağlamak için ileriye doğru döndürün, sol kapalı avuç sekiz karakter avucuna dönüşürken kolları omuz yüksekliğinde bedenin ön tarafından ileriye uzatın. Sekiz karakter avucuna doğru bakın. 2. basamağın tekrarıdır.
 
7) NEFES AL
 
Anüsü yükseltin, pelvisi eğin ve alt karnı içe çekin.Sol avucu kapalı avuca dönüştürün ve avuç aşağıya bakacak şekilde, söndürerek sol taraftan omuz yüksekliğine getirin. Tüm bunlar uygulanırken, sağ avuç omuz yüksekliğinden aşağıya bakacak şekilde sağ kolu sağ taraftan uzatın. Doğrudan karşıya bakın.
 
8) NEFES VER
 
Anüsü, pelvisi ve alt karnı gevşetin. Topukları yükselt ve sağ ayağı iç tarafa getir ve sol ayağın yanına yerleştirin. Aynı zamanda her iki kolu da aşağıya doğru sürükle ve başlangıç duruşunda olduğu gibi elleri uylukların üzerine yerleştirin.

Stresin Belirtileri

Bilim adamları için stresi tanımlamak zordur, çünkü stres kişiden kişiye değişen çok öznel bir olgudur. Bazıları için sıkıntılı olan şeyler; başkaları için keyif verici olabilir. Ayrıca herkes strese değişik şekillerde tepki verir. Bazıları kızarırken, daha fazla yemek yerken; başkaları solgunlaşır, daha az yemek yer. Aşağıdaki listede, sayısız fiziksel ve duygusal tepkiden en çok karşılaşılan, stresin 50 farklı işareti ve/veya belirtisi yer almaktadır:

1. Sık baş ağrısı, çene tutulması veya ağrısı

2. Dişleri tıkırdatmak, gıcırdatmak

3. Pepelemek, kekelemek

4. Ürperme, dudak veya ellerin titremesi

5. Boyun veya sırt ağrısı, kas spazmı

6. Kendinden geçmek, bayılmak, baş dönmesi

7. Çınlama, vızıldama veya uğuldama sesi duyulması

8. Sıkça kızarmak, terlemek

9. Soğuk veya terli eller, ayaklar

10. Ağız kuruması, yutma problemleri

11. Sıkça üşütmek, enfeksiyon kapmak, ağrılı uçuklar

12. İsilik, kaşıntı, kurdeşen, tüylerin ürpermesi

13. Nedensiz ve sık alerji nöbetleri

14. Mide ekşimesi veya ağrısı, kusma

15. Aşırı geğirme, gaz çıkarma

Stres Nedir?

Bazı insanlar stresi, çıkarttığı migren, yüksek tansiyon, sinir, ülser vb. hastalıklardan yola çıkarak tanımlarlar. Bazıları ise stresi artıran değişkenler üzerinde dururlar (insanlar arasındaki iletişimsizlik, fazla iş, görev değişiklikleri, hızlı değişim gibi).
her birey stresi sezgileriyle az çok algılayabilir. Fakat insanların çoğunun stresi tanımlaması sanıldığı kadar kolay değildir. Stresi, ilk kez Hans Selye tanımlamıştır. Ona göre stres "Bireyle yapılan etkilere spesifik olmayan tepkidir"
Stres bireyi rahatsız eden ortamın (gürültü, zorlama, aşırı iş yükü) ortaya çıkardığı herhangi bir düzen bozukluğuna organizmanın verdiği cevaptır. Şu halde stres, her bireyin adaptasyon yeteneğine göre verdiği tepkidir. Bazılarında pozitif etkiler (enerji, uyarılmış davranış, migren) ortaya çıkarır.
Stresi açıklamada kullanılan "spesifik olmayan tepki" kavramının anlamı; organizmanın her belirlenmiş durumda aynı tepkileri vermediğidir. Örneğin; orgnaizmanın tepkisi hoş bir durum (terfi gibi) ile hoş olmayan bir durumda (tenzil gibi) birbirine benzer. Her iki durumda da, organizma karşılaştığı yeni duruma uyum göstermek zorundadır. Adrenalin salgılayacak, hastalık belirtileri başlayacak, işlevlerde düzensizlik ortaya çıkacaktır.

Stresle başa çıkmak ve huzurlu yaşamak için öneriler:
· Kendinizi, sözde stres yaratan belirli ve kaynakları tanıyın.
· Kişiler arası iyi ilişkiler kurun.
· Bedeninizi kontrol edin.
· Dengeli beslenin.
· Bugünün işini yarına bırakmayın.
· "Her işi yaparım" ya da "Hiçbir şey yapamam" demeyin.
· Zihinsel özelliklerinizi doğru değerlendirin.
· Yitirdiklerinizin nedenini arayın.
· Zamanın tutsağı olmayın.
· "Hayır" demeyi bilin.
· Önce özeleştiri yapın ve herkes tarafından sevilmeyi beklemeyin.
· Yapabileceklerinizle yetinmeyi bilin.
· Kendinizi vazgeçilmez görmeyin.
· Alkolik gibi işkolik olmayın.
· İşinizi gerçek olanaklarınızla uyumlu kılın.
· Dinlenmeyi bilin.
· Spora zaman ayırın, fizik egzersiz yapın.
· Solunumunuzu denetleyin.
· Savunma mekanizmalarından yararlanın.
· Davranışınızı düzenleyin.
· Öfkenizi yenin.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp