Soğuk Algınlığı Bitkisel Tedavisi

Soğuk Algınlığı Bitkisel Tedavisi

Malzemeler: 6-7 yaprak ıhlamur veya bir tutam ıhlamur çiçeği, 2-3 parça parmak ucu kadar zencefil, Küçük bir tutam hibiskus, 1 -2 çay kaşığı kuşburnu
  
Yapılışı: Ihlamur, zencefil, hibiskus ve kuşburnu yaklaşık iki dakika kaynatılır. Üç dakika demlenir, içine ince bir dilim limon konur ve iftar ile sahur arasında 2-3 fincan tercihan az şekerli veya sade olarak içilir.  

Soğuk Algınlığı Belirtileri

Soğuk algınlığına yakalan insanların %25'inde, bağışıklık sistemleri farklı tepki verdiği için herhangi bir belirti görülmez. Bazen bakteriler; kulak veya sinüsleri etkileyebilir - bu ikincil bakteriyel enfeksiyon olarak bilinir - ve bu durumda hastalık antibiyotikler ile tedavi edilebilir.

Soğuk algınlığının belirtileri nelerdir?
Soğuk algınlığının belirtileri rahatsızlığı yaşayan kişi tarafından da kolaylıkla anlaşılabilir.        

Soğuk algınlığı en sık görülen belirtileri şunlardır:
Boğaz kuruluğu
Boğaz ağrısı
Öksürük
Hafif ateş
Hapşırma
Boğuk ses
Burun tıkanıklığı
Hafif baş ağrısı

Daha seyrek görülen belirtiler ise şunlardır:
Kas ağrıları
Titreme
Göz kızarıklığı
Zayıflık
İştahsızlık
Aşırı yorgunluk

Soğuk Algınlığı Tedavisi

Ne yazık ki, antibiyotik ve antiviral ilaçlar soğuk algınlığına neden olan çoğu virüse karşı etkisiz kalmaktadır. Soğuk algınlığı normalde on gün kadar sürer, ancak bazı belirtiler üç hafta boyunca kaybolmayabilir. Soğuk algınlığının kesin ve geçerli bir tedavisi olmamasına rağmen, aşağıdaki tedbirler hastalığın şiddetli geçirilmemesini ve iyileşmenin çabuk olmasını sağlayabilir:

Bol bol sıvı almak,
Bağışıklık sistemi, virüs ile savaşırken bolca dinlenmek ve yatak istirahati,
Baş ağrısı veya ateşi gidermek için aspirin, parasetamol veya ibuprofen almak. (16 yaşından küçük çocuklara aspirin verilmemelidir).
Buhar banyosu, burun tıkanıklığı belirtilerini hafifletmekte etkili olabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp