Soğuk Algınlığı Belirtileri

Soğuk Algınlığı Belirtileri :

Soğuk Algınlığı

Grip ve soğuk algınlığı başlangıcında hissedilen kırıklık halinin, kendi deneyimlerimden de yola çıkarak söyleyebilirim ki kendinizi koruyarak yaptığınız orta tempolu bir yürüyüşle geçmesi mümkün. Bu durumda, ağırlık antrenmanından kesinlikle bahsetmiyoruz. Orta tempoda yapılan, sizi fazla zorlamayan fakat terleyerek rahatlayabileceğiniz kardiyovasküler bir aktiviteden bahsediyoruz. Yapılan aktivite esnasında bolca su tüketmeniz, 2 kat giyilen kıyafet seçimlerinizle kendinizi korumanız çok önemli. Aktivite sonrasında C vitamininden zengin meyveler ve bol limonlu yeşil yapraklı salatalar tüketin.

Bu durumun aksine hastalığınız ilerlemiş ve kemikleriniz sızlar nitelikteyse kesinlikle spor yapmayın; vitamin içeriği zengin, sindirim sistemini yormayacak şekilde beslenin ve bolca dinlenin. Sizi iyileştirmek için var gücüyle çalışan sisteminize spor yapmaya çalışarak ikinci bir şok yaşatmak istemezsiniz.

Soğuk algınlığı , diğer adıyla nezle genellikle kış aylarında görülür.

1''''den fazla virüs bu hastalığa neden olabilir. 2 - 5 günlük kuluçka dönemi sonrası, şeffaf burun akıntısı, burun tıkanıklığı, hapşırma, yutak bölgesinde rahatsızlık hissi, öksürük, kırgınlık ve hafif baş ağrısıyla kendini gösterir. Tablo genellikle 1 hafta sürer. Genellikle ateşsiz seyreder. Titreme, boğaz ağrısı, boyunda büyümüş lenf nodu genellikle gözlenmez. Hastalık süresi 14 günü geçiyorsa ikincil bakteriyel enfeksiyonlar düşünülmelidir.

Grip ise bir başka virüs olan İnfluenza''''nın neden olduğu bir enfeksiyondur.

Oldukça değişik alt grupları olabilen bir virüstür. En önemli özelliği 39 - 40 C ''''leri bulabilen ateşe sebep olabilmesidir. En yaygın belirtisi eklem ve kas ağrılarıdır. Ateş inatçıdır, eşlik eden şeffaf burun akıntısı, burun tıkanıklığı, boğazda rahatsızlık hissi, baş ağrısı; hatta ishal, bulantı, kusma gibi mide - bağırsak belirtileriyle de kendini gösterebilir. Soğuk algınlığına göre çok daha ciddi bir enfeksiyondur. Pandemik yani dünya çapında salgınlar yapabilir. Geçmişte bu salgınlarda ciddi ölümler görülmüştür.

Özellikle yaşlı, bakıma muhtaç, diyabetik, KOAH, astım, kronik kalp hastalığı gibi hastalıkları olanların, toplu yerlerde yaşayanların , sağlık ekibi gibi riskleri olanların aşılanması gerekmektedir. Ek hastalıkları olan kişilerde pnömoni, yani zatüree, çocuklarda orta kulak iltihabı, sinüzit gibi ikincil bakteriyel enfeksiyonlara neden olabilmektedir.


İşte çok eski fakat etkili bir tarif. Yarım çay kaşığı Zencefil, 1 V2 çay kaşığı şeker alın ve bir bardak ılık su içinde iyice karıştırın. Bu karışımı yatmadan önce alırsanız süreğen soğuk algınlığı rahatsızlığına çok iyi gelecektir. Bu karışım hem zararsızdır hem de iyi sonuç verir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp