Sinüzit Baş Dönmesi Yaparmı

Sinüzit Baş Dönmesi Yaparmı :

Yüz sinüsleri yüzeyindeki mukoza zarının iltihaplanması. Burun mukoza iltihabı ya da diş çürüğünden kaynaklanan üst çene kemiği iltihaplanmasından sonraya ortaya çıkar.

Burundaki biçim bozuklukları ve polipler sinüzit oluşumunda yardımcı etkenlerdir. Sinüs adı verilen yüz kemiklerinin içindeki boşlukların iltihapla dolması sonucu oluşan hastalığa sinüzit denir.

Sinüzitin Nedenleri

Genel olarak söylemek gerekirse sinüsleri temizleyen ince kanallar tıkanırsa sinüzit hastalığı başlar. Bu tıkanıklık tedavi ile yada kendiliğinden açılırsa sinüzit iyileşir ama eğer açılamazsa hastalık kronikleşir.

Sinüs kanallarının tıkanıklığına bazı burun içi ve sinüslerle ilgili yapısal koşullar, tekrarlayan üst solunum yolu enfeksiyonları, alerjik sebepler, polip ve geniz eti gibi oluşumlar yol açabilir. Bazı kalıtsal sorunlar ve bağışıklık sorunları da sinüzitin diğer sebepleridir.

Sinüzitin Belirtileri


Baş ağrısı
Göz ağrısı
Halsizlik
Yüksek ateş
Burun akıntısı
Burun tıkanıklığı
Geniz akıntısı
Göz akıntısı

Sinüzit Tedavi

Doktor tarafından geniş spektrumlu antibiyotik (örn. amoksisilin) ve dekonjestan tedavisi uygulanabilir.
Kronik sinüzit, sebebine bağlı olarak tedavisi endoskopik yöntem veya cerrahi olarak yapılabilir.
Sinüziti hafifletmek için su içine bir miktar tuz dökülür, bir sprey yardımı ile burun içine basılır. Kendiliğinden geri akması sağlanır.

''Sinüzit baş dönmesi yapar mı?'' sorusuna yanıt olarak faydalanabileceğiniz bilgiler bu makalede bulunmaktadır. Sinüzitin baş dönmesi ile bağlantısı hakkında;

Sinüzit baş dönmesi nedeni olmaz ama, burun ve buna bağlı sinüs ve orta kulak kanallarını tıkayan alerjik nezle ya da kronik nezle gibi durumlar, hem kulağı ve buradaki denge merkezini hem de sinüsleri etkileyebilir.

Yani biri diğerinin sebebi değilse de aynı kişide birarada olma ihtimali yüksektir.

Başdönmesi sırasında iç organları yöneten sinir sistemi etkilendiğinden çarpıntı olması mümkündür, kaygılanmayın.

Sizin hem sinüzit hem de başdönmesi için tetkik ve tedavi için bir kulak boğaz burun hastalıkları uzmanına başvurmanız yararlı olacaktır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp