Sinüzit Baş Dönmesi Yaparmı

''Sinüzit baş dönmesi yaparmı?'' sorusuna yanıt olarak faydalanabileceğiniz bilgiler bu makalede bulunmaktadır. Sinüzitin baş dönmesi ile bağlantısı hakkında;

Sinüzit; burnun arka kısmına, burnun her iki tarafında bulunan kemik boşluklarına ve alına yüz sinüsleri (paranazal sinüsler) adı verilmektedir. Bu bölgede ki boşlukların ve iç yüzlerindeki mukozanın iltihabına da sinüzit denmektedir.

“Sinüzit baş dönmesi yapar mı?” sorusu birçoğumuzun merak ettiği bir konudur. Baş dönmesinin bir sürü sebebi bulunmaktadır.

Sinüzit baş dönmesinin direk sebebi olmamakla birlikte, burun ve buna bağlı sinüs, orta kulak kanallarını tıkayan kronik nezle veya alerjik nezle gibi durumları doğurabileceğinden, hem kulağı ve buradaki denge merkezini hem de sinüsleri etkileyebilmektedir. Yani biri diğerinin direk sebebi olmasa bile, aynı kişide bir arada olma ihtimali oldukça yüksektir.

Baş dönmesi esnasında çarpıntı olabilir ancak endişelenmenize gerek yoktur. İç organları yönetmekte olan sinir sisteminin etkilenmesinden dolayı çarpıntı oluşması gayet mümkündür. Bu sebeple kaygılanmanıza gerek yoktur.

Sinüzit Baş Dönmesi

Zorlayıcı olmayan ancak devamlılığı olan bir ağrı mevcuttur. Başlangıçta ensede oluşan ağrı, sonra mengeneyle sıkıştırılıyor gibi bütün başa yayılır. Bu ağrı günlerce sürebilir, aynı zamanda akşamları ağrı çok daha fazla artar. Aile ve iş problemleri ile birlikte stres ağrıyı ortaya çıkaran ve arttıran etkenlerdir. Bu aşamalarda boyun bölgesi kaslarında sertleşme de meydana gelir.

Sinüzit baş dönmesi tedavisinde çeşitli kas gevşeticiler ve ağrı kesiciler ile birlikte stres anksiyeteyi giderici bir takım ilaçlar kullanılmaktadır. Sıcak bir duş, Türk hamamı, sauna ve masajda hastaların birçoğunu rahatlatan yöntemler arasındadır. Ayrıca boyun bölgesine yönelik soğuk ve sıcak uygulamalar, boyun kaslarını rahatlatıcı egzersizler, TENS ve biofeedback denenebilmektedir.

Sinüzit Tehlikeli midir?


Sinüzit olgularının büyük bir çoğunluğu tıbbi tedaviye cevap vermekte ve tehlikeli olmamaktadır. Ancak sinüsün içerisinde ki bir iltihap hem göze hem de beyne çok yakın olmaktadır. İltihabın göze ya da beyine yayılması çok nadir görülmektedir.

İltihaplı sinüslerden akan mukus, akciğerler için sağlıklı olmamaktadır. Bu sebeple sinüzit; kronik öksürük, bronşit ya da astımı ya azdırır ya da bunların ortaya çıkmasına sebep olacaktır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp