Sinir Hastalıkları Tedavisi

Sinir Hastalıkları Tedavisi :

Çeşitli hastalık süreçleri sonucunda ortaya çıkabilen ve tipik bir hastalık tablosunu çizecek biçimde birbirleriyle ilişkili görünen belirtilerin tümü, sendrom olarak adlandırılır. Bilimsel tıp, psikosomatik ve somatik(bedensel) hastalık belirtilerinin arasındaki ilişkiyi gözlemleyerek, psikolojik ve fiziksel hastalıkların kaynağını teşhis eder.

Psikolojik etkenler fizyolojik belirtilere yol açabilir veya fizyolojik rahatsızlıkları olumsuz etkileyebilir; aynı bağlamda, fizyolojik etkenler de psikolojik durumu etkileyebilir. Ama herhalde, her hastalığın, beden-akıl-maneviyat arasındaki derin ilişkinin etkisinden kaynaklandığını varsaymak daha ölçülü bir yaklaşım olurdu. Bu doğrultuda, bir hastalığın tedavisinin sinir ilaçları ile desteklenmesi gerektiğinde, bu karmaşık etkileşimin göz önünde bulundurulması gerekir.Pek çok hastalık nevraljik belirtiler göstermedikleri halde, sinir sistemi ile çok yakın bir ilişki içindedir. Genelde bu tür hastalıklar, tüm sinir sisteminin güçlendirilmesi yoluyla tedavi edilebilir.

Bu tanıma uyacak örnek hastalıkların bazıları:

-Kan dolaşımı sistemi: Yüksek kan basıncı ve koroner atardamar hastalıkları
-Solunum sistemi: Astım ve saman nezlesi
-Sindirim sistemi: Mide ve bağırsak ülserleri, bağırsak düzensizlikleri, şişkinlik ve sindirim aksaklıkları
-Deri: Deri problemleri
-Salgı sistemi: Tiroit problemleri ve iç salgı sistemi rahatsızlıkları (endokrin sistem)
-Cinsel sistem: Menopozla ilgili çeşitli rahatsızlıklar

Yukarıda adı geçen hastalık durumlarında sinir ilaçları genellikle gereklidir, ama bu gereklilik hastalıkların ille de sinirsel kökenli oldukları anlamına gelmez. Burada hedeflenen amaç, sinir sisteminin desteklenmesi yoluyla bedenin tümünü sağlıklı kılabilmektir.Sinir sistemini gözden geçirirken, hastalıklara oranla neden daha ziyade rahatsızlıklarla ilişkilendirilme eğiliminde olduğumuz açıkça anlaşılabilir.

Ama bunu anlayabilmek için, tüm bedenin kusursuz işleyişinin, uyumun ve enerji akımının kısıtlanmamış oluşunun önemli bir göstergesi olduğunu anlayabilmek gerekir. Rahatsızlık ve hastalığa bu açıdan bakabilmek, bedeni ve ruhu birbirinden ayırmadan psikolojik ve nevraljik problemlerin ayırdına varabilme yetisini kazandırır kişiye!

Yorumlar

  • Mus**** Ord**
    7 yıl önce
    merhaba hocam ben 3 senedir ızdırap cekmekteyim gitmedigim doktor kalmadi ama sonuc yok bu hastaligima ayni teshisi koyan olmadi hepside farkli bir teshis koydu bu nedenle hangisine guvenecegimi bilmedim. bi kriz gecirdim cok degisik haller oldu bi yarim saat bilincim gitti gibi oldum sonrasinda bilincim biraz acildi ve butun vucudum atmaya ve karinclanmaya basladi hatirliyorum simdi ilk atmalar el parmak uclarinda olmustu sonrasinda tum vucuduma yayildi o gundur devam ediyor atmalar ve bi iki ay sonra vucudumda 5-6 ay araliksiz devam eden icten elektriklenme hissi oldu sanki elektrik soku veriliyordu bana ve bu his bu donem sonunda giiti ara sira geldi ama eski siddette degil ama vucudum surekli atiyor basimda agirlik basinc hissi bunu beynimdede hissediyorum beyin aktivitesi cok yavaslamis durumda hafizami bi seye veremiyorum verdigim zaman da cok kısitli oluyor mesela bi yazi okuyamiyor derin dusunemiyor yaptigim zamanda tum vucudum kalp nabzi gibi atiyor basima beynime daha da agirlik cokuyor hocam daha da cok yazabilirim kisaca anlattim bana yardimci olursaniz sevinirim cevabinizi bekliyorum
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Aslına bakarsanız görünürde bir sorun yoksa bizimde bir mudahelede bulunmamız amaçsız olur. fakat bir piskyatra danışmanızı öneririm . iyi günler

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp