Şeker Hastalığı Ve Alkol

Şeker Hastalığı Ve Alkol : Alkolün yiyecek olmadığı doğrudur fakat kalori içerir ve bira gibi bazı içecekler karbonhidrat içerirler. Çoğu alkollü içeceklerin cin ve şarap kalorisi alkolden gelir. Alkolden gelen kalori karbonhidrattan daha fazladır, 7 kkal/ g. Alkol konusunda en önemli mesaj ölçülü içmektir. Alkolün zıt etkiler göstermesi ilginçtir kan şekerini yükseltici ve düşürücü etki gösterebilir

Alkol kan şekerini düşürebilir

Başta alkol glikoza dönüşemez ve kan şekerini yükseltmez. İkinci olarak alkol karaciğerden çıkan glikozu azaltabilir. Eğer alkol bunu yaparken siz de insülin yada oral antişekerik kullanıyorsanız kan şekerinizin düşmesine neden olur. Bu iki kat etki gösterir.Alkol içer ve yemek yemezseniz, karaciğer kan şekerinizin yükselmesi için glikoz üretmez ve hipoglisemiye (kan şekerinin aşırı düşmesi) girersiniz. Kişiler alkol içtikten sonra veya geceden kalma olduklarında böyle düşük kan şekeri problemleri yaşarlar.

Alkol kan şekerini yükseltebilir

Kan şekeri, alkollü içkilerle yükselebilir de. Çünkü bazı alkollü içkiler karbonhidrat içerirler. Yani kan şekerinin yükselmesine alkol değil karbonhidrat neden olur.Alkollü içkilerden gelen ekstra kaloriyi dengelemek için diyetten karbonhidratın çıkarılmaması gerekir.Bu tehlikeli bir ölçüm olur çünkü alkol kan şekerini düşürürken insülin de kullanıyorsanız kan şekeriniz çok fazla düşebilir.

Akşam alkol içildiğinde akşam öğünü yenmeli ya da gece ara öğünü normalden daha fazla yenmelidir.Kan şekerlerinizi içkiden önce ve sonra kontrol ederek kan şekerinizi düzenlemek için bir yöntem geliştirebilirsiniz.Şeker hastalığında diyet tedavinin temelini oluşturur. Yukarıda da görüldüğü gibi diyet karbonhidrat odaklı olmakla beraber besinlerin protein miktarı, yağ miktarı ve yağın cinsi hastalığın seyrini yakından etkilemektedir. Aynı zamanda alkol tüketiminde de dikkatli olunmalı kan şekerini önemli derecede etkilediği unutulmamalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp