Safra Kesesinin Belirtileri

Safra Kesesinin Belirtileri hakkında genel bilgiler;

Safra kesesinin belirtileri nelerdir, safra kesesi hastalıkları ve bu hastalıklardan korunmak için neler yapılmalı, nasıl beslenilmelidir konu hakkında tüm merak ettikleriniz bu makalemizde yer almaktadır. Daha detaylı bilgilere sayfamız üzerinden ulaşabilirsiniz..

Safra karaciğerin altında ve takriben 4 cm büyüklüğünde ve armut şeklindedir. Safra kesesi karaciğer tarafından üretilen safra sıvısının depolanması işlevini görür. Safra kesesi de her organ gibi iltihaplanabilir. Safra iltihaplanmasının % 90‘ı genellikle safra yollarının safra taşı ile tıkanması nedeniyle olur. Safranın yığılması ve safra taşı kramplı ağrılarına (kolik) sebep olur. Salmonel kolera, parazitler, verem ve koronar zafiyeti gibi rahatsızlıklarda taşsız safra kesesi iltihaplarına sebep olur.

Kolesistit‘in belirtileri:

Safra kesesi iltihabının en önemli belirtisi karnın sağında ateşli ağrılar görülür. Ağrılar önden göğüs ve sırttan sağ kürek kemiğinin altına kadar yayılabilir. Kolesistit genellikle safra taşı nedeniyle olduğundan ağır ve yağlı yemeklerden sonra kramplı ağrılar (kolik) görülür. Ağrılar dalga dalga gelir ve kişide kusma ve bulantıya sebep olur. Safranın olduğu noktaya dokununca ağrı verir. Ayrıca deride sarılık (İkterus), iştahsızlık ve yüksek ateş görülebilir. Hastalık yavaş yavaş ortaya çıkar ve 4-7 gün sürer ve bazen bu haftalarca devam edebilir.

Yorumlar

  • Sac*** Kar******
    7 yıl önce
    merhaba hayırlı günler hocam, oğlum 23 yaşında geçen yıl ramazan ayında rahatsızlandı safra kesesinde taş vede çamurlaşma olduğu vede , aynı şeymi bilmiyorum aşırı iltihaplanma olduğu söylendi, antibiyotik tedavisi görüp ondan sonra ameliyat olmasına karar verildi ,tedavisini gördü ama kendini iyi hissettiği için ameliyat olmadı. Birsüre sonra yine rahatsızlandı safra kesesendeki taşın mesaneye düştüğü söylendi,ağız yoluyla kamerayla girip taşı oradan aldılar, kendini şimdiye kadar iyi hissetti ama şimdi yine rahatsızlıkları nüksetti..! sırtta ağrı, miğde bulantısı, iştahsızlık,böbrek kısmına kıramp girmesi. benim size sorum ameliyatsız bu rahatsızlığın kökten tedavisi yokmu ? mutlaka ameliyat olması gerekirmi?ameliyat olursa oğlumun safra kesesi alınınca vücuduna verdiği eksi ve artılarını yazmanızı istiyorum,simdiden teşekkür ediyorum!!! oğlum 23 yaşında onuda belirteyim
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Eğer taşlar çok büyümüşse ve kişinin yaşam kalitesini ciddi boyutlarda etkiliyorsa amelyat olabilir. Amelyatsız çözüm bir kaç ayımızı alır. tedavi için süremiz var derseniz bitkisel takviye için linki inceleyebilirsiniz. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp