Saç Bakımı ve Saç Dökülmesi 2

SAÇ BAKIMI VE SAÇ DÖKÜLMESİ

Kanser ilaçları, kolesterol düşürücü ilaçlar, psikiyatride kullanılan bazı ilaçlar ve diğer bazı ilaçlar saç dökülmesine sebep olabilir. Ateşli hastalık geçirenler, kürtaj olanlar, sıkı diyet yapanlar, tiroid hastalığı olanlar, çinko, demir, BI2 vitamin ve biotini eksik alanlarda saç dökülmesi görülebilir. Neden döküldüğü tespit edildikten sonra ona göre tedavi edilmelidir. Saç dökülmesi 3 ay içinde yerine gelmediyse hastalıktandır. Doktor tedavisi gereklidir. Çok yağlı saçlar her gün yıkanmalıdır. Kükürtlü sabun kullanılmalıdır. Papatya suyu veya yağmur suyu ile saçlar yıkanmalıdır. A ve B6 vitamin takviyesi yapılmalıdır.

Kepeklenme

Saçtaki kepeklenme 12 yaşından sonra başlar. Kepek kafadaki ölü deri hücrelerinin atılması olayıdır. Yazın az kışın çok olur. Kepek tamamen ortadan kaldırılamaz. Kontrol altında tutulabilir. Kepeğe karşı şampuanlar kullanılmalı ve yıkamadan sonra çok iyi durulanmalıdır, Saçı sık yıkamalıdır. Beslenmenin kepek üzerinde büyük etkisi vardır. Karbonhidrat ve yağlar kepek üretir. B vitamini faydalıdır. Sarımsak ve kekik iyi gelir. Soğanda iyidir. Haftada bir kükürtlü şampuan kullanılmalıdır.

Hastalık nedeniyle dökülmeler hariç saç dökülmeleri ve saçların kırık ve cansız görünümü çoğunlukla saçların yetersiz beslenmesinden ileri gelir. Bu hücreler gerekli besin maddelerini yalnız vücudun içinden alır. Gerekli besin maddeleri ağız yoluyla alınmalıdır. Bilimsel olarak saçın uzamasına ve gelişmesine dışarıdan saça uygulanan hiçbir karışımın faydası olmaz. Saç yalnız kökü yoluyla beslenir. Saçların durulama suyuna biraz sirke ilave edilirse iyi olur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp