Saç Bakımı Ve Saç Dökülmesi

Saç Bakımı Ve Saç Dökülmesi

Kanser ilaçları, kolesterol düşürücü ilaçlar, psikiyatride kullanılan bazı ilaçlar ve diğer bazı ilaçlar saç dökülmesine sebep olabilir. Ateşli hastalık geçirenler, kürtaj olanlar, sıkı diyet yapanlar, tiroid hastalığı olanlar, çinko, demir, B ı2 vitamin ve biotini eksik alanlarda saç dökülmesi görülebilir. Neden döküldüğü tespit edildikten sonra ona göre tedavi edilmelidir.

Saç dökülmesi 3 ay içinde yerine gelmediyse hastalıktandır. Doktor tedavisi gereklidir. Çok yağlı saçlar her gün yıkanmalıdır. Kükürtlü sabun kullanılmalıdır.

Papatya suyu veya yağmur suyu ile saçlar yıkanmalıdır. A ve B6 vitamin takviyesi yapılmalıdır.

Kepeklenme: Saçtaki kepeklenme 12 yaşından sonra başlar. Kepek kafadaki ölü deri hücrelerinin atılması olayıdır. Yazın az kışın çok olur. Kepek tamamen ortadan kaldırılamaz. Kontrol altında tutulabilir. Kepeğe karşı şampuanlar kullanılmalı ve yıkamadan sonra çok iyi durulanmalıdır. Saçı sık yıkamalıdır. Beslenmenin kepek üzerinde büyük etkisi vardır. Karbonhidrat ve yağlar kepek üretir. B vitamini faydalıdır. Sarımsak ve kekik iyi gelir. Soğan da iyidir. Isırgan otu, çörek otu ve çemen çayı kullanılır. Haftada bir kükürtlü şampuan kullanılmalıdır.

Gerekli besin maddeleri ağız yoluyla alınmalıdır. Papatya suyu veya yağmur suyu ile saçlar yıkanmalıdır. A ve B6 vitamin takviyesi yapılmalıdır. Kepeklenme: Saçtaki kepeklenme 12 yaşından sonra başlar. Kepek kafadaki ölü deri hücrelerinin atılması olayıdır. Yazın az kışın çok olur. Kepek tamamen ortadan kaldırılamaz. Kontrol altında tutulabilir. Kepeğe karşı şampuanlar kullanılmalı ve yıkamadan sonra çok iyi durulanmalıdır. Saçı sık yıkamalıdır. Beslenmenin kepek üzerinde büyük etkisi vardır. Karbonhidrat ve yağlar kepek üretir. B vitamini faydalıdır. Sarımsak ve kekik iyi gelir.

Soğan da iyidir. Isırgan otu, çörek otu ve çemen çayı kullanılır. Haftada bir kükürtlü şampuan kullanılmalıdır. Gerekli besin maddeleri ağız yoluyla alınmalıdır. Bilimsel olarak saçın uzamamsa ve gelişmesine dışarıdan saça uygulanan hiçbir karışımın faydası olmaz. Saç yalnız kökü yoluyla beslenir. Saçların durulama suyuna biraz sirke ilave edilirse iyi olur.

Akça ağaç saçlardaki kepeklenme İçin de kullanılır. Aloe vera sirke ile karıştırılır saçların sürülürse saç dökülmesine iyi gelir. Ardıç meyve ve taze dallarından yapı lan merhem sürülür.

Biberiye yaprağı (kuru) 1-2 gram i su içinde kaynatılır ve bu su ile saç yıkanır. . Biberiye saçlar için: 2 gram kurutulmuş biberiye yaprağı ve çiçeği bir kap içinde 20 dakika kaynatılarak hazırlanan bu çayla saçlar yıkandığında gürleştirir, Saç dökülmesine ve kepeklenmeye iyi gelir. Saç diplerine ve sorunlu bölgeye masaj yapılır, banyo, buğu şeklinde uygulama yapılır. saçın uzamamsa ve gelişmesine dışarıdan saça uygulanan hiçbir karışımın faydası olmaz. Saç yalnız kökü yoluyla beslenir. Saçların durulama suyuna biraz sirke ilave edilirse iyi olur. Akça ağaç saçlardaki kepeklenme İçin de kullanılır. Aloe vera sirke ile karıştırılır saçları sürülürse saç dökülmesine iyi gelir.

Ardıç meyve ve taze dallarından yapı lan merhem sürülür. Biberiye yaprağı (kuru) 1-2 gram i su içinde Kaynatılır ve bu su ile saç yıkanır. . Biberiye saçlar için: 2 gram kurutulmuş biberiye yaprağı ve çiçeği bir kap içinde 20 dakika kaynatılarak hazırlanan bu çayla saçlar yıkandığında gürleştirir, Saç dökülmesine ve kepeklenmeye iyi gelir. Saç diplerine ve sorunlu bölgeye masaj yapılır, banyo, buğu şeklinde uygulama yapılır.

Badem kepeklenmelere karşı badem yağı içilirse faydalıdır. Ceviz yaprağı kaynatılır suyu ile saçlar yıkanırsa saç dökülmesine iyi gelir. Çam esansı kepekli saçlar için kullanılır. Saç dökülmesini önlemek için kullanılır. Çivit otu saçın dökülmesini önlemede ve saç bakımında kullanılır. Çivit otunun yaprakları kurutulur ve kullanılır.

Çörek otu saç dökülmesinde ve kepeği gidennede faydalıdır. Çörek otu saç dökülmesine ve kepek için kullanılır. Çörek otu saçlar için yarım litre şampuana 2 yemek kaşığı çörek otu yağı katılır, saçlar bununla yıkanırsa parlak bir hal alır. Defne yağından yapılan sabunlar saç dökülmesine Engel olur. Defne yağı saç tellerinin güçlenmesini sağlar. Defne yağı saç dökülmesini ve kepeklenmeyi önleyici etki gösterir.

Dere otu saç dökülmesini önler. Dereotu çayı ile yıkanır. Saç dökülmesine faydası olduğu belirtilmektedir. Dut yenirse saçlara faydalıdır. Dut yaprağı ezilerek elde edilen su ile saçlar yıkanırsa faydalıdır. Siyah dut saçların gür olmasını ve dökülmemesini sağlar. Ayrıca dut yaprakları ezilerek elde edilen sıvı ile saçlar yıkanmalıdır.

Fesleğen saçlar fesleğen suyu ile yıkanırsa faydalıdır. Fesleğen çiçeği, tohumu ve yaprakları kullanılır. Bunların çayı demlenir. Bundan 1-2 bardak içilir. Hindistan cevizi saç dökülmesini önlemede kullanılır. Hindi yağı saçların dökülmesini önlemede kullanılır. Huş ağacı saç bakımı için suyu kullanılır. Huş ağacı ve yaprakları ezilir suyu ile saçlar yıkanırsa kepeğe faydalıdır.

Ihlamur balla karıştırılırsa ülser tedavisinde ve saç dökülmesinde kullanılır. lhlamur saç dökülmesini önler. Ihlamur çayı saçları gürleşürir. Ihlamur kaynatılır, süzülür bu suile saçlar yıkatur. Ancak yıkadıktan sonra bol su ile durulamalıdır. Ihlamurun saçları gürleştirdiği belirtilmektedir. Isırgan otuyla yıkanırsa canlı ve parlak saçlar elde edilir. 2 lt suya 1 avuç ısırgan yaprağı, mersin yaprağı, adaçayı ve papatya konur ve kaynatılır.

Elde edilen tonik ile saçlar haftada birkaç defa yıkanmalıdır. Isırgan otu tohumu yağı: Saç dökülmesini durdurmak için kullanılır. ısırgan otuyla yıkanan saçlar, parlak ve canlı bir görüntü alır. Yapraklarında hazırlanan enfüzyon saçı sıkılaştırır, saç dökülmesini ve kepeklenmeyi önler. Aynı iş için haşlanırsa köklerinin suyu la kullanılabilir. Kapari sirke ile muamele edilirse saçlar için faydalıdır. Kasımpatı yaprağının çay gibi demlenmiş suyu ile saçlar ve cilt yıkanır Kekik saç ve cilt için: Saç dökülmesini önler. Dökük saçları çıkarır. Suyu cildi temizler ve düzeltir. Kozmetik alanında kullanılabilir. Hayvan yemlerine katılarak el kalitesi aranır.

50-60 gram kekik yarım litre suda kaynatılır. Saç dökülmesi ve kırılması için saçlar bu su ile yıkanır. Kestane yaprakları kaynatılır suyu ile baş yıkanırsa kepeklenmeye faydalıdır. Keten tohumu tırnak ve saç sağlığında faydalıdır. Lavanta çiçeği kelliğe karşı etkilidir. Limon saç dökülmesine karşı iyi gelir. Mersin meyveleri kaynatılır ve sonra içilir. Bu su ile saçlar yıkanırsa iyi gelir. Papatya saça sürülüp güneşe çıkıldığında saçın rengini açar. Pazı kepeklenmeye faydalıdır. Pirinç suyuyla saçlar yıkanırsa faydalıdır. Sarımsak saçların uzamasında etkilidir. Şeftali saç dökülmelerine faydalıdır.

Kuru üzüm saçlar için: Haftada 2-3 defa üzüm suyu ile yıkanan saçların daha çabuk uzadığı belirtilmektedir. Tere suyu ile saçlar yıkanırsa saç dökülmesine ve kepeklenmeyi önler. Trabzon hurması yapraklarının suyu saça ve cilde iyi gelir. Yer elması suyu ile saçlar yıkanırsa faydalıdır. Yonca saçları kuvvetlendirici etkisi vardır. Zeytinyağı saçlar plakalar halinde kepeklenirse banyo yapmadan yarım saat 20 dakika önce kepekli yere saf zeytinyağı sürülür ve beklenir. Zeytinyağı banyoda kabuklar kolayca temizlenir.

Zeytinyağı temizlenmezse plakalar kalınsa zeytinyağına biraz karbonat ilave edilebilir. Zeytinyağı daha sonra saçlar aşırı derecede şampuanlanmama1ıdır. Zeytinyağı saçları besler ve dökülmesini önleyici etki gösterir. Karısım1: Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşık bal, bir tatlı kaşığı toz tarçın ilavesiyle elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve yaklaşık 5 dakikalık bir uygulamadan sonra yıkanır. .
































SENDE YORUM YAP!

Whatsapp