Rahimde Akıntı

Rahimde Akıntı

Rahimde Akıntı hakkında öncelikle bilinmesi gerekenler;



Rahimdeki akıntılar neden olur, rahim akıntısının asıl nedenleri, belirtileri ve bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir? Konu hakkında tüm merak ettikleriniz ve detaylı bilgiler bu makalemizde yer almaktadır.

RAHİM boynu bezlerinin normal akıntısı olan müköz salgı, rahim ağzını kapamakla görevlidir. Bu akıntı cam gibi şeffaf ve kaygan vasıftadır. İltihaplı hastalıklardan belsoğukluğunda, rahim boynu akıntısı sarı-yeşil renkte ve cerahatlidir. Doğum ve düşüklerde ise boyunun açılması sırasında meydana gelen yırtıklar (ki bunlar ekseriya müdahale edilen doğumlarda olur) boyun kanalının tamamen kapanmasını engeller.

Dolayısıyla bu yırtık yerleri kolaylıkla iltihaplanarak salgıyı arttırır. Eğer bu yaralanmalar vajina forniksine kadar devam ederse, akıntı çok daha fazla rahatsız eder. Porsiyo erozyonları da akıntılara sebep olurlar. Rahim boynu (Serviks) akıntılarının diğer bir sebebi de bu bölgede bulunan poliplerdir. Poliplerde akıntının yanı sıra sık sık kanamanın görülmesi onun özelliğidir. Aynı bölgenin kanserleri damar damar duvarları bozukluklarından ötürü akıntıya sebep olurlarsa da, sonradan buna kanamalar eklenir. Akıntı et suyu görünüşündedir, dikkatli bakıldığında tümörden kopmuş ufak doku parçaları görülebilir.

Rahimin vücut kısmının akıntısı normalde çok azdır. Ancak iltihap ve tümörler akıntıya sebep olurlar. Menopoz devrine girmiş bir kadında rahim duvarı inceldiği için, burada yerleşen iltihap mukozayı da harap eder. Bütün bu salgılar rahim boşluğunda toplanarak onun balon gibi şişmesine sebep olurlar. Bu birikintiler basınçtan ötürü zaman zaman hazneye boşalırlar. Boyunun bir uterüs cismi kanseri ile kapanması veya bizzat rahim cismi kanseri, bazen de tüberkülozu aynı belirtileri vardır. Kitle halinde boşalmalarda daima kötü huylu bir urun olabileceği düşüncesiyle o yönden araştırma yapmak gereklidir. Salpenkslerin iltihaplarında (Salpenjit) ve urlarında akıntı yine vardır. Yumurtalıkların iltihabi hastalıklarında ve urlarında akıntı yine fazla ve cerahatlidir. Ur vakaları kanlı oluşu ile iltihaptan ayrılırlar.

Kadın üreme organlarının akıntısında, önce bekim kanalı ile nereden geldiği ve ne cins bir akıntı olduğunu tespit etmek gereklidir. Bundan sonra belki Haçlarla belki de ameliyat yolu ile tedavi mümkün olacaktır. Burada kadınların dikkatli olmaları gereken nokta, şikayetlerin belirdiği anda bir doktora gitmeği ihmal etmemek ve üreme organları ve bölgesini çok temiz tutmağa dikkat etmektir. İdrar yolları hastalıklarında, hormonal dengesizliklerde zayıf ve çocuksu kalmış bünyelerde, kalp ve böbrek hastalıklarına bağlı olarak normal olmayan akıntı görülebilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp