Rahim Büyümesi Tedavisi

Rahim büyümesi tedavisi için neler yapılmalı? Sorusuna yanıt olarak rahim büyümesi tedavisinde kullanılan yöntemler ve rahim büyümesi tedavisi hakkında faydalanacağınız bilgiler bu makalede yer almaktadır.

Hamilelikte Rahim Hacminin Büyümesi

Cenin, aylar geçtikçe yavaş yavaş büyüyen rahim boşluğu ortasında gelişir. Hamilelikten önce, bir armut şeklindeki rahim 50 kg. ağırlığında 655 mm. yüksekliğinde, 455 mnv genişliğinde ve 2 ile 3 cm3 hacmindedir. Hamileliğin başında rahim büyümeye başlar. Fakat bu büyüme ancak, kadına göre, 4. veya 5. ayda dıştan görünür. 2. ayda rahim bir portakal büyüklüğündedir.

3. ayda rahimin büyüklüğü kasık kemiği üzerinden hissedilir. 4. ayda yüksekliği göbekle kasık kemiği mesafesinin ortasını bulur. 5.5 aylıkken göbeğe kadar çıkar. 7. ayda göbeği 4 - 5 cm. geçer ve karın boşluğunu doldurmaya başlar. 8. ayda göğüs kemiğinin ucu iie göbek arasındaki mesafenin ortasına ulaşır. Doğumdan bir ay veya 15 gün önce en yüksek noktasına çıkar, bütün karın boşluğunu doldurur.

Sonra tekrar inmeye başlar. Karın basıncı azalır, daha rahat nefes alınmaya başlanır. Anne kendini hafiflemiş hisseder. Doğuma yakın rahim 1200 gr. ağırlığında, 4 - 5 litre hacmindedir. Yüksekliği ortalama 32 cm., genişliği 24 cm.,dir. Bu rakamlar kadından kadına, aynı kadında hamilelikten hamileliğe değişen ortalama rakamdır. Bununla birlikte, bu ölçüler hamileliğin zamanının ve doğum tarihinin hesaplanması için gerekli işaretlerdir. Rahim kendine gerekli yeri, hem dış taraftan kazanır ki bu görülebilir, hem de iç taraftan hacmini büyütür ve etrafındaki mide, barsaklar, idrar torbası gibi organları bastırır.

Genellikle, rahim genişlemesi tehlikesiz bir şekilde cereyan eder. Çünkü karın duvarları esnek olup rahatlıkla genişler. Organlar yeni durumlarına çabuk alışırlar, fakat bazan rahim tarafından yapılan basınç bazı rahatsızlıklara yol açar. Sık sık idrar yapma isteği (idrar torbası daha küçüldüğünden çabuk boşalmak ister), nefes almada zorluk (göğüs kafesine yapılan basınç), kabızlık (bağırsaktaki basınç), bulantı (mideye yapılan basınç), varis (kalça damarlarına yapılan basınç vs.)Annenin durumu da, rahim hacmini araladıkça değişmeye başlar. Böğürleri çukurlaşır, beli bükülür. Öne doğru çeken ağırlığa karşı koymak için kendini geriye büker gibi bir hali vardır.

Dış görünüşükarın kaslarının durumuna göre değişir. Eğer kaslar kuvvetli ise kolan gibi rahimi tutar ve öne düşmesine engel olurlar. Bunun tersine kaslar yumuşaksa gerilen karın öne doğru sarkar. Annenin genel durumu, bütün vücudunun hacminin artmasıyla da değişir. Hamilelik sırasında bütün kilo artışının toplamı ortalama 10 kilodur, bazan daha fazla da olur. Kaldı ki bu 10 kilonun içinde çocuğun ve yardımcı organların ağırlığı sadece 4,5 kilodur

Yorumlar

  • şe**** Sar*
    7 yıl önce
    41 yasindayim hic evlenmedim.bundan 8 yil once asiri kanamadan dolayi miyom Amaliyati oldum.ancak yillar sonra miyom tekrar olusmus.15 gun once miyom amaliyati yapildi bi arada sag yumurtaligimda alindi..29 gun oldu aliyatima hersey normal gidiyordu..ama 8 gundur sirekli kanamam var kanamayi durdiramiyorum..doktoruma gittigimde rahmin cok genis buyuk dedi bi yuzdende miyomlar alininca kanaman baslamis diyor..hemen rahmi almamiz gerek dedi..genc kiz oldugum icin istten kesmislerdi..ayrica ben evli degilim hic cocigumda yok..ben bu dertten nasil kirtulabilirim.rahim alinmadan baska caresi yokmu..litfen bana yardimci olun..
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Rahim kaslarınızın onarılmasını sağlayıp toparlamada yardımcı en önemli bitkilerden biride hayıttır. sizin özel olarak kullanmanız gereken tek başına hayıt değildir,yanına bir kaç bitki daha kullanmanızı uygun görüyorum. detaylar için linki inceleyebilirsiniz. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp