Rahim İltihabı Nedenleri

Rahim İltihabı Nedenleri

Rahim İltihabı Nedenleri hakkında öncelikle bilinmesi gerekenler;

Rahimde iltihaplanma neden olur, rahim iltihaplanmasına karşı alınması gereken önlemler nelerdir, rahim iltihabının zararları, nedenleri, sonuçları ve bitkisel tedavi yöntemleri hakkında tüm merak ettikleriniz ve detaylı bilgiler bu makalemizde yer almaktadır..


Günümüzde müzmin rahim ağzı iltihaplarında üç modern tedavi yöntemi vardır. Bunlar “Koterizasyon”, “Kriyoterapi” ve “Konizasyon”dur. İlk iki yöntemin tedavi ilkesi aynıdır: Rahim mukozasındaki müzmin iltihap bölgesini zedeleyip, bu bölgenin vücut tarafından atılmasını ve daha sonra yeni ve sağlam bir mukozanın gelişmesini sağlamaktadır. Üçüncü yöntemde ise iltihaplı doku cerrahi olarak çıkartılır. Birkaç defa sonra yerine sağlam mukoza gelir. Koterizasyon yönteminde rahim ağzı mukozası elektrikle yakılır.



Bu işlem hasta için ağrısız olup, anesteziye gerek yoktur. Böylece burada mukozanın bir bölümü canlılığını yitirirken, bölgede ani bir iltihap gelişir. Vücut bu bölgeyi atar, yerine yeni ve sağlam bir mukoza oluşur. Böylece müzmin iltihap alanı vücuttan uzaklaştırılmış olur. Kotearizasyondan sonra tam iyileşme 8 haftayı gerektirir, ilk 4 haftada kadının cinsel ilişkide bulunmaması gerekir.

Müzmin rahim ağzı iltihabı bölüm parçalar halinde akıntıyla vücuttan atılır. İlk birkaç haftada akıntı hafif kanlı olabilir.Bu normaldir, paniğe kapılmaya gerek yoktur. Kriyoterapi de, etki ve sonuç bakımından aynen koterizasyona benzemektedir. Aralarındaki tek fark, kriyoterapide rahim ağzı mukozasındaki müzmin iltihap ortamı dondurularak zedelenmektedir. Konizasyon yöntemindeyse özel bir aygıt aracılığıyla rahim ağzı mukozasının tümü çıkarılmaktadır. 8 hafta sonra rahim ağzı normal mukozasına kavuşur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp